Τελευταία Νέα

12/3/16

26η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ Καλλονής - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

ΠΑΣ… να τους τρελάνεις!
Με κορυφαίο τον Τζημόπουλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα από το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Καλλονής. Ο Μανιάς στο 90ο λεπτό "κλείδωσε" τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.
Για την 26η αγωνιστική της Super League, η Καλλονή υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης. Μετά από ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον 90λεπτο, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με σκορ 2-0.
Καλό ρυθμό είχε η αναμέτρηση από το ξεκίνημα, με την Καλλονή να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και τον τρόπο να απειλήσει, με τον ΠΑΣ να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος στις κόντρα επιθέσεις. Πάσχιζαν οι γηπεδούχοι να δημιουργήσουν ευκαιρίες δίχως όμως επιτυχία. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πιο εύκολα διόδους προς την αντίπαλη εστία.
Ο Τζημόπουλος στο 43' έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΣ και ο Μανιάς στο 90', έγειρε ολοκληρωτικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Πετράκη. Μετά από αυτή τη νίκη, ο ΠΑΣ απέκτησε και πάλι ελπίδες για είσοδο στα play offs του πρωταθλήματος.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης
Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (ΕΠΣ Σερρών)
Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας), Παναγιώτης Κασσαβέτης (ΕΠΣ Αιτ/νίας)
Συνθέσεις:
Καλλονή (Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Φαβάλι, Γεωργίου, Μανούσος, Μάρκοβιτς (66' Κάρλσον).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες (76' Καρανίκας), Σκόνδρας, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος, Ίλιτς (71' Κοζορώνης), Μανιάς.
Γκολ: - / 43' Τζημόπουλος, 90' Μανιάς
Κάρτες: - / 25' Μανιάς, 54' Σκόνδρας, 57' Ναδάλες, 88' Περιστερίδης
Ο Τζημόπουλος έκανε τη διαφορά.
Καλό από πλευράς ρυθμού ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν ζωηροί στον αγωνιστικό χώρο και να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά τους φιλοξενούμενους να φτιάχνουν τις ευκαιρίες.
Η Καλλονή δεν μπορούσε να μετατρέψει τον ενθουσιασμό της σε κάτι περισσότερο από μια φλύαρη υπεροχή (56% - 44% η κατοχή μπάλας, καθώς αδυνατούσε να βάλει με αξιώσεις την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΣ. Αντίθετα η ομάδα του Πετράκη ήταν ικανή με τρεις πάσες να βγαίνει σε καταστάσεις κόντρα επίθεσης με καλές προϋποθέσεις να σκοράρει.
Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ίλιτς βγήκε απέναντι στον Δαύκο, όμως ο γκολκίπερ της Καλλονής έσωσε την εστία του. Τρία λεπτά αργότερα ο Σέρβος φορ του ΠΑΣ είχε εκ νέου την ευκαιρία να απειλήσει αλλά έκανε "τσαφ" από καλή θέση μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του μετά από κόντρα. Η Καλλονή εξακολουθούσε να έχει την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια της, ωστόσο υστερούσε σημαντικά στην δημιουργία.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο 20λεπτο οι τελικές ήταν 0(0) - 4(2) για τον ΠΑΣ και στο μισάωρο 2(0) - 7(2) αντίστοιχα. Κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους για τους γηπεδούχους αυτή στο 33', με τον Περιστερίδη να διώχνει το δυνατό σουτ του Φαβάλι μέσα από την περιοχή. Δύο λεπτά πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ στο πρόσωπο του Τζημόπουλου, που νίκησε με κοντινή προβολή τον Δαύκο μετά από σουτ του Λίλα. Με αυτό το 0-1 από το 43' πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Καλλονή πίεσε για την ισοφάριση και στο 49' έφτασε πολύ κοντά. Όμως ο Τζημόπουλος έκανε εκπληκτική προβολή στο δυνατό σουτ του Μάρκοβιτς λίγο έξω από την μικρή περιοχή, αποτρέποντας την παραβίαση της εστίας του Περιστερίδη. Μάλιστα ο Μάρκοβιτς έδωσε συγχαρητήρια στον αρχηγό του ΠΑΣ, μια εικόνα που δεν βλέπουμε συχνά στα γήπεδα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σκόνδρας πήρε την μπουκιά από το στόμα του Καλτσά.
Ο Μανιάς υποδείχθηκε οφσάιντ λανθασμένα δύο φορές από τον πρώτο βοηθό, βγαίνοντας σε θέση για γκολ, με τους φιλοξενούμενους να απορροφούν σταδιακά την πίεση της Καλλονής και να βγαίνουν με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα. Από το 65ο λεπτό και μετά ο ρυθμός στο ματς έπεσε σταδιακά, με τους γηπεδούχους να διατηρούν την υπεροχή χωρίς όμως να βρίσκουν τον τρόπο να απειλήσουν τον Περιστερίδη.
Στο 83' ο Γουερέ από αριστερά βρήκε τον Κάρλσον στο πρώτο δοκάρι, η καρφωτή κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ. Την ίδια τύχη η προσπάθεια του Αναστασιάδη τέσσερα λεπτά αργότερα. Αντίθετα ο Μανιάς με το 8ο φετινό του τέρμα, πέτυχε δεύτερο γκολ για τον ΠΑΣ στο 90ο λεπτό και "κλείδωσε" τη νίκη της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου