Τελευταία Νέα

7/8/13

Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 1-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο με πίεση ψηλά και καλή κυκλοφορία της μπάλας ο Ολυμπιακός με γκολ του Σιόβα νίκησε με 1-0 την Άντερλεχτ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Σε κέφια οι Σαβιόλα και Βάις έκαναν την διαφορά.
Παίζοντας για πρώτη φορά φέτος μπροστά στο κοινό του, ο Ολυμπιακός εμφάνισε ένα πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στην Άντερλεχτ και απέδειξε πως η κακή εικόνα στο ματς με την Λίβερπουλ ήταν μια παρένθεση.
Οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν ένα εξαιρετικό σύνολο στο πρώτο ημίχρονο με πίεση ψηλά, καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που δεν υπήρχε στα προηγούμενα ματς, δείχνοντας πως τα πόδια των παικτών αρχίζουν να λύνονται και να αποδίδουν ωραία ποδόσφαιρο.
Η ομάδα του Μίτσελ πήρε τη νίκη στο φιλικό με τους Βέλγους με κεφαλιά του Σιόβα στο 14ο λεπτό, ενώ ξεχώρισαν από το ματς οι Σαβιόλα και Βάις οι οποίοι είχαν όρεξη και πολύ καλή συνεργασία.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός και έδειξε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι του.
Από το ξεκίνημα μπήκε δυνατά, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεσε ψηλά, με λίγες αργές επιστροφές στην άμυνα κυρίως στα μπακ.
Έχοντας την κατοχή της μπάλας οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των Βέλγων με κύρους εκφραστές τους Σαβιόλα και Βάις οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί, ενώ πέτυχαν και το γκολ με τον Σιόβα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ρυθμός του αγώνα έπεσε και σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές οι φάσεις ήταν λίγες.
Ο Ολυμπιακός ωστόσο ήταν και πάλι αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στην άμυνα. Από το δεύτερο ημίχρονο ξεχώρισε η διάθεση που έδειξε σε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι ο Φετφατζίδης.
Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός άρεσε με τον τρόπο που έπαιξε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και το ζητούμενο είναι πλέον η ομάδα να έχει την ανάλογη διάρκεια και να παρουσιαστεί πανέτοιμη στις επίσημες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Επόμενο φιλικό και τελευταίο για τους Πειραιώτες το προσεχές Σάββατο (10/8, 23.15) στην Ισπανία με αντίπαλο την Βαλένθια.
Τα πλάνα του Μίτσελ.
Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3. Ο Μέγκιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελείτο από τους Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σιόβα και Χολέμπας.
Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης και Φέισα με τον Ντομίνγκες λίγο πιο μπροστά και στην επίθεση οι Βάις (αριστερά), Κάμπελ (δεξιά) και Σαβιόλα (κορυφή).
Δυνατά από το ξεκίνημα.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μόλις στο 3ο λεπτό μετά από ωραία συνεργασία του Σαβιόλα με τον Κάμπελ, ο Αργεντίνος άνοιξε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και έχασε την ευκαιρία για να απειλήσει.
Στο 10', από το σουτ του Κάμπελ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καμίνσκι.
Η Άντερλεχτ στο 13', βγήκε στην κόντρα με τον Κλιέσταν, ο οποίος απέφυγε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο έκανε το δυνατό σουτ με τον Μέγκιερι ν α μπλοκάρει την μπάλα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Σιόβας έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Οι Βέλγοι στο 23' έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν από την κεφαλιά του Μπεμπά από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα έφυγε άουτ.
Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 36' πάλι για τον Ολυμπιακό (είχε έξι τελικές στο πρώτο μέρος), όταν Βάις και Σαβιόλα συνεργάστηκαν ωραία με τον πρώτο να μπαίνει μέσα στην περιοχή, αλλά να μην τα καταφέρνει στην τελική προσπάθεια.
Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές οι φάσεις ήταν λίγες.
Στο 51' ο Βάις από αριστερά έκανε μια παράλληλη μπαλιά με στόχο τον Κάμπελ, με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα στα δίχτυα.
Στο 75', μετά από ωραία κάθετη πάσα του Φέισα για τον Φετφατζίδη,ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή πιεζόμενος από αντίπαλο έκανε και το πλασέ με τον Καμίνσκι να αποκρούει.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος (85') ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ με τον Μανωλά να πιάνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ.
Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για την Άντερλεχτ στο 88' όταν ο Βίκο έκανε το σουτ με τον Ρομπέρτο να είναι σε σωστή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα.
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός ("Μίτσελ"): Μέγκιερι (46' Ρομπέρτο), Μανιάτης (83' Σάμαρης), Φέισα, Σαβιόλα (62' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Παπαδόπουλος (46' Μανωλάς), Σιόβας (83' Μεντζανί), Κάμπελ (62' Μήτρογλου), Σαλίνο, Ντομίνγκεζ (71' Μασάντο), Βάις (71' Φουστέρ).
Άντερλεχτ (Τζον βαν ντε Μπρομ ): Καμίνσκι, Κουγιατέ, Μπεμπά, Νούιτινκ, Ζιλέ, Μιλιβόγεβιτς, Κλιέσταν (46' Πρατ), Λουκακού, Νάγιαρ, Σουάρες (46' Ατσεαμπόνγκ), Ντε Ζέουβ.

                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου