Τελευταία Νέα

10/2/16

4η φάση (Φάση των 8) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-0 (0-0).

Πότε; ΠΟΤΕ!
Ο Ατρόμητος με μια γκολάρα του Μίλος Στόιτσεφ στο 63' κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό και πήρε πανάξια την πρόκριση στους τέσσερις του Κυπέλλου κόντρα στο τριφύλλι που εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων. 
Μια πανάξια πρόκριση στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε ο Ατρόμητος το απόγευμα της Τετάρτης επικρατώντας 1-0 του Παναθηναϊκού με μια γκολάρα από τον Μίλος Στόιτσεφ στο 63'. Ένα γκολ που πέταξε εκτός Κυπέλλου τους πράσινους αν και το Κύπελλο ήταν ο μεγάλος στόχος των πράσινων από την αρχή της σεζόν. 
Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος από το τριφύλλι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι πράσινοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα ματς όπου χρειαζόταν τη νίκη ή έστω την ισοπαλία με γκολ ώστε να πάρουν την πρόκριση.
Πολλά και τα λάθη του Αντρέα Στραματσόνι τόσο με την αρχική ενδεκάδα που παρέταξε όσο και τις αλλαγές που έκανε στην διάρκεια της αναμέτρησης και σίγουρα οι απουσίες που είχε το τριφύλλι δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία.
Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε ένα πολύ κακό πρόσωπο με αρκετούς παίκτες σε τραγική κατάσταση όπως οι Αμπέντ, Κλωναρίδης, Λουντ που ήταν εκτός του αγώνα στο διάστημα που έπαιξε ο καθένας.
Τα πλάνα των δυο προπονητών:
Ο Τραϊανός Δέλλας δεν είχε λόγο να αλλάξει την ενδεκάδα που κέρδισε την ΑΕΚ λίγες μέρες νωρίτερα και έτσι παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Περιστερίου του τα ίδια πρόσωπα και τον ίδιο σχηματισμό.
Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπάρκας, στα δεξιά ο Κιβρακίδης και αριστερά ο Μπίτολο ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαζαρίδης, Φυτανίδης. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κεϊτά, Στόιτσεφ, Ουμπίδες, Μπρίτο και Σουμπίνιο και ως φορ ο Λε Ταλέκ.
Από την άλλη ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στην Ξάνθη ενώ υπήρχαν και εκπλήξεις στα πρόσωπα που επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού. Ο Ιταλός άφησε στον πάγκο τους Μπεργκ, Ταυλαρίδη και Λαγό.
Το τριφύλλι αγωνίστηκε με ένα 4-2-3-1 με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ και τους Μέστο, Πράνιτς στα δυο άκρα ενώ οι Τελάντερ, Μολέντο συνέθεσαν το αμυντικό δίδυμο των πράσινων.
Μπροστά τους έπαιξαν οι Εσιέν και Λουντ ενώ η τριάδα των χαφ ήταν ο Βιγιαφάνιες στα αριστερά, ο Καλτσάς στα δεξιά και ο Αμπέντ στο κέντρο με μοναδικό προωθημένο τον Κλωναρίδη.

Τα στοιχεία του αγώνα:

Γήπεδο: "Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου"
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Τάτσης, Μερκενίδης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Μπάρκας, Ούμπιδες, Μπίτολο, Κειτά, Φυτανίδης, Στόιτσεφ, Λαζαρίδης, Κυβρακίδης, Λε Ταλέκ (90' Παπαδόπουλος), Μπρίτο (82' Ουσέρο), Σουμπίνιο (69' Ματέι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Μολέντο, Τελάντερ, Λουντ (75' Βλαχοδήμος), Εσιέν (90' Λαγός), Καλτσάς (64' Μπεργκ), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Αμπέντ.
Γκολ: 65' Στόιτσεφ
Κίτρινες: 36' Λε Ταλέκ, 52' Φυτανίδης, 86' Ούμπιδες, 90' Λαζαρίδης, 90' Ματέι/31' Καλτσάς, 47' Εσιέν, 80' Βιγιαφάνιες, 88' Μολέντο, 90' Τελάντερ, 90' Στιλ.

Κακό το πρώτο 45λεπτο.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ κακό με τις δυο ομάδες να δίνουν βάση μόνο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και να δημιουργούν μόλις δυο τελικές φάσεις και αυτές από κόντρα.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή για αυτό και με την συμπλήρωση του 45λεπτου η κατοχή του ήταν στο 64% σε αντίθεση με του Ατρόμητου που ήταν στο 36.
Οι πράσινοι προσπάθησαν να απειλήσουν στα πρώτα λεπτά κυρίως από τα αριστερά με τον Βιγιαφάνιες αλλά κάθε προσπάθεια έμενε ημιτελής. Αντίθετα ο Ατρόμητος προσπάθησε να χτυπήσει στην πλάτη της πράσινης άμυνας αλλά οι επιθετικοί του τέσσερις φορές ήταν εκτεθειμένοι και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.
Δυο τελικές από κόντρα.
Οι μόνες τελικές που έγιναν στο πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά έγιναν από κόντρα και όχι σε οργανωμένες επιθέσεις. Αρχικά το τριφύλλι στο 25' εκτέλεσε κόρνερ με τον Μολέντο να παίρνει την κεφαλιά χωρίς να το περιμένει και η μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Μπάρκα.
Από την πλευρά του ο Ατρόμητος απείλησε στο 44' σε μια σέντρα-σουτ του Σουμπίνιο από τα δεξιά με την μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Λαζαρίδη να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα χέρια του Στιλ.
Χωρίς αλλαγές στην επανάληψη.
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο βάζοντας και πάλι σε πρώτη προτεραιότητα τα αμυντικά τους καθήκοντα αλλά και ψάχνοντας πιο έντονα και οι δυο ένα γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα.
Αρχικά το τριφύλλι κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση στο 54'. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση του από τα αριστερά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα.
Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή στιγμή να προηγηθεί όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Κλωναρίδης που ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά λανθασμένα δεν υποδείχθηκε πήρε την κεφαλιά με τον Μπάρκα να αποκρούει.
Στο 63' το τριφύλλι απείλησε και πάλι όταν μετά από ωραία προσπάθεια από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη που σούταρε απευθείας με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.
Γκολ πρόκρισης ο Ατρόμητος!
Δυο λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος στην πρώτη του φάση στο δεύτερο μέρος βρήκε το γκολ που του έδινε αυτομάτως και σκορ πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο Κιβρακίδης έκανε μια πανέμορφη σέντρα από τα δεξιά προς τον Στόιτσεφ ο οποίος έπιασε ένα αριστερό βολέ και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Στιλ.
Αμέσως μετά το γκολ του Ατρόμητου ο Στραματσόνι άλλαξε το σύστημα των πράσινων σε 4-3-1-2, έφερε τον Βιγιαφάνιες στο κέντρο πίσω από τους Μπεργκ, Κλωναρίδη σε μια προσπάθεια να απειλήσει περισσότερο και να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ενώ λίγη ώρα αργότερα έβγαλε και τον Λουντ και πέρασε στην θέση του τον Βλαχοδήμο για να γίνει πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός.
Παρά τις αλλαγές όμως το τριφύλλι δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να απειλήσει την εστία του Μπάρκα με τους Αμπέντ, Κλωναρίδη να είναι σε τραγική κατάσταση και τον Βιγιαφάνιες να μην μπορεί να βγάλει σωστά την ομάδα μπροστά.
Χαμένη ευκαιρία από τους γηπεδούχους.
Μάλιστα ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε και μια πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρει και να "κλειδώσει" το ματς στο 83' όταν ο Ούμπιδες έβγαλε από τα δεξιά την σέντρα ο Λε Ταλέκ πήρε την κεφαλιά από κοντά και ο Στιλ με το χέρι έδιωξε σε κόρνερ.
Με την εκτέλεση του μάλιστα και πάλι από τον Ουμπίδες η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Μολέντο απομάκρυνε τελευταία στιγμή πριν ο Στόιτσεφ από κοντά την σπρώξει στα δίχτυα.
Η τελευταία φάση του Παναθηναϊκού για ισοφάριση σημειώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Βλαχοδήμος έγινε αποδέκτης της μπάλας έκανε μια σέντρα σουτ, άουτ και κάπου εκεί να τελειώνει το παιχνίδι.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου