Τελευταία Νέα

16/1/16

18η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - Ηρακλής 1-1

Λεβαδειακός και Ηρακλής μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις 1-1 σε ένα καλό παιχνίδι κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Πρώτη ισοπαλία στην ιστορία των δυο ομάδων στην Βοιωτία.
Λεβαδειακός και Ηρακλής δεν είχαν αναδειχθεί ποτέ ξανά ισόπαλοι μέχρι το Σάββατο το βράδυ. Όταν και οι δυο νικήθηκαν από τη βροχή και μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο ισόπαλο 1-1 με το οποίο ολοκληρώθηκαν τα ματς του Σαββάτου.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαν δοκάρι με τον Μάντζιο και ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ αλλά δεν τα κατάφεραν.
Βέβαια και ο "γηραιός" στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα και κόντρα στη ροή του αγώνα να πάρει το τρίποντο.
Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων προσπάθησαν να παίξουν μπάλα σε ένα γλιστερό τερέν και αγωνιζόμενοι κάτω από καταρρακτώδη βροχή και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθεια τους. Το μόνο αρνητικό ότι ο Βάτσιος έβγαλε δέκα κίτρινες στην αναμέτρηση αν το ματς δεν ήταν ιδιαίτερα σκληρό. 
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Δημοτικό Στάδιο Λειβαδιάς"
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δ. Αττικής)
Βοηθοί: Γεώργιος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Ραϊνχαρτ Μπουξμπάουμ (Α. Αττικής)
4ος διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τσουρίκοφ (46' Γιάχιτς), Στάθης, Τριποτσέρης, Μεντί, Νικολάου, Ντομοβτσίκσι (57' Μερεμπασβίλι), Μάντζιος, Μάγκας (65' Μαχαίρας), Γιακουμάκης, Μπεν.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Πασάς, Τσιλιανίδης, Κυριακίδης (90' Λουκίνας), Μπουλούτ (77' Τσότρας), Βέλλιος.
Κίτρινες: 6' Μάντζιος, 23' Ντομοβτσίσκι, 28' Νικολάου, 47' Γιακουμάκης, 52' Μάγκας, 89' Μαχαίρας/4' Τσιλιανίδης, 52' Κυριακίδης, 67' Μπαρτολίνι, 73' Ζιαμπάρης.
Γκολ: 37' Γιακουμάκης/10' Τσιλιανίδης

Μπήκε μπροστά από νωρίς ο Ηρακλής.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι παίκτες των δυο ομάδων έδειξαν αρκετά εκνευρισμένοι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγουν δυο γρήγορες κίτρινες κάρτες από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Ο Ηρακλής ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του φάση στο παιχνίδι καθώς στο 10' έγινε μια πολύ ωραία μπαλιά στον Τσιλιανίδη στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού με τον μέσο των φιλοξενούμενων με ένα πανέμορφο σουτ να νικάει τον Τσιντώντα και να ανοίγει το σκορ.
Δοκάρι με Μάντζιο, ισοφάριση με Γιαουμάκη.
Ο Λεβαδειακός σιγά-σιγά άρχισε να πιέζει με σκοπό να φέρει το ματς στα ίσια και στο 19' έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Μάντζιο. Ο φορ των Βοιωτών κατέβασε την μπάλα όμορφα μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ του Μπεν από τα αριστερά αλλά ο "κεραυνός" που εξαπέλυσε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Με τον Μπεν κύριο εκφραστή των επιθέσεων του ο Λεβαδειακός έψαχνε την ισοφάριση και στο 36' έγινε η σέντρα από τον επιθετικό των Βοιωτών με τον με τον Χουάντερσον να πέφτει για να μπλοκάρει, η μπάλα του έφυγε αλλά με δεύτερη προσπάθεια πρόλαβε την μπάλα πριν γίνει απειλητικός ο Μάντζιος.
Στο 38' όμως ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Ήταν η σέντρα από τα αριστερά και το κακό διώξιμο του Σαραμαντά που έστειλε την μπάλα πάνω στον Γιακουμάκη ο οποίος με σουτ στη κίνηση έγραψε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί και στο 42' ο Ζιαμπάρης και πάλι απομάκρυνε λανθασμένα προς τον Τσουρίκοφ ο οποίος από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και σούταρε αρκετά ψηλά.
Ο Ηρακλής που μετά το γκολ δεν είχε απειλήσει ξανά είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για γκολ στο 44' όταν μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Βέλλιο. Αυτός έπιασε το συρτό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Τσιντώντα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι καθώς σε ένα κόρνερ από τα δεξιά ο Καρασαλίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του γκολκίπερ του Λεβαδειακού.
Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος.
Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλός και μάλιστα για να φτάσουμε στην πρώτη αξιόλογη φάση έπρεπε να έρθει το 62'. Ο Μπουλούτ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά ο Πασάς δεν πρόλαβε και η προβολή του Κυριακίδη έφυγε έξω.
Ο Λεβαδειακός απάντησε στις ευκαιρίες στο 68' όταν μετά από μια ωραία προσπάθεια του Μαχαίρα ο Γιακουμάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Χουάντερσον.
Η πιο καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο χάθηκε στο 70' με τον Μάντζιο να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά να κάνει το συρτό σουτ, τον Χουάντερσον να διώχνει ασθενώς αλλά ο Μπουκουβάλας πρόλαβε με προβολή να απομακρύνει τη μπάλα προ του Γιακουμάκη.
Ο Ηρακλής είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 82' όταν Τσιλιανίδης πέρασε την μπάλα στον Βέλλιο, αυτός έκανε το σουτ το οποίο όμως έφυγε έξω.
Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα άνηκε στον Λεβαδειακό. Σε μια περίεργη φάση ο Μερεμπασβίλι έκανε τη σέντρα σουτ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Χουάντερσον με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε την μπάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου