Τελευταία Νέα

6/3/16

25η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0

Με τους Εβανζελίστα και Βιγιαφάνιες να σκοράρουν, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο. Δεν δόθηκε πέναλτι(!) για τον Ατρόμητο σε χέρι του Μπεργκ που θα έπρεπε να αποβληθεί! Επιστροφή για τον Λέτο.
O Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ατρομήτου στη Λεωφόρο με 2-0 και πηγαίνει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή (13/3, 19:30) στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Ο Εβανζελίστα άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, ενώ ο Βιγιαφάνιες στο 70ο "κλείδωσε" το τρίποντο για την ομάδα του που... ντούμπλαρε τις νίκες του απέναντι στους Περιστεριώτες στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Λέτο επέστρεψε στη Λεωφόρο και ήταν ορεξάτος στο διάστημα που αγωνίστηκε από το 67' και έπειτά, ενώ ο Μπεργκ συμπλήρωσε 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τον Παναθηναϊκό.
Ο Στυλιαράς αρνήθηκε πέναλτι στον Ατρόμητο στο 83' σε χέρι του Μπεργκ, που θα σήμαινε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Σουηδό στράικερ, ο οποίος θα εχανε με αυτό τον τρόπο το αιώνιο ντέρμπι του Φαλήρου. Το "τριφύλλι" έφτασε τους 45 βαθμούς έπειτα από 25 αγώνες, ενώ η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έμεινε στους 27 και την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τον Αστέρα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Βασίλειος Λάμπρου
Τέταρτος διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μαρινάκης, Μολέντο, Τελάντερ, Πράνιτς, Ζέκα, Κουτρουμπής, Εβανζελίστα (67' Λέτο), Βλαχοδήμος (46' Καλτσάς), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ (84' Μαμούτε).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (73' Ουσέρο), Μπίτολο, Γροντής (83' Θεολόγου), Ούμπιδες, Μπρίτο, Ματέι (80' Παπαδόπουλος), Σουμπίνιο, Λε Ταλέκ.
Γκολ: 8' Εβανζελίστα, 70' Βιγιαφάνιες
Κάρτες: 35' Κιβρακίδης, 37' Μπίτολο, 60' Ματέι, 68' Μπεργκ, 77' Βιγιαφάνιες, 89' Ουμπίδες

Ανασκόπηση αγώνα:

Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, τότε ο Παναθηναϊκός είχε κάθε λόγο να χαμογελά για το εξαιρετικό του ξεκίνημα στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Και αν το πρώτο "καμπανάκι" με την ωραία ατομική ενέργεια του Μπεργκ στο 6' δεν ήχησε δυνατά στο "στρατόπεδο" των Περιστεριωτών, δυο λεπτά μετά ήρθε ο Εβαντζελίστα να δείξει ότι το "τριφύλλι" δεν είχε καμία διάθεση να φύγει από το χορτάρι με οτιδήποτε λιγότερο από τους τρεις βαθμούς. Ύστερα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ατρομήτου, ο Βιγιαφάνες άνοιξε έξυπνα την μπάλα στον Εβανζελίστα και εκείνος με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπάρκα για το 1-0. Εξαιρετικό ξεκίνημα για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, αλλά ακόμα ήταν πολύ νωρίς.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα (10') με τον Ματέι, η κεφαλιά του οποίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Στιλ, ενώ δυο λεπτά μετά ο Μπάρκας αντέδρασε εξαιρετικά και διόρθωσε το λάθος του Κιβρακίδη, ο οποίος έδωσε την δυνατότητα στον Βλαχοδήμο να βρεθεί κοντά σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 15', ο Ματέι έστειλε την μπάλα πάνω στον Άγγλο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, ενώ στο επόμενο λεπτό οι Βιγιαφάνιες και Μπέργκ έπαιξαν το 1-2, ο Αργεντινός προσπάθησε να βάλει ένα σπάνιας ομορφιά γκολ σχεδόν από τη γραμμή του άουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο.
Οι "πράσινοι" είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους (65%-35% η κατοχή μπάλας), όμως από 'κει και πέρα έφταναν με δυσκολία σε θέση βολής. Αντίθετα, ο Ατρόμητος βρέθηκε μια ανάσα από το 1-1 στο 29', όταν ο (κακός στο πρώτο μέρος) Πράνιτς έχασε την μπάλα, ο Λε Ταλέκ γύρισε στον Γροντή και εκείνος... κατάφερε από εξαιρετική θέση να πλασάρει άουτ. Από το 25' και μετά, οι Περιστεριώτες στάθηκαν καλύτερα στο χορτάρι, αλλά δεν το μετουσίωσαν σε κάποιο γκολ. Μια εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες (38') αποτέλεσε την τελευταία φάση ενός πρώτου ημιχρόνου με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αρκετά καλά στο β' μέρος και ενώ ο Στραματσόνι πέρασε τον Καλτσά στην θέση του Βλαχοδήμου με την έναρξη της επανάληψης. Η κεφαλιά του Ματέι στο 49' δεν ανησύχησε τον Στιλ, με τους "πράσινους" να μην απειλούν μπροστά και σηκώθηκε εν μέσω αποθέωσης ο Λέτο για προθέρμανση. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι παίκτες του Ατρομήτου κυκλοφόρησαν πολύ καλά την μπάλα,  ο Μπίτολο έκανε την παράλληλη πάσα από τα αριστερά, αλλά δεν υπήρχε κανένας συμπαίκτης του να τελειώσει την φάση. Δυο λεπτά μετά, ο Γροντής έχασε νέα ευκαιρία για το 1-1, όταν το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής, πέρασε λίγο άουτ.
Στο 67', ο Λέτο πέρασε στο ματς και πήγε δίπλα στον Μπεργκ, ενώ ο Βιγιαφάνιες μεταφέρθηκε στα αριστερά. Στο 70ο λεπτό, οι δυο Αργεντίνοι έβαλαν την... σφραγίδα τους στο δεύτερο γκολ της ομάδας τους. Ο Βιγιαφάνιες έφυγε στην κόντρα, άνοιξε την μπάλα αριστερά στον συμπατριώτη του, εκείνος μπήκε στην περιοχή, σούταρε, ο Μπάρκας απέκρουσε, αλλά ο Βιγιαφάνιες από κοντά δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει και να ανοίξει λογαριασμό με την πράσινη φανέλα. Όλα κυλούσαν ιδανικά για το "τριφύλλι", καθώς είχε βάλει γερές "βάσεις" νίκης και παράλληλα ο Λέτο είχε κάνει τη μεγάλη επιστροφή προς τέρψιν όλων.
Το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά από 'κει και πέρα, καθώς ο Ατρόμητος δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει από το να επιτεθεί και να κυνηγήσει ό,τι περισσότερο μπορούσε. Στο 75', ο Λέτο βγήκε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, θα μπορούσε να πασάρει στον Μπεργκ δίπλα του, αλλά προτίμησε να τελειώσει την φάση και να νικήσει τον τερματοφύλακα των Περιστεριωτών, που έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μολέντο έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Κιβρακίδης έδιωξε πάνω στην γραμμή.
Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Μπεργκ παραλίγο να γίνει ο μοιραίος για την ομάδα του. Πρώτα στο 78' παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ με κεφαλιά προς τα πίσω, ενώ στο 83' έκανε χέρι σε σουτ του Παπαδόπουλου, με τον Στυλιαρά να δείχνει κόρνερ και όχι πέναλτι, που θα σήμαινε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Σουηδό επιθετικό. Μια καλή επέμβαση του Μπάρκα στο 88' σε προσπάθεια του Μαμούτε ήταν η τελευταία φάση του ματς στη Λεωφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου