Τελευταία Νέα

6/3/16

25η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - ΑΕΛ Καλλονής 0-0


Η Ξάνθη έχανε ευκαιρίες με το... τσουβάλι, η Καλλονή είχε δύο δοκάρια και... Δαύκο. Γκολ δεν μπήκε στα Πηγάδια και οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες (0-0), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League.

H Kαλλονή είναι η ομάδα της Super League με τις περισσότερες ήττες (16). Η Ξάνθη εκείνη με τις περισσότερες ισοπαλίες (12). "Μέση" λύση βρήκαν οι δύο ομάδες στο μεταξύ τους ματς στα Πηγάδια, μένοντας στο 0-0, στην 25η αγωνιστική.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Πηγάδια
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος
Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Μιχαήλ Δόσης
4ος: Απόστολος Σημαϊάκης
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γούτας, Γουάλας, Παπαστεργιανός (78' Σκούρτης), Βασιλακάκης, Ορφανίδης, Νιέτο (88' Ντιμιτρόφ), Σολτάνι (66' Κρίστοφερ), Καπετάνος. 
ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν. Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μίκιτς, Καλτσάς, Μπλάζιτς (83' Ούκα), Γεωργίου, Γουερέ (55' Ξυδάς), Μανούσος (90' Γκαμάγκας), Μάρκοβιτς. 
Κάρτες: Βασιλακάκης (39'), Γουάλας (82') - Καλτσάς (33'), Τσαμπούρης (47'), Μπλάζιτς (63')

Ανασκόπηση αγώνα:

Η Ξάνθη ξεκίνησε το ματς με τον Ζαρόπουλο κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιά στην άμυνα ο Μπαξεβανίδης, αριστερά ο Γουάλας, με Λισγάρα και Γούτα στο κέντρο των μετόπισθεν. Αμυντικοί μέσοι Παπαστεριανός και Βασιλακάκης, μεσοεπιθετική τριάδα με Σολτάνι (δεξιά), Νιέτο (αριστερά) και Ορφανίδη (μέση), στην κορυφή ο Καπετάνος.
Από την άλλη πλευρά, την εστία της Καλλονής υπερασπίστηκε ο Δαύκος. Δεξιά στην άμυνα ο Τσαμπούρης, αριστερό μπακ ο Γκόλιας, με Ανασταστιάδη και Μίκιτς στα στόπερ. Καλτσάς και Μπλάζιτς ήταν οι αμυντικοί χαφ, ο Γεωργίου δεξιά στην επίθεση, αριστερά ο Γουερέ, με τον Μανούσο πίσω από τον Μάρκοβιτς.
Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στο ματς και προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από δεξιά. Πάντως τα λάθη ήταν αρκετά και από τις δύο πλευρές, με τον Παπαστεριανό να σουτάρει στο 13' και να στέλνει εκτός εστίας τη μπάλα. Στο 17ο λεπτό ήταν η σειρά του Ορφανίδη να σουτάρει, με τον Δαύκο να δυσκολεύεται να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Στο 28' χάθηκε η πιο σημαντική ευκαιρία για τους ακρίτες. Σέντρα του Μπαξεβανίδη από τα δεξιά, ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά, όμως ο Δαύκος έπεσε και κράτησε το μηδέν.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, στο 47' , ο Σολτάνι πήρε την κεφαλιά μετά από κεφαλιά-πάσα του Γούτα, όμως ο Δαύκος έδιωξε σε κόρνερ. Ο Γούτας στην εξέλιξη της φάσης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πάνω στον γκολκίπερ της Καλλονής. Δύο μεγάλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η ΑΕΛΚ απάντησε αμέσως μετά με τον Μανούσο, ο οποίος πάτησε περιοχή, όμως το σουτ του πήρε πάνω από τα δοκάρια.
Ο λιγοστός, ως συνήθως, κόσμος της Ξάνθης που έδωσε το παρών στο γήπεδο δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας, με αποτέλεσμα να σφυρίζει και να ζητά καλύτερο θέαμα. Στο 65' το σουτ του Σολτάνι εξουδετέρωσε ο Δαύκος, ενώ στο επόμενο λεπτό χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τους Θρακιώτες. Ο Ορφανίδης βρήκε καταπληκτικά τον Παπαστεργιανό, ο οποίος σχεδόν σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα άουτ!
Η Καλλονή θα μπορούσε να προηγηθεί αυτή, αλλά το χτύπημα φάουλ του Τσαμπούρη στο 76' χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επόμενη φάση του αγώνα ο Γούλας έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ η κεφαλιά του Παπαστεριανού κατέληξε στην αγκαλιά του Δαύκου. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Βασιλακάκη. Τρία λεπτά πριν από το φινάλε, το διαγώνιο σουτ του Γουάλας μέσα και αριστερά από την περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Τελευταία ευκαιρία του αγώνα, και η πιο κλασική, αυτή στο 96'. Ο Γεωργίου βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ της Ξάνθης, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Μοναδική φάση για να "κλέψει" το ματς η ομάδα της Λέσβου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου