Τελευταία Νέα

17/1/16

18η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 0-0

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του Πανιωνίου στο ματς της Λεωφόρου αλλά βρήκε απέναντι του έναν εκπληκτικό Διούδη που κράτησε το μηδέν για την εστία του βοηθώντας τους "κυανέρυθρους" να πάρουν ένα σημαντικό βαθμό.

Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο με το τριφύλλι να μην εκμεταλλεύεται καμία από τις 17 τελικές προσπάθειες που είχε στο 90' με τους Εσιέν, Αμπέντ, Κλωναρίδη και Μπουμάλ.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν έναν εκπληκτικό Διούδη που κράτησε το μηδέν και έβγαλε κάθε ευκαιρία του τριφυλλιού που πήγαινε προς την εστία του.
Ουσιαστικά οι πράσινοι πληρώνουν το πρόβλημα που έχουν στην τελική προσπάθεια και το είχαν και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ο Μπεργκ είναι μακριά από τον καλό εαυτό του και δεν βοηθάει ουσιαστικά το τριφύλλι.
Τα πλάνα των Στραματσόνι, Ουζουνίδη:
Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε μόλις δυο μέρες να ετοιμάσει τα πλάνα του για το ματς με τον Πανιώνιο και παρέταξε τους πράσινους με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και σε σχήμα σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ιταλός επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Στιλ, Εσιέν, Πράνιτς, Τελάντερ και Μπουμάλ ενώ οι πράσινοι αγωνίστηκαν με ένα 4-2-3-1, τουλάχιστον σε φάση άμυνας που γινόταν 4-2-1-3 σε φάση επίθεσης.
Ο Στιλ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Μέστο στα δεξιά και ο Πράνιτς αριστερά ενώ οι Τελάντερ, Κουτρουμπής ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Ζέκα, Εσιέν οι οποίοι είχαν μπροστά ως τριάδα τον Μπουμάλ στα δεξιά, τον Κλωναρίδη αριστερά και στο κέντρο τον Αμπέντ ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπεργκ.
Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε μια ομάδα με δέκα Έλληνες στην ενδεκάδα, κάτι πολύ σημαντικό, και με ένα σύστημα 4-2-3-1 θέλοντας να κλείσει τους χώρους του κέντρου. Ο Διούδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, στα δεξιά ο Βλάχος και αριστερά ο Τασουλής ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρισβάνης, Χατζηισαίας. Μπροστά τους έπαιξαν οι Σιώπης, Κόρμπος ενώ η τριάδα στο κέντρο αποτελούνταν από τους Μασούρα αριστερά, Καραμάνο δεξιά και Μπακασέτα στο κέντρο μπροστά ο Ανσαριφάρντ.
Η εικόνα του αγώνα:
Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πανιώνιο και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ. Οι πράσινοι είχαν επτά τελικές στην εστία σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δεν απείλησαν ούτε μια φορά στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Η κατοχή μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο ήταν 75-25% υπέρ του τριφυλλιού κάτι που δείχνει και τη σαφή πράσινη υπεροχή.
Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο ημίχρονο, έψαξαν και πάλι το γκολ, είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες αλλά της σπατάλησαν οι Αμπέντ, Κλωναρίδης. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος έψαξε και αυτός να βγει στην αντεπίθεση, τα κατάφερε έχοντας 2-3 σουτ αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία των πράσινων.
Το τελικό 0-0 αδικεί τον Παναθηναϊκό που ήταν σαφώς ανώτερος του αντίπαλου του αλλά φαίνεται να πληρώνει ήδη την παραχώρηση του Νίκου Καρέλη στην Γκενκ.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Μιχαήλ Δόσης (Αθηνών)
4ος διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πέτριτς, Ζέκα, Αμπέντ (76' Πέτριτς), Εσιέν (85' Λουντ), Κλωναρίδης (62' Καλτσάς), Μπουμάλ, Μπεργκ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (81' Βιγιάλμπα), Μπακασέτας (89' Αργυρόπουλος), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (66' Καθάριος).
Κίτρινες: 56' Αμπέντ/37' Χατζηισαϊας

Καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός.

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση για τις δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την υπεροχή και με καλή κυκλοφορία έφτανε μέχρι την εστία του Διούδη αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει.
Στο 14' οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο, το εκτέλεσε ο Πράνιτς με το αριστερό με τον Διούδη να πετάγεται στην δεξιά του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.
Διπλή σωτήρια επέμβαση από Διούδη.
Το τριφύλλι συνέχισε να πιέζει και έφτασε κοντά στο γκολ σε δυο περιπτώσεις στο 21' και στο 22' με διαδοχικά σουτ του Εσιέν τα οποία εξουδετέρωσε ο Διούδης. Αρχικά στο 21' ο Αμπέντ από τα δεξιά έκανε παράλληλο γύρισμα έξω από την περιοχή με τον Γκανέζο να κάνει ένα πλασέ με το δεξί πόδι και τον γκολκίπερ του Πανιωνίου να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει.
Ένα λεπτό αργότερα η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν απομάκρυνε σωστά και στον αέρα ο Εσιέν έπιασε ένα βολέ με τον Διούδη και πάλι να "πετάει" στην δεξιά του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ. 
Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 25' όταν ο Μπεργκ κράτησε παλικαρίσια την μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε μέσα και την κατάλληλη στιγμή την γύρισε στον Αμπέντ, αυτός την έδωσε πιο δίπλα στον Κλωναρίδη που όμως έκανε ένα πλασέ με το αριστερό με τον Διούδη να διώχνει με το πόδι.
Συνεχίστηκε η πράσινη υπεροχή.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους, να την κυκλοφορούν καλά, να μην απειλούνται και να ψάχνουν ένα τέρμα με το οποίο θα άνοιγαν το σκορ. Στο 30' είχαν μια ακόμη τελική όταν ο Μπουμάλ έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό αριστερό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη.
Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήρθε και πάλι από τον Παναθηναϊκό που στο 44' μετά από ωραία επίθεση ο Μπουμάλ έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά με τον Κλωναρίδη να παίρνει την κεφαλιά και τον Διούδη να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.
Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε χωρίς ο Πανιώνιος να κάνει μια τελική και να απειλήσει μια φορά την εστία του Στιλ που πέρασε ουσιαστικά το πρώτο 45λεπτο σαν θεατής.
Πρώτη φάση για Πανιώνιο, κλασικές ευκαιρίες για Παναθηναϊκό.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς αλλαγές με το τριφύλλι να ψάχνει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα αλλά ο Πανιώνιος απείλησε πρώτος, στην πρώτη του τελική στην αναμέτρηση. Ήταν το 52' όταν μετά από ένα λάθος της πράσινης άμυνας ο Μπακασέτας έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από το κέντρο και επιχείρησε ένα δυνατό συρτό σουτ το οποίο έφυγε έξω από την εστία του Στιλ.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του και στο δεύτερο ημίχρονο και έχασαν δυο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ στο 58' και στο 59' του αγώνα. Αρχικά στο 58' ο Μπουμάλ πέρασε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα στον Κλωναρίδη. Αυτός ανενόχλητος έπιασε ένα πλασέ το οποίο έφυγε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη. Σε μια φάση που ο Κλωναρίδης θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση, να κοντρολάρει και να πλασάρει πιο καλά.
Στο επόμενο λεπτό ο Κλωναρίδης έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, μπήκε στη περιοχή από τα αριστερά και γύρισε την μπάλα προς τον επερχόμενο Αμπέντ με τον Διούδη ουσιαστικά εξουδετερωμένο. Το πλασέ του Αλγερινού όμως δεν ήταν καλό και ο γκολκίπερ του Πανιωνίου έκανε την επέμβαση, η μπάλα του έφυγε ο Τασουλής την βρήκε, πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά με τάκλιν ο αμυντικός των "κυανέρυθρων" απομάκρυνε.
Απείλησε με Μπουμάλ.
Οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση στο 65' της αναμέτρησης με τον Μπουμάλ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Το σουτ του Καμερουνέζου ήταν καλό, η μπάλα βρήκε στο τείχος και έφυγε λίγο έξω πάνω από την εστία του Διούδη.
Έξι λεπτά αργότερα και πάλι με πρωταγωνιστή τον Καμερνουνέζο ο Παναθηναϊκός απείλησε. Ο Μπουμάλ έγινε κάτοχος της μπάλας 71', αντί να πασάρει με ένα τακουνάκι απέφυγε δυο αντιπάλους και έστρωσε την μπάλα μπροστά του, έπιασε και το σουτ το οποίο όμως έφυγε λίγο έξω.
Ο Πανιώνιος που κρατούσε με δυσκολίες και με σωτήρα τον Διούδη το μηδέν στην εστία του προσπάθησε να απειλήσει σε μια κόντρα με την μπάλα να φτάνει στον Μπακασέτα στο 74' αυτός επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τελάντερ και ο Στιλ μπλόκαρε εύκολα. Τρία λεπτά αργότερα ο Μασούρας έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Στιλ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. 
Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 84' σε κόρνερ από τα δεξιά με την μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Κουτρουμπή να πηγαίνει προς την εστία αλλά τον Διούδη να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ. Η τελευταία καλή στιγμή για τους πράσινους χάθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Πέτριτς και αυτός επιχείρησε ένα δυνατό σουτ με το οποίο έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Διούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου