Τελευταία Νέα

13/1/16

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΑΕΚ- Λεβαδειακός 2-0 (1-0)

Με δεύτερη νίκη (2-0) επί του Λεβαδειακού και με κορυφαίους τους Μπουονανότε και Μπακάκη, η ΑΕΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Tις βάσεις της πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου, η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς τις είχε βάλει από το πρώτο ματς στην Λιβαδειά. Σήμερα ολοκλήρωσε την… δουλειά της και μάλιστα χωρίς να ζοριστεί.
Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό και συνέχισε να είναι η μοναδική ομάδα φέτος στο κύπελλο, που δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ. Σούπερ μπάλα η ΑΕΚ δεν έπαιξε. «Εξάρσεις»… πεντάλεπτες είχε, κυρίως όταν ο Μπουονανότε αποφάσιζε να ανεβάσει στροφές και να κάνει τα μαγικά του.
Εξαιρετικό ματς έκανε ο Μπακάκης, ενώ καταλυτική ήταν η συμβολή του Ανέστη. Όσο για τον Λεβαδειακό, το πάλεψε, ήθελε, αλλά δεν μπορούσε.
Πέντε λεπτά «φωτιά».
Η αλήθεια είναι πως για 40 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο στο Ολυμπιακό Στάδιο, μπάλα δεν παίχθηκε. Κυρίως με ευθύνη της ΑΕΚ, διότι ο Λεβαδειακό εμφανώς είχε σκοπό να «σφραγίσει» τα μετόπισθεν και αν βρει την ευκαιρία να κτυπήσει στην αντεπίθεση. Όμως οι γηπεδούχοι που είχαν την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους, δεν είχαν τρόπο να βρουν ούτε ρυθμό αλλά ούτε ευκαιρίες.
Πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και κυρίως αργή και προβληματική κυκλοφορία της μπάλας. Μάλιστα ένα από τα λάθη που έγιναν πήγε να το εκμεταλλευτεί ο Λεβαδειακός στο 19ο λεπτό, όταν έφυγε στην αντεπίθεση με τον Μερεμπασβίλι και τον Καψάσκη. Όμως ο Μπακάκης που ήταν ο μοναδικός που κρατούσε ισορροπία στα μετόπισθεν της ΑΕΚ, έκανε άριστα την δουλειά του και χάλασε την αντεπίθεση. Αυτή ήταν και η μοναδική φάση μέχρι και το 40ο λεπτό.
Τότε η ΑΕΚ πήρε… φωτιά. Πρώτα ο Μπουονανότε σούταρε έξω από την περιοχή και μπλόκαρε ο Τσιντότας. Στο 43’ ο Γιόχανσον πήρε την πάσα του Μπακάκη, σούταρε αλλά και πάλι ο Τσιντότας είπε «όχι».
Και στο κόρνερ που ακολούθησε στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Πλατέλλας εκτέλεσε, ο Τζεμπούρ έπιασε κεφαλιά στο δοκάρι και ο Γιόχανσον στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ άγγιξε και δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Μπουονανότε μετά από σλάλομ, πέρασε ελάχιστα άουτ.
Πάλι… Ανέστης.
Θεωρητικά το γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, έβαζε τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Πρακτικά όμως, ένα τέρμα του Λεβαδειακού, ενδεχομένως να άλλαζε και πάλι τα δεδομένα. Και οι φιλοξενούμενοι το έψαξαν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά για τέταρτο συνεχόμενο ματς, ο Γιάννης Ανέστης έβαλε τα… χέρια του με καταλυτικό τρόπο.
Στο 48’ μετά από κάθετη πάσα του Μερεμπασβίλι, ο Γιακουμάκης βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Όμως ο Ανέστης άπλωσε χέρια και κορμί και σταμάτησε την μπάλα. Εκεί κρίθηκε οριστικά και το ματς και η πρόκριση και όλα. Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ απλώς κυκλοφορούσε την μπάλα, χωρίς πάντως να μπορεί να βρει ρυθμό και ευκαιρίες.
Είναι χαρακτηριστικό πως με εξαίρεση μια κεφαλιά εξ επαφής του Γιόχανσον που απέκρουσε ο Τσιντότας στο 51’, δεν υπήρχε καμία άλλη φάση που οι γηπεδούχοι να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Λεβαδειακού. Ακόμα και όταν ο Πογέτ έβαλε στο γήπεδο και τον Αραβίδη, πάλι επιθετικό ρυθμό η ΑΕΚ δεν βρήκε. Όσο για τους φιλοξενούμενους, έστω και αν έψαχναν για δυο γκολ, για να προκριθούν εκείνοι, δεν είχαν ούτε μια καλή φάση στην εστία του Ανέστη.
Παρόλο που ο Μάντζιος στο τελευταίο τέταρτο του ματς, έριξε στο ματς και τον Μπεν. Η ΑΕΚ κρατούσε με ευκολία το σκορ και το… κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης έβαλε ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο 86’. Ο Μπακάκης μετά από εντυπωσιακή κούρσα κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Και ο Μπουονανότε με εξαιρετική εκτέλεση, «έγραψε» το τελικό 2-0.
Ο Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα έδωσε κίτρινη κάρτα στους Μπουονανότε, Τσουρίκοφ, Μάντζιο και Στάθη, αλλά στις καθυστερήσεις του ματς δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη στον Μάντζιο, παρόλο που σταμάτησε την μπάλα με το χέρι. Πάντως άλλη δύσκολη φάση, δεν είχε.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Ντίντακ (70’ Σοϊλέδης), Λαμπροπουλος, Κολοβέτσιος, Κορδέρο (27’ Σιμόες), Γιόχανσον, Πλατέλλας (76’ Αραβίδης), Τζεμπούρ, Μπουονανότε, Μάνταλος.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Τσιντότας, Καψάσκης, Τριποτσέρης, Μάγκας (77’ Μπεν), Μέντι, Νικολάου (81’ Στάθης), Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (54’ Θέος), Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ, Μάντζιος.

                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου