Τελευταία Νέα

14/1/16

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (2-1)

«Ίδρωσε» για ένα λεπτό ο Παναθηναϊκός!
Ο ΠΑΣ Γιάννινα με μια τελική στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αλλά το γκολ που σημείωσε ήταν αρκετό να του δώσει τη νίκη 1-0 επί του Παναθηναϊκού όχι όμως την πρόκριση λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα.
Παρά το ότι η εικόνα του 90λεπτου στην Λεωφόρο δεν το προμήνυε λίγο έλειψε να έχουμε μεγάλη έκπληξη στο Απόστολος Νικολαϊδης στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ να βρίσκει ένα γκολ, να παίρνει τη νίκη αλλά όχι και την πρόκριση καθώς επικράτησε 1-0, σκορ το οποίο όμως δεν τους έδινε την πρόκριση στους οκτώ.
Οι φιλοξενούμενοι με μια τελική προς την εστία στο δεύτερο ημίχρονο προηγήθηκαν στο 90' με τον Φερφελή και στα εναπομείναντα δυο λεπτά μέχρι τη λήξη του αγώνα υπήρχε αγωνία για το ποιος θα πάρει την πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι παίκτες του ΠΑΣ μετά το υπέρ τους 1-0 πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη και βρήκαν μια ακόμα τελική με τον Σκόνδρα στις καθυστερήσεις. Σε φάουλ που κέρδισαν από τα αριστερά, βγήκαν όλοι μπροστά, ακόμα και ο Βελλίδης αλλά η κεφαλιά που πήρε ο αμυντικός του ΠΑΣ έφυγε έξω, και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρόκριση και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στην κλήρωση της Παρασκευής.
Για να φτάσουμε βέβαια σε αυτό το σημείο προηγήθηκε ένα κακό πρώτο ημίχρονο και από τις δυο ομάδες, ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο μόνο από τον Παναθηναϊκό και πολλές χαμένες ευκαιρίες από τους παίκτες του τριφυλλιού που σπατάλησαν κάθε επιθετική ενέργεια που δημιούργησαν αφήνοντας τον ΠΑΣ να πιστεύει μέχρι το τέλος έστω και στη νίκη.
Αυτή ήρθε με το γκολ του Φερφέλη και στο τέλος οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με κάτω το κεφάλι από τη χαμένη ευκαιρία που είχαν για να πάρουν τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Τα σχέδια των δυο προπονητών.
Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την νικηφόρα αναμέτρηση στην Καλλονή. Ο Ιταλός άφησε εκτός τους Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Πράνιτς, Εσιέν, Πέτριτς, και Μπουμάλ. Το τριφύλλι αγωνίστηκε με ένα 4-3-3 με τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ, τον Βέμερ δεξιά και το Νάνο αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Ζέκα που είχε στα δεξιά του τον Αμπέντ και αριστερά του τον Λουντ. Η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Καλτσά στα δεξιά, Κλωναρίδη στα αριστερά και Μπεργκ στην κορυφή.
Από την πλευρά του και ο Γιάννης Πετράκης έκανε κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα ενώ παρέταξε την ομάδα του με ένα διαφορετικό σύστημα απ' ότι συνηθίζει. Συγκεκριμένα κατέβασε τον ΠΑΣ στην Λεωφόρο με 3-5-2 προσπαθώντας να κερδίσει τις μάχες στο χώρο του κέντρου, να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του και να κλείσει και τους διαδρόμους προς την εστία της ομάδας του. Κάτι που το κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο. Όχι όμως και στο δεύτερο όπου ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. 
Πρώτη ευκαιρία στο 10'.
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε από τον Παναθηναϊκό στο 10' όταν ο Νάνο από τα αριστερά σε ένα πλάγιο είδε τη κίνηση του Καλτσά, του έκανε την πάσα με το νεαρό επιθετικό να βγαίνει τετ α τετ με τον Βελλίδη. Το πλασέ του Καλτσά όμως έφυγε πάνω από την εστία του γκολκίπερ του ΠΑΣ.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τη σειρά τους στο 14' μετά από ένα κόρνερ από τα αριστερά καθώς η σέντρα ήταν πολύ καλή και ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά χωρίς όμως να το περιμένει με τον Ζέκα να απομακρύνει την μπάλα.
Έπρεπε να περάσουν 18 λεπτά για να υπάρξει νέα ευκαιρία στο ματς με τους παίκτες των πράσινων να κλέβουν την μπάλα κοντά στην εστία του ΠΑΣ στο 32' με τον Κλωναρίδη ο οποίος απευθείας έκανε ένα συρτό καλό σουτ το οποίο έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.
Ή μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε από τον Παναθηναϊκό στο 41' όταν οι πράσινοι άλλαξαν όμορφα την μπάλα με τον Καλτσά να δίνει στον Μπεργκ αυτός την πέρασε μέσα στην περιοχή στον Αμπέντ που καθυστέρησε να πλασάρει και ο Ακόστα τελευταία στιγμή πρόλαβε να βάλει την προβολή και να διώξει την μπάλα.
Πιο δυνατά ο Παναθηναϊκός.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να βάλει ένα γκολ με το οποίο θα "καθάριζε" την πρόκριση. Από τα πρώτα λεπτά είχε την υπεροχή και πίεσε την αντίπαλη εστία. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να προηγηθούν στο 51' όταν σε μια ωραία ενέργεια του Βέμερ από τα δεξιά ο Γερμανός έδωσε στον Αμπέντ έξω από την περιοχή. Ο Αλγερινός έπιασε ένα δυνατό σουτ και ο Βελλίδης έδιωξε με τα πόδια.
Δώδεκα λεπτά αργότερα το τριφύλλι βγήκε ωραία στην επίθεση από τα δεξιά με τον Καλτσά ο οποίος γύρισε στον Μπεργκ και ο Σουηδός πλάσαρε πάνω στον Τζημόπουλο και απομακρύνθηκε. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Ζέκα που μπήκε από τα δεξιά και πλάγια και ο Πορτογάλος επιχείρησε να νικήσει τον Βελλίδη που έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 66' της αναμέτρησης ο Στραματσόνι έριξε στο ματς τους Λαγό, Πέτριτς αντί των Αμπέντ, Κλωναρίδη και άλλαξε και το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1 με τους Ζέκα, Λαγό στο κέντρο και μπροστά από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Πέτριτς, Λουντ, Καλτσά ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπεργκ.
Σπατάλησε την ευκαιρία ο Μπεργκ.
Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, να μην απειλούνται και να ψάχνουν το γκολ της νίκης χάνοντας μια ακόμη καλή στιγμή στο 78'. Ο Καλτσάς εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι ο Κουτρουμπής πήρε την κεφαλιά προς τον Μπεργκ με τον Σουηδό να σουτάρει απευθείας άλλα αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.
Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα στο 86' με την μπάλα να φτάνει στον Πέτριτς έξω από την περιοχή και ο Κροάτης αφού την έφερε μπροστά του έκανε το σουτ το οποίο έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Βελλίδη. Δυο λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καλτσά έξω από την περιοχή μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Μπουμάλ.
Το τελευταίο σουτ στο παιχνίδι ήρθε α πό τον Βέμερ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά. Η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε η μπάλα έφτασε στον Γερμανό που σούταρε χωρίς να το σκεφτεί αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε την μπάλα.
Γκολ για τον ΠΑΣ και αγωνία στη Λεωφόρο.
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο ΠΑΣ βρήκε το γκολ σε μια περίεργη φάση. Σε σέντρα από τα δεξιά ο Μανιάς πήρε την κεφαλιά και ο Φερφελής προ του Κοτσόλη που έκανε άστοχη έξοδο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ της ομάδας των Ιωαννίνων.
Το γκολ αυτό όμως δεν έφτανε λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα και ένα λεπτό πριν τη λήξη ο ΠΑΣ κέρδισε φάουλ από τα αριστερά. Όλοι κατέβηκαν στην περιοχή του Κοτσόλη, ακόμα και ο Βελλίδης, με τον Σκόνδρα να παίρνει τελικά την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα έξω και η αγωνία να λαμβάνει τέλος στην Λεωφόρο με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Κοτσόλης, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Λουντ, Αμπέντ (66' Λαγός), Καλτσάς, Κλωναρίδης (66' Πέτριτς), Μπεργκ (80' Μπουμάλ). 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ (75' Φερφελής), Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Καρανίκας, Ακόστα, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Μανιάς, Ηλιάδης (52' Γιάκος), Ίλιτς (60' Νικολιάς).
Γκολ: 90' Φερφελής
Κίτρινες: 57' Μπεργκ, 84' Βέμερ/47' Σκόνδρας, 72' Καρανίκας.
                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου