Τελευταία Νέα

2/1/16

12η Αγωνιστική Α1 : Νέα Κηφισιά - Κολοσσός Ρόδου 77-69

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρεις μήνες μέχρις ότου η Κηφισιά πετύχει τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη της. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησε στο Ζηρίνειο του Κολοσσού (77-69), για τη 12η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, βάζοντας παράλληλα τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε διαδοχικών ηττών.
Eνάμιση μήνα δίχως ροζ φύλλο αγώνα ήταν η Κηφισιά, μέχρις ότου "σπάσει" το αρνητικό σερί απέναντι στον Κολοσσό. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επιβλήθηκε εντός έδρας των "θαλασσί" με 77-69, σημειώνοντας μόλις τη δεύτερη νίκη της στο "Ζηρίνειο", στο οποίο, παρεμπιπτόντως, είχε να κερδίσει από την πρεμιέρα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, και τον Ρομπ Λόουερ (17π., 7ριμπ., 3 ασ.) να κάνει ξανά τη διαφορά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιστρέψουν από το -10 (21-31) του δεύτερου δεκαλέπτου και να φτάσουν στην κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης, που τους απομάκρυναν από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Ρομπ Λόουερι αποκτήθηκε με σκοπό να ηγηθεί της προσπάθειας για την Κηφισιά, κάνοντας σε απόλυτο βαθμό τη δουλειά του ως τώρα. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 17π. (με 3/4 δίποντα, 1/6 τρίποντα και 8/8 βολές), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη και 1 κλέψιμο σε 26'06'' συμμετοχής.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Στην αντίδραση των παικτών της Κηφισιάς στο β' μισό της δεύτερης περιόδου, διάστημα στο οποίο επέστρεψαν από το -10 (21-31), για να πάνε στα αποδυτήρια όντας μάλιστα μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα (42-41).

Ο αριθμός του αγώνα:

Η εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα του Κολοσσού σε δίποντα (20/31 - 64%) και τρίποντα (6/23 - 26%) που κόστισε, εν τέλει, τη νίκη στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις, αφού μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, ο Κολοσσός έλεγχε τον ρυθμό. Μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν αυτοί που προηγούνταν στα πρώτα λεπτά, αλλά μόλις προέκυψε το σερί (14-0) των "θαλασσί" μέσα σε 4'20'', ήρθαν τα πάνω κάτω. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη απέκτησε προβάδισμα δέκα πόντων (21-31), αλλά από εκεί κι έπειτα δεν είχε την ηρεμία για να διαχειριστεί την κατάσταση.
Κι αυτό φάνηκε από το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν χρειάστηκαν παρά μερικά λεπτά μέχρι να επιστρέψουν στα ηνία του αγώνα. Για την ακρίβεια, πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή (42-41), χάρη στον Ρομπ Λόουερι, ο οποίος με 13π. ήταν ο πιο αξιόπιστος επιθετικός τους.
Από την πλευρά τους, οι Ροδίτες έβρισκαν διαρκώς... σίδερο στα περιφερειακά σουτ, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Χρήστο Σαλούστρο να είναι οι μοναδικοί που βρίσκονταν σε διαρκή επαφή με το αντίπαλο καλάθι.
Μόλις σταμάτησαν να σκοράρουν, η Κηφισιά βρήκε την ευκαιρία να επιβάλλει ακόμη πιο έντονα τα δικά της "θέλω" στο παρκέ και να νιώσει μεγαλύτερη σιγουριά. Το +4 (59-55) του 30ου λεπτού μπορεί να έμοιαζε μικρό ως προβάδισμα, αλλά με την εικόνα που είχε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό.
Κάτι που φάνηκε στην τελευταία περίοδο, όταν ο Κολοσσός επιχείρησε την ανατροπή. Δεν τα κατάφερε ποτέ όμως, αφού δεν έβρισκε με ευκολία σκορ από τους ψηλούς του. Όχι ότι η Κηφισιά είχε κάποιον να κάνει τη διαφορά, απλά ο χαμηλός ρυθμός που είχε το παιχνίδι την ευνοούσε. Κάπως έτσι έφτασε στη νίκη (77-69), για να βάλει τέλος στο σερί των πέντε διαδοχικών ηττών στο ελληνικό πρωτάθλημα και να ξεφύγει από τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Τα δεκάλεπτα: 21-25, 42-41, 59-55, 77-69.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Λόουερι 17 (1), Στίγκερς 10 (2), Κασελάκης 16 (3), Χογκ 13, Γλυνιαδάκης 11, Γκίκας 5 (1/13 σουτ), Χρυσικόπουλος 2, Σμιθ 3, Ελ Αμίν.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 15 (1), Λίντεν 8, Ρέλεφορντ 6, ΜακΓκι 5, Λιούλις 7 (1/7 τρίπ.), Μπιλλής, Μανωλόπουλος 2, Ντέιβις 7 (10 ριμπ.), Γεωργαλλής 3 (1), Άχονεν 3 (1), Σαλούστρος 13 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου