Τελευταία Νέα

18/2/16

19η Αγωνιστική Α1 : Παναθηναϊκός - Αρκαδικός 90-69

Παναθηναϊκός… στον αυτόματο
Ο Παναθηναϊκός "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι με τον Αρκαδικό, φτάνοντας άνετα στη νίκη (90-69). Ντεμπούτο για τον Έλιοτ Γουίλιαμς, που έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει πηγή... δημιουργίας για την "πράσινη" επίθεση.
Δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη απέναντι στον Αρκαδικό (09-69) για τη 19η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, παραμένοντας ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό στην κορυφή (σ.σ.: υστερεί στην ισοβαθμία). Οι "πράσινοι", που αγωνίστηκαν με την κοντομάνικη φανέλα, ήταν εξ αρχής πολύ ανώτεροι των αντιπάλων τους, με το +18 του πρώτου δεκαλέπτου να βάζει πρόωρα τέλος σε κάθε υπόνοια δυσκολίας για την επικράτησή τους.
Με τον Έλιοτ Γουίλιαμς να κάνει μάλιστα το ντεμπούτο του, είναι λογικό τα περισσότερα βλέμματα να ήταν στραμμένα πάνω στον νεοαποκτηθέντα γκαρντ, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς πιστοποίησε τις καλές εμφανίσεις που κάνει τον τελευταίο μήνα, όντας ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 15 πόντους, από πολύ νωρίς.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Στο πρώτο δεκάλεπτο, με το +18 (28-10) που απέκτησε ο Παναθηναϊκός στο τέλος της πρώτης περιόδου να βάζει πρόωρα τέλος σε κάθε συζήτηση περί του ποια ομάδα θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Το στατιστικό που ξεχώρισε:

Στο διάστημα της κυριαρχίας του στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός είχε 12/14 εντός παιδιάς, με τον Νικ Καλάθη να μοιράζει έξι (6) τελικές πάσες.

Ο αγώνας:

Από πολύ νωρίς, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατέστησαν σαφές πως θέλουν να "τελειώσουν" το παιχνίδι όσο το δυνατόν νωρίτερα. Το κατάφεραν, με τον Καλάθη να μοιράζει και τον Παπαγιάννη να καρφώνει τις μπάλες που έπαιρνε στο "βαμμένο", για να δημιουργηθεί γρήγορα το +9 (19-10 στο 7'25'') μετά από δύο συνεχόμενα καλάθια του Γιάνκοβιτς.
Η άμυνα των γηπεδούχων δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Αρκαδικό, οι παίκτες του οποίοι συνέχισαν να βρίσκουν το σίδερο στις περισσότερες περιπτώσεις (σ.σ.: τελείωσαν το δεκάλεπτο με 4/15 σουτ). Μέσα σε όλα, ήρθε το ντεμπούτο του Γουίλιαμς, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του "πράσινο" καλάθι με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, για να βοηθήσει κι αυτός με τη σειρά του στο +18 (28-10) της πρώτης περιόδου. Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το διάστημα το "τριφύλλι" είχε 12/14 εντός παιδιάς και ο Καλάθης "σταμάτησε" στις έξι (6) τελικές πάσες.
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να μειώσουν τη διαφορά (39-27 στο 16'21'') με τον Τζόουνς να κάνει τη διαφορά από την περιφέρεια, αλλά τα χαμόγελα περιορίστηκαν άμεσα. Το τάιμ άουτ που κάλεσε σε αυτό το σημείο ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επανέφερε τους παίκτες σε ρυθμούς... άμυνας, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +19 (53-34) μετά από τρίποντο του Μποχωρίδη στην εκπνοή.
Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν τυπική διαδικασία, με τους δύο προπονητές να μοιράζουν τον χρόνο συμμετοχής. Κάτι που πάντως ουδόλως άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης αφού η διαφορά παρέμενε σταθερά κοντά στους είκοσι πόντους, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Αρκαδικού να περιορίσουν το προβάδισμα του "τριφυλλιού". Το +18 (70-52) του τρίτου δεκαλέπτου διαμορφώθηκε με δίποντο του Καλάθη at the buzzer, ο οποίος είχε 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ μέχρις εκείνο το σημείο.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πέρασε στο παρκέ τους Λούντζη και Καλαϊτζάκη, που ήταν οι τελευταίοι της δωδεκάδας που πέρασαν στο παρκέ. Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με  για να στρέψει πλέον την προσοχή του στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ (21/2) για την 20η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-34, 70-52, 90-69.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5, Μποχωρίδης 8, Γιάνκοβιτς 15, Φώτσης 3, Ραντούλιτσα 10, Φελντέιν 15, Γκιστ 4, Καλάθης 4, Καλαϊτζάκης 3, Παπαγιάννης 13, Λούντζης, Γουίλιαμς 10.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 3, Τζόουνς Κ. 14, Βαν Όοστρουμ 4, Κοψαύτης 4, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης 8, Τζόουνς Τρ. 8, Νουουτίνεν 11, Τζουγκαράκης, Λι 6, Λίτζιον 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου