Τελευταία Νέα

11/1/16

13η Αγωνιστική Α1 : Παναθηναϊκός - Νέα Κηφισιά 73-67

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έβαλε τις "βάσεις" για την επικράτησή του απέναντι στην Κηφισιά (73-67). Οι "πράσινοι" έκαναν το 13/13 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. 
Με ένα ημίχρονο καθυστέρηση μπήκαν στο κλίμα του αγώνα με την Κηφισιά οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Εν τούτοις δεν το "πλήρωσαν" αφού έφτασαν στη νίκη (73-67), τη 13η συνεχόμενη στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να ολοκληρώσουν αήττητοι τον α' γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Το δίποντο πάντως δεν έφερε χαμόγελα, αφού ο Νίκος Παππάς τέθηκε νοκ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω μυϊκού τραυματισμού στο πόδι. Εν αναμονή των εξετάσεων του 25χρονου γκαρντ.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Τζέιμς Φελντέιν έκανε τη διαφορά σε ένα ακόμη παιχνίδι του Παναθηναϊκού, έχοντας 21 πόντους με 5 τρίποντα. Μαζί ήταν ο παίκτης που "υπέγραψε" τη νίκη για την ομάδα του με το τρίποντο που πέτυχε στα 38'' για το τέλος.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το -2 (32-34) σε +15 (57-42) με τους Αντώνη Φώτση και Τζέιμς Φελντέιν να δίνουν τον... τόνο επιθετικά για το "τριφύλλι".

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόλις 8π. στο τρίτο δεκάλεπτο, για να "πατήσει το γκάζι" και να ξεφύγει στο σκορ.

Ο αγώνας:

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη στην αρχική πεντάδα, πλην όμως οι "πράσινοι" δεν είχαν ενέργεια. Η ραθυμία στις κινήσεις τους ήταν τέτοια που έδωσε μάλιστα το δικαίωμα στην Κηφισιά να πάρει από νωρίς το προβάδισμα. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έφτασε στο +7 (12-19 στο 7'54'') με πέντε σερί πόντους από τον Κασελάκη, αναγκάζοντας τον προπονητή του Παναθηναϊκού να καλέσει τάιμ άουτ.
Παρά τις φωνές και τις μαζεμένες αλλαγές, η εικόνα του "τριφυλλιού" δεν άλλαξε, με την Κηφισιά να αυξάνει κι άλλο το προβάδισμά της (14-22) στο τέλος της πρώτης περιόδου, μετά από εύστοχο τρίποντο του Χρυσικόπουλου. Έχοντας μόλις 5/13 εντός παιδιάς και μηδενικά αποθέματα ενέργειας, ήταν δύσκολο για τον Παναθηναϊκό να φέρει τούμπα την κατάσταση.
Ενδεικτικό της κακής αγωνιστικής κατάστασης ήταν το γεγονός πως ο -πιο εύστοχος παίκτης των γηπεδούχων φέτος στις βολές- Ραντούλιτσα είχε 0/2 βολές στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, την ώρα που η Κηφισιά συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο, ήτοι μεγάλες επιθέσεις και πολλά καλάθια μετά από προσωπικές ενέργειες. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν σε σταθερά επίπεδα το προβάδισμά τους μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου (19-27 στο 14'05''), αλλά ένα μίνι ξέσπασμα από πλευράς Παναθηναϊκού έφερε το παιχνίδι στον πόντο (29-30 στο 16'45'').
Εν τούτοις, οι "κόκκινοι" πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (32-34), αλλά και τη δυνατότητα για μεγαλύτερη άνεση, αν ο Φελντέιν δεν ευστοχούσε σε σουτ τριών πόντων από την κορυφή, στο φινάλε του πρώτου μέρους.
Η έκπληξη που κυνηγούσε η Κηφισιά δεν έλαβε ποτέ σάρκα και οστά, όμως. Οι "πράσινοι" μπήκαν... φουριόζοι στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο, κρατώντας τους φιλοξενούμενους χωρίς εντός παιδιάς καλάθι μέχρι το 26'12''. Διάστημα στο οποίο, από την άλλη, βρήκαν λύσεις επιθετικά με τους Φώτση και Φελντέιν να δίνουν τον τόνο. Κάπως έτσι προηγήθηκαν με +13 (48-35), για να ολοκληρώσουν εν τέλει το τρίτο δεκάλεπτο στο +15 (57-42) με κάρφωμα του Φελντέιν στον αιφνιδιασμό.
Ο Παναθηναϊκός δεν έφτασε πολύ άνετα στη νίκη πάντως, αφού η Κηφισιά δεν παρέδωσε τα όπλα. Αντίθετα, συνέχισε να διεκδικεί τη νίκη μέχρι το τέλος, μειώνοντας μάλιστα τη διαφορά στους έξι (70-64) με 58'' να μένουν για το τέλος. Ο Φελντέιν ήταν αυτός που "σκότωσε" κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων για το "διπλό", αφού το τρίποντο που πέτυχε στα 38'' έφερε το +9 (73-64) για το "τριφύλλι", το οποίο εν τέλει επικράτησε με 73-67 για να ολοκληρώσει αήττητο τον α' γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-34, 57-42, 73-67.
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 11 (1), Παππάς 3 (1), Γκιστ 8 (1), Καλάθης 4, Παπαγιάννης 2, Γιάνκοβιτς 5 (1), Φώτσης 12 (2), Ραντούλιτσα 5, Φελντέιν 21 (5), Διαμαντίδης 2, Κούζμιτς.
Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Στίγγερς 4, Κασελάκης 11 (2), Χογκ 12 (2), Σμιθ 10, Ελ-Αμίν 13, Χατζηνικόλας 1, Γκίκας 4, Πόποβιτς, Χρυσικόπουλος 3 (1), Γλυνιαδάκης 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου