Τελευταία Νέα

13/1/16

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Ηρακλής - Βέροια 1-0 (1-0)

Ηρακλής, Βέλλιος
Ο Ηρακλής νίκησε 1-0 τη Βέροια στο Καυτανζόγλειο και, σε συνδυασμό με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα, πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Το γκολ στο 72' ο Βέλλιος, που έχασε μια απίθανη ευκαιρία προ κενής εστίας.
Στο Καυτανζόγλειο ο Ηρακλής κλήθηκε να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Ημαθία. Ο Γηραιός πέρα από την πρόκριση φιλοδοξούσε να κάνει και καλή εμφάνιση μετά το πολύ μέτριο ματς στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, κατά το οποίο δεν έκανε ούτε μία τελική. Αυτή τη φορά η εμφάνιση των παικτών του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν διαφορετική.
Στο 6ο λεπτό ο Βέλλιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από κάθετη πάσα του Πασά, αλλά ο στράικερ των γηπεδούχων ήταν οφσάιντ και ως εκ τούτου δεν μέτρησε το τέρμα. Ο Γεωργιάδης της Βέροιας απείλησε δύο φορές, στο 10' και στο 13', δίχως όμως να παραβιαστεί η εστία του Χουάντερσον.
Στο 24' χάθηκε καλή ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Ρομάνο δεν κατάφερε να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, με τους αμυντικούς της Βέροιας να απομακρύνουν την μπάλα, προτού ο Αργεντίνος "εκτελέσει" τον Λόπεθ. Ένα λεπτό μετά ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Βέλλιου. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους χάθηκαν δύο ακόμα ευκαιρίες. Η μία στο 37' με τον Ρομάνο να κάνει πλασέ και τον Λόπεθ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η άλλη στο 40', όταν η κεφαλιά - ψαράκι του Πασά πέρασε πάνω από το οριζόντιο.
Και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας, αν και η Βέροια έφτασε κοντά στο 0-1 στο 57'. Ο Γιαννούλης έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά το πλασέ του Γεωργιάδη από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ. Η υπεροχή των "κυανόλευκων" καρποφόρησε στο 72'. Ο Τσιλιανίδης έδωσε δεξιά στον Βέλλιο, οποίος απέφυγε τον Γιαννούλη και με ένα φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, κάνοντας το 1-0.
Το τέρμα αυτό εξανέμισε επί της ουσίας κάθε ελπίδα των "κυανέρυθρων" να πάρουν πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Στο 75' ο Σαραμαντάς σέντραρε από αριστερά, ο Μπουλούτ έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άστοχα εκτός εστίας. Χαμηλό τέμπο στα τελευταία λεπτά του ματς, μια και όλα είχαν κριθεί.
Στο 85' ο Νέτο εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα κόντραρε. Στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Ναζλίδη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Και στο φινάλε η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Βέλλιου. Ο Λόπεθ πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση, ύστερα από σουτ (με κόντρα) του Μπουκουβάλα, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι! Στη συνέχεια της φάσης ο Βέλλιος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ!
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Καρασαλίδης, Πασάς (75' Κυριακίδης), Βέλλιος, Ρομάνο (60' Μπουλούτ), Τσιλιανίδης (88' Πουρτουλίδης).
ΒΕΡΟΙΑ (Γ. Γεωργιάδης): Λόπεζ, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Νέτο, Σιόντης, Μαραγκός (75' Νάστος), Αρτσε, Μαγέφσκι (72' Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Αμπντούν (80' Μελικιώτης).

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου