Τελευταία Νέα

14/2/16

22η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Ηρακλής 0-1

Γηραιός και… ξερός
Ένας άριστα στημένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση Ηρακλής, πήρε σπουδαίο διπλό (0-1) επί του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, που γκρίνιαζε για παίκτες-διοίκηση. Χειροκροτήθηκε από τους οπαδους του ΠΑΟΚ.
Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που πέτυχε σήμερα στην Τούμπα ο Ηρακλής. Μετά από εννιά σερί νίκες του ΠΑΟΚ ως γηπεδούχου σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Γηραιός κατάφερε να φύγει με το διπλό. Με ωραίο γκολ του Λεοζίνιο στο 72΄, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου χάρισε στους οπαδούς της την πρώτη νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ από το 2003 όταν και είχε κερδίσει με σκόρερ έναν άλλο Βραζιλιάνο τον Φοφόνκα.
Ο Ηρακλής χρειάστηκε και τύχη, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι λίγα λεπτά νωρίτερα με τον Πέλκα, γκολ οφσάιντ (ο Μπερμπάτοφ, όχι ο σκόρερ) με τον Μυστακίδη και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Βούλγαρο στο πρώτο μέρος.
Αλλά ήταν άριστα στημένος από τον Νίκο Παπαδόπουλο και το κυριότερο είχε πλάνο και για το πώς θα αμυνθεί και πώς θα επιτεθεί. Κέρδισε την μάχη της μεσαίας γραμμής με τον ΠΑΟΚ να δείχνει και τα σημάδια κόπωσης .
Από την άλλη ο Ίγκορ Τούντορ, επέλεξε μετά από καιρό να εμφανίσει μία ομάδα με 3-5-2, είχε λογική ως σκέψη, αλλά δεν είχε τους κατάλληλους παίκτες να το εφαρμόσει ειδικά στα άκρα. Ειδικά Λέοβατς (όσο έπαιξε) και Σάμπο ήταν σε κάκιστα μέρα και τον Σλοβάκο δεν τον προστάτεψε και ο Κροάτης προπονητής, αφού τον άφησε σε όλο το 90λεπτο μέσα.
Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Βιτορ να αποβάλλεται δικαιολογημένα στο 92΄ και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να φωνάζουν συνθήματα σε βάρος παικτών και διοίκησης, όπως έκαναν σε όλο το δεύτερο μέρος.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Κοσμάς Χαρίσης
Τέταρτος διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ:  Βελλίδης, Κίτσιου (Χαρίσης 64'), Χατζηισαΐας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σάμπο, Τσίμιροτ, Κάτσε, Λέοβατς (Μυστακίδης 46'), Πέλκας και Μπερμπάτοφ (Γκολάσα 79')
Ηρακλής: Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (Ιντζόγλου 62'), Λεοζίνιο (Πορτουλίδης 79'), Μπουλούτ (Λουκίνας 89') και Βέλλιος
Κάρτες: Κάτσε 34', Σαραμαντάς 37', Καρασαλίδης 44', Τσιλιανίδης 56', Μπουκουβάλας 58', Περνίς 72', 92΄ Πορτουλίδης
Κόκκινες: 92΄ Βίτορ
Γκολ: Λεοζίνιο 72'

Ο αγώνας:

Ο Τούντορ μετά από καιρό στο ματς με τον Ηρακλή παρέταξε μία ενδεκάδα με σχήμα 3-5-2. Οι Χατζηισαΐας, Βίτορ, Τζαβέλλας ήταν οι στόπερ, ο Κίτσιου και ο Λέοβατς βρισκόταν στα άκρα, ο Τσίμιροτ, ο Κάτσε και Σάμπο ήταν στον άξονα και στην επίθεση οι Πέλκας και Μπερμπάτοφ.
Στο 3' ο Πέλκας έκανε την σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Καρασαλίδης την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ πριν προλάβει ο Κίτσιου να κάνει το σουτ από καλή θέση. Στο 12' μετά από ωραίο passing game, οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην περιοχή του Ηρακλή αλλά απομάκρυνε ο Μπουκουβάλας και στο 21' το μακρινό σουτ του Κυριακίδη δεν ανησύχησε τον Βελλίδη.
Ο Περνίς στην συνέχεια μπλόκαρε το πλασέ του Πέλκα (ήταν αδύναμο) και στο 26' ο Κίτσιου από τα δεξιά αφότου έκανε ντρίπλα, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Περνίς ήταν σε ετοιμότητα. Το πάθος... ξεχείλιζε από τους παίκτες των δύο ομάδων μέχρι το 30' ενώ στο 37' πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον ΠΑΟΚ ένα φάουλ που είχε σε καλό σημείο.
Η ευκαιρία με Μπερμπάτοφ και το πρόβλημα από τον άξονα.
Στο 39' ο Μπερμπάτοφ έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 42' ο Βελλίδης μπλόκαρε την σέντρα-σουτ του Σαραμαντά. Στο 45' υπήρξε κεφαλιά του Κίτσιου προς τον Μπερμπάτοφ, όμως ο Βούλγαρος βρήκε... αέρα. Γενικότερα ο "Δικέφαλος" ενώ μπήκε ιδιαίτερα ενεργητικός στο παιχνίδι, μετά είχε πρόβλημα να "βγάλει" φάσεις κυρίως από τον άξονα.
Ακυρωθέν γκολ για τον ΠΑΟΚ.
Στο 46' η κεφαλιά του Χατζηισαΐα μετά από γέμισμα του Κάτσε, έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ στο 50' αλλά αυτό ακυρώθηκε. Ο Μυστακίδης σκόραρε αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ενώ ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν ήταν οφσάιντ. Ο επόπτης θεώρησε ότι έχει συμμέτοχη στη φάση ο Μπερμπάτοφ (που ήταν οφσάιντ) που όμως δεν ακουμπά την μπάλα. Στο 52' πέρασε άουτ η κεφαλιά του Σάμπο μετά από σέντρα του Κίτσιου. Ο τελευταίος στο 53' σούταρε και ο Περνίς μπλόκαρε.
"Οχι" Βελλίδη σε Βέλλιο.
Ο Ηρακλής στο 59' έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Βέλλιος βγήκε τετ α τετ και ο Βελλίδης απέκρουσε με τα πόδια (σπουδαία η απόκρουσή του). Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπουλούτ προσπάθησε να βρει την μπάλα, βρέθηκε στο έδαφος αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Ο ποδοσφαιριστής του "Γηραιού" διαμαρτυρήθηκε αλλά ο Μυστακίδης δεν φαίνεται να χρησιμοποίησε το χέρι. Στο 68' ο Ηρακλής που είχε "ανεβάσει" στροφές, προσπάθησε να απειλήσει με σουτ του Κυριακίδη αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό έκανε δυνατό σουτ ο Χαρίσης και αυτό κατέληξε άουτ.
Δοκάρι ο Πέλκας, γκολ ο Λεοζίνιο.
Στο 71' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Ο Πέλκας βρέθηκε στην περιοχή των "κυανόλευκων", σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Ο Ηρακλής "τιμώρησε" και στο 72' έγινε το 0-1. Ο Λεοζίνιο πέρασε τον Τζαβέλλα έχοντας "αδειάσει" τον Χατζηισαΐα και άνοιξε το σκορ. Στο 77' οι Πέλκας και Μπερμπάτοφ μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και έτσι χάθηκε νέα ευκαιρία για τον "Δικέφαλο" ενώ μετά ο Βούλγαρος αποχώρησε από το ματς καθώς τραυματίστηκε (έπιανε τον τετρακέφαλό του). 
Το σουτ του Σάμπο στο 81', έφυγε άουτ και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο έμοιαζε με... εκκλησία μετά το γκολ του Ηρακλή. Ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν με επιθετικό δίδυμο τους Γκολάσα και Μυστακίδη, δεν κατάφερε να σκοράρει (στο 89' η κεφαλιά του Τζαβέλλα κατέληξε στον Περνίς) και έτσι ο "Γηραιός" πήρε ένα σπουδαίο "διπλό" (στο 91' ο Βελλίδης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Κυριακίδη).
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα σημάδι αντίδρασης και το ματς ολοκληρώθηκε με την απευθείας κόκκινη στον Βίτορ για το αδικαιολόγητο χτύπημα στον Πορτυλίδη. 
Η Τούμπα αποδοκίμασε τους παίκτες του ΠΑΟκ και από τα επίσημα χειροκρότησαν τους παίκτες του Ηρακλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου