Τελευταία Νέα

7/3/16

25η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-0

Ο Αστέρας και η ΑΕΚ αγωνίστηκαν συντηρητικά στην Τρίπολη και φυσιολογικά αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0. Κάθε ομάδα ήταν καλύτερη ανά διαστήματα, θετικό ντεμπούτο για τον Μάκη Χάβο.
Tα δεδομένα για το παιχνίδι της Τρίπολης προέβλεπαν αργό τέμπο, δυνατές μονομαχίες, με λίγες φάσεις και με σφιχτές άμυνες. Τελικά, αυτά επιβεβαιώθηκαν απόλυτα, ο Αστέρας και η ΑΕΚ δεν ρίσκαραν και έχοντας λίγες ευκαιρίες ο καθένας που δεν αξιοποίησαν, αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0 στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική.
Το ματς είχε ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και ουσιαστικά, οι γκολκίπερ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μακρινά σουτ και στατικές φάσεις, διότι οι πολυπρόσωπες άμυνες δεν επέτρεψαν στους επιτιθέμενους να βγουν σε συνθήκες τετ α τετ.
Ο Χάβος, στο ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα, διαχειρίστηκε συντηρητικά το παιχνίδι, κάτι απολύτως λογικό εναντίον του δεύτερου της βαθμολογίας της Superleague. Από την άλλη, ο Πογιέτ έτσι και αλλιώς έχει μία συντηρητική λογική και σε μία δύσκολη έδρα, δεν τη διαφοροποίησε και πρωτίστως, πρόσεξε την άμυνα του. Συνεπώς, το 0-0 με τον τρόπο που ήρθε, δεν εξέπληξε κανέναν.
Η ΑΕΚ διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση, έχοντας 5 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο Παναθηναϊκό και πιο εύκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, οπότε προσδοκά ότι θα αρχίσει τα play off με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή. Όσο για τον Αστέρα, παραμένει στην 6η θέση και θα χρειαστεί νίκες, σε συνδυασμό με απώλειες του Πανιωνίου, για να πάρει μέρος στην ίδια διαδικασία με την ΑΕΚ.
Πάντως, ανεξαρτήτως των παραπάνω, μετά την παρέλευση και του ματς του δευτέρου γύρου, ο Αστέρας γίνεται η μοναδική ομάδα στη Superleague που η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού το έχει πετύχει εναντίον όλων των άλλων...

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Θεοδ. Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Παπαπέτρου
Βοηθοί: Ακρίβος, Τουμπακάρης,
Τέταρτος: Δημητρόπουλος
Συνθέσεις:
Αστέρας: Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (81' Χαμντανί), Μπερτόγλιο, Δημούτσος, Φερνάντες (64' Τσάβες), Ιωαννίδης (58' Μάσα).

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον (49' Τζιμπούρ), Βάργκας, Μπαρμπόζα (64' Μπουονανότε), Κορδέρο (73' Τζανετόπουλος), Αραβίδης.
Κίτρινες: Σανκαρέ 30', Κουρμπέλης 34', Σιμόες 41', Φερνάντες 57', Ιγκλέσιας 74', Τζεμπούρ 76', Λαμπρόπουλος 88'
Κόκκινη: Τζεμπούρ 92' 

Η ανασκόπηση:

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να παίζουν επιφυλακτικά, αποφεύγοντας τα ρίσκα, ωστόσο μετά την πάροδο του 10λεπτου, η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να πιέζει την εστία του Αστέρα. Την ίδια στιγμή όμως, υπήρχαν ανοιχτοί χώροι στην άμυνα της Ένωσης και ο Μπερτόλιο με την κάθετη κίνηση του, δημιουργούσε προβλήματα, όπως με ένα σουτ στο 17'.
Η ΑΕΚ απείλησε στο 20', όταν ένα σουτ του Λαμπρόπουλου από το ημικύκλιο απέκρουσε στη γωνία του ο Μπαντής. Η ΑΕΚ ήταν πιο επιθετική, αλλά την ίδια στιγμή ο Αστέρας άγγιξε το γκολ στις αντεπιθέσεις, αλλά ο Μπαρόχα στο 28' και στο 29' σταμάτησε τα σουτ των Μπερτόλιο και Φερνάντες. Το σκηνικό διατηρήθηκε το ίδιο, η ΑΕΚ δεν είχε τελική προσπάθεια, με εξαίρεση μία εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα στο 34', που το απέκρουσε ο Μπαντής.
Ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του στο τελευταίο δεκάλεπτο, ισορρόπησε στη μεσαία γραμμή και περιόρισε την κατοχή της μπάλας από την ΑΕΚ, όμως οι δύο αντίπαλοι είχαν αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία. Έτσι, οι μοναδικές επικίνδυνες στιγμές ήραν δύο εκτελέσεις φάουλ, μία του Φερνάντες στο 42' και μία από τον Μπαρμπόζα στο 43'. 
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο, με τις δύο ομάδες να επιχειρούν να ελέγξουν τη μεσαία γραμμή, αλλά τα λάθη ήταν αλλεπάλληλα και εκατέρωθεν. Σταδιακά, ο Αστέρας υπερείχε, αλλά το πρώτο σουτ άνηκε στην ΑΕΚ με τον Βάργκας στο 60' να αστοχεί. Η μεγάλη στιγμή του γηπεδούχου σημειώθηκε στο 67, όταν ο Λούι έκανε τη σέντρα, ο Μπαρόχα απέκρουσε ασταθώς, ο Μπερτόλιο σούταρε αλλά ο Λαμπρόπουλος έσωσε στη γραμμή.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Λούι μπήκε στην περιοχή και σούταρε ψηλά άουτ, ενώ η πίεση συνεχίστηκε από τους μεσοεπιθετικούς του Αστέρα, αφού οι αμυνόμενοι αδυνατούσαν να απομακρύνουν σωστά. Δύο σουτ του Μπερτόλιο και του Δημούτσου ήταν άστοχα και χρειάστηκε να φτάσει το 78', για να απειλήσει η ΑΕΚ με ένα μακρινό σουτ του Σιμόες.
Ο Πορτογάλος παραλίγο να σκοράρει στο 80', όταν βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή από εκτέλεση φάουλ του Μπουονανότε, όμως η κεφαλιά του ήταν η χειρότερη δυνατή. Αλλά ούτε και η τρίτη του Σιμόες ήταν φαρμακερή, αφού ο Μπαντής απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του! Έπειτα, ο Μπερτόλιο ήταν ο επόμενος που σούταρε στο 85', αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι, όμως είχε παρελκόμενα μετά τη λήξη του, αφού σημειώθηκε μία αψιμαχία ανάμεσα στον Ιγκλέσιας και τον Λαμπρόπουλο. Ο Αργεντινός ήταν πιο ψύχραιμος και ειρωνικός, σε αντίθεση με τον Έλληνα χαφ, ο οποίος ήταν εξοργισμένος και οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να τον συγκρατήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου