Τελευταία Νέα

14/1/16

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Πανιώνιος - Εργοτέλη 1-0 (1-0)

«Σβηστά» στα προημιτελικά ο Πανιώνιος
Ο Πανιώνιος επικράτησε ξανά με 1-0 του Εργοτέλη (21' Μπακασέτας) και με συνολικό σκορ 2-0, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε ο Πανιώνιος, καθώς επικράτησε ξανά του Εργοτέλη, αυτή τη φορά στη Νέα Σμύρνη, με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα.
Ο Μπακασέτας με σουτ εκτός περιοχής στο 21' σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης κόντρα στους αξιόμαχους Κρητικούς, που πάλεψαν το ματς όσο μπορούσαν και παρά τα προβλήματα τους.
Ο Πανιώνιος λοιπόν ντούμπλαρε τις νίκες του και με συνολικό σκορ 2-0 πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (ΕΠΣ Κιλκίς)
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Συνθέσεις: 
Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Τασουλής, Χατζηϊσαΐας, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Χαλκιαδάκης (89' Πινιώτης), Σιώπης, Βιγιάλμπα, Καθάριος (77' Κόρμπος), Ανσαριφάρντ (72' Καραμάνος), Μπακασέτας.
Εργοτέλης (Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Γιαλούσης, Πίτσος, Κυριακόπουλος, Ρέντζας, Αυγενικού (68' Φουκαράκης), Μπουρσέλης, Κούρτι (46' Γαρεφαλάκης), Κούτρης, Δωματάς, Μάνος.
Γκολ: 21' Μπακασέτας /
Κάρτες: 42' Καθάριος / 10' Πίτσος, 52' Δωματάς, 88' Κυριακόπουλος, 90+2' Καμαρά
Ντούμπλαρε τις νίκες ο Πανιώνιος.
Παρά τα προβλήματα του, ο Εργοτέλης κατέβηκε στον επαναληπτικό Κυπέλλου Ελλάδας για την φάση των "16" στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο και να διεκδικήσει τις έστω και λίγες πιθανότητες του.
Το ματς δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν διάθεση να πατήσουν γκάζι, οι φιλοξενούμενοι κατέβαλλαν την προσπάθεια τους αλλά δίχως αποτέλεσμα.
Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη φυσιολογικά κρατούσαν την μπάλα και είχα την κατοχή (κοντά στο 70%), δίχως όμως να δημιουργούν κλασικές φάσεις με ευκολία. Ένα σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής ήταν αρκετό στο 21ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ στη Νέα Σμύρνη, με τον Ανσαριφάρντ στο 44' να σπαταλά την ευκαιρία απέναντι στον Δερμιτζάκη για ένα δεύτερο τέρμα.
Με τους Δωματά (28') και Κούτρι (36') ο Εργοτέλης είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, δίχως όμως να σκοράρει. Οι Κρητικοί μάλιστα μπήκαν και φουριόζοι στην επανάληψη, με τον Γιαννιώτη στο 47' να διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Κυριακόπουλου.
Ανσαριφάρντ και Αυγενικού απείλησαν εναλλάξ, ενώ ένα ακόμη δυνατό σουτ του Κυριακόπουλου στο 62' πέρασε μόλις άουτ.
Ο ρυθμός στην επανάληψης ήταν κακός και τα λάθη στην μεσαία γραμμή πολλά για τις δύο ομάδες. Ακόμη μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 78ο λεπτό, όταν από λάθος απομάκρυνση του Γιαννιώτη, ο Μάνος πήρε το ριμπάουντ και σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.
Τίποτα αξιόλογο δεν σημειώθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Πανιώνιο να παίρνει τη νίκη και μαζί την πρόκριση για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου