Τελευταία Νέα

16/1/16

14η Αγωνιστική Α1 : Λαύριο - Καβάλα 99-63

Με το "πόδι στο γκάζι" καθ όλη τη διάρκεια του β' ημιχρόνου, το Λαύριο έκανε σμπαράλια την άμυνα της Καβάλας, κερδίζοντας με εμφατικό τρόπο (99-63) το ντέρμπι παραμονής. Σε δυσμενή θέση οι "Αργοναύτες", που με το "καλημέρα" του β' γύρου δείχνουν να χάνουν τη μάχη.
Στον αγώνα του α' γύρου, το τρίποντο του Τσβάνταρ Κοστόφ χάρισε μια ανέλπιστη νίκη στην Καβάλα, κι αφού πρώτα ο Ουσμάν Κρουμπαλί είχε χάσει δύο βολές στα 10''. Αυτή τη φορά, το Λαύριο ήταν πολύ πιο προσεκτικό, όσο και εντυπωσιακό αφού μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το -θεωρητικά- ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής με τους "Αργοναύτες" (99-63). Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης, το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στρέφει την προσοχή της στον αγώνα των 27.5'' της Δευτέρας (18/1) με την Κηφισιά.

Ο πρωταγωνιστής:

Με τέσσερις παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις κάποιον. Θα επιλέξουμε τον Μάρκο Κέσελ γιατί έκανε ό,τι έκανε (15 πόντοι με 2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα) σε μόλις 14'32'' παρουσίας στο παρκέ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι επικράτησαν με +32 (57-25), καταστρέφοντας κάθε αμυντική τακτική της Καβάλας, που στο πρώτο μισό του αγώνα είχε αρκετά καλή παρουσία.

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Με 47% (11/23) στα τρίποντα, είναι λογικό το Λαύριο να μπορέσει να "ανοίξει" τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο αγώνας:

Οι γηπεδούχου μπήκαν πολύ καλύτερα στο παιχνίδι, δίχως όμως την απαραίτητη σταθερότητα. Το +8 (10-2 στο 5') μετατράπηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε -3 (22-25 στο 13') για το Λαύριο, το οποίο έψαχνε τρόπους να αξιοποιήσει τον ΝτεΜάριους Μπολντς, που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από την άμυνα της Καβάλας.
Όσο όμως οι νεοφερμένοι ξένοι των "Αργοναυτών" δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο, τόσο έβρισκε την ευκαιρία να αναθαρρήσει η ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με το +4 (42-38) ως εχέγγυο για την επανάληψη, η οποία εξελίχθηκε πολύ καλύτερα απ ότι κι οι ίδιοι περίμεναν.
Η Καβάλα κατέρρευσε, το Λαύριο σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο και κάπως έτσι, η διαφορά "εκτοξεύθηκε" στο +21 (68-47) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Το σύνολο του Στιβ Γιατζόγλου δεν είχε πια την απαραίτητη ψυχολογία για να επιχειρήσει την ανατροπή, με τους γηπεδούχους να μεγαλώνουν κι άλλο τη διαφορά τους στην τελευταία περίοδο, δίχως όμως να καταφέρουν να καταγράφουν την πρώτη κατοστάρα της ιστορίας τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ (99-63).
Αυτό πάντως είναι το έλασσον που απασχολεί τους "κυανοκίτρινους", οι οποίοι πέτυχαν -και με το παραπάνω- τον σκοπό τους. Αφενός γιατί πήραν τους δύο βαθμούς της νίκης, αφετέρου γιατί κάλυψαν το -1 της ήττας τους στο παιχνίδι του α' γύρου. Από την άλλη, η Καβάλα έχασε με μεγάλη ευκολία ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν, δείχνοντας πως ίσως τελικά δεν έχει το... σθένος να διεκδικήσει μέχρις εσχάτων την παραμονή στην κατηγορία.
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-38, 68-47, 99-63.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Χάμιλτον 9 (3), Γιανγκ 14 (6 ριμπ., 9 ασ.), Σακελλαρίου 5, Περράκης 3, Μπολντς 16 (2), Κρουμπαλί 16, Γιαννακόπουλος 5, Κακλαμανάκης 4, Κέσελ 15 (3), Καπώνης 3 (1), Μπάρλος 9 (1), Μπέμπης.
ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 7, Ουίλιαμς 11, ΜακΚι 6, Γιαννακίδης 4 (1), Κρομά 10, Βαν Ντερ Μαρς 4, Ταπούτος 6 (7 ριμπ.), Κοστόφ 12, Καλαϊτζίδης 4, Λίβας, Δεμερτζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου