Τελευταία Νέα

7/6/16

Αυστραλία - Eλλάδα 1-2 (ΦΙΛΙΚΟ).

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος και ούσα σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό στο Σίδνεϊ, η Εθνική ομάδα επικράτησε 2-1 της Αυστραλίας στο "Etihad Stadium" της Μελβούρνης.
Tο πρώτο ημίχρονο ήταν να έχεις χίλια μάτια να την βλέπεις. Εξαιρετική μεσοεπιθετικά, συμπαγής στην άμυνα, κοντά οι γραμμές και υπέρ της 2-0, το οποίο ήταν... κολακευτικό για την αντίπαλο. Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένη στο δεύτερο φιλικό της με αντίπαλο την Αυστραλία, επικρατώντας στο "Etihad Stadium" της Μελβούρνης με 2-1.
Αφού πρώτα ο Μάνταλος έκανε "σεφτέ" στα γκολ του με το εθνόσημο, ανοίγοντας το σκορ στο 8', ήρθε ένα ασύλληπτο γκολ με τον Μανιάτη στο 20', όταν από απόσταση 60 μέτρων κατάφερε να νικήσει τον Φεντερίτσι και να δώσει αέρα δυο τερμάτων στην "γαλανόλευκη". Χάθηκαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, με τους Αυστραλούς να παρουσιάζονται σαστισμένοι.
Στο 55', ο Τοροσίδης είχε δοκάρι για να κάνει το 3-0, για να μειώσει τρία λεπτά μετά ο Σέινσμπουρι με κοντινό πλασέ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η Εθνική μας όμως, δούλεψε καλά το παιχνίδι, κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα ως το τέλος του αγώνα και να φτάσει στην τρίτη νίκη της ιστορίας της στην συγκεκριμένη πόλη της Αυστραλίας.
Πλέον, το επόμενο φιλικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι με αντίπαλο την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν την 1η Σεπτεμβρίου, προτού μπει στη μάχη των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου είναι και το μεγάλο στοίχημα του Μίχαελ Σκίμπε να έχει την ομάδα έτοιμη, προκειμένου να καταφέρει να δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έτσι παρατάχθηκε η Εθνική:

Στο προηγούμενο φιλικό στο Σίδνεϊ, η Εθνική ομάδα παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2, το οποίο όμως δεν απέδωσε ιδιαίτερα, αφού ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά κατάφερε να ανταπεξέλθει. Αυτή την φορά, ο Γερμανός ομοσπονδιακός κόουτς προτίμησε ένα 4-3-3, με τον Καπίνο στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Σταφυλίδη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τζαβέλλα και Παπασταθόπουλο. Ο Μανιάτης ήταν μεσοαμυντικός, οι Σάμαρης και Μάνταλος εσωτερικοί μέσοι, ενώ η τριάδα μπροστά απαρτίστηκε με τους Χολέμπας και Μπκασέτα ως εξτρέμ και στην κορυφή της επίθεσης τον Βέλλιο.

Σούπερ εικόνα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, η Εθνική παρουσιάστηκε πολύ πιο έτοιμη και προετοιμασμένη σε σχέση με την αναμέτρηση στο "ANZ Stadium" και ήταν αποφασισμένη να φύγει με κάτι καλό από το χορτάρι, ικανοποιώντας και τους ομογενείς που βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν την γαλανόλευκη. Από το πρώτο λεπτό, η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά και το εξαργύρωσε μόλις στο 8', όταν ο  Βέλλιος με προβολή έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Σάμαρης προχώρησε και έβγαλε μόνο του πλάγια στην περιοχή τον Μάνταλο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Φεντερίτσι και άνοιξε το σκορ. Πρώτο τέρμα για τον άσο της ΑΕΚ στην έκτη διεθνή συμμετοχή του.
Η Εθνική συνέχισε το ίδιο δυνατά και στο 10' ο Χολέμπας χτύπησε... καμπανάκι στην άμυνα των Αυστραλών, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν ήχησε πολύ δυνατά στ' αυτιά τους, για να έρθει ένα ανεπανάληπτο, μυθικό, υπέροχο γκολ με τον Γιάννη Μανιάτη. Ο κεντρικός μέσος του Ολυμπιακού, είδε τον Φεντερίτσι εκτός εστίας, δοκίμασε σουτ από τα 60 (!) μέτρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας και αυτός λογαριασμό με το εθνόσημο.
Σα να μην έφτανε αυτό, δυο λεπτά μετά ο Χολέμπας θα μπορούσε να κάνει το 3-0, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι ισορρόπησε, αλλά βρισκόταν υπό τον έλεγχο των διεθνών μας. Πίσω καθάριζαν τις περισσότερες φάσεις, κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και ο Καπίνο δεν ένιωθε ιδιαίτερη απειλή. Έτσι, λοιπόν, απολύτως δίκαια η Εθνική πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με "καθαρό" σκορ. 

Δοκάρι ο "Τόρο", άντεξε στην πίεση και νίκησε.

Στο δεύτερο μέρος, οι Αυστραλοί μπήκαν πιο δυνατά και με διάθεση να μειώσουν και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Βέβαια, το ματς θα μπορούσε να έχει καθαρίσει για την γαλανόλευκη, αν το καλοζυγισμένο αριστερό σουτ του Τοροσίδη στο 55' δεν έβρισκε το δοκάρι του Φεντερίτσι. Τρία λεπτά μετά, ήρθε και η μείωση του σκορ με τον Σέινσμπουρι, ο οποίος κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο.
Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν χώρους να επιτεθούν και να ισοφαρίσουν, με τον Σκίμπε να κάνει τις αλλαγές του στην συνέχεια, ώστε να φρεσκάρει την ομάδα του και να της δώσει ώθηση για το υπόλοιπο του αγώνα. Στο 65', ο πολύ καλός Χολέμπας άφησε την θέση του στον Χριστοδουλόπουλο, ενώ έξι λεπτά μετά ο σκόρερ Μανιάτης άφησε την θέση του στον Τζιόλη. Έκανε και ο Ποστέκογλου τις κινήσεις του, μπήκαν και οι Γιάννου, Οικονομίδης στο ματς, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους.
Η γαλανόλευκη είχε ορισμένες καλές στιγμές ακόμα, με κορυφαία αυτή του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις, όταν πήγε να πετύχει ένα γκολ... όμοιο με του Μανιάτη. Όπως και να 'χει, ο Μίχαελ Σκίμπε πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του ως προπονητής της Εθνικής μετά το 2-1 επί του Μαυροβούνιου στο Φάληρο. Μακάρι να αποτελεί την απαρχή για ένα ελπιδοφόρο και νικηφόρο ξεκίνημα.

Οι συνθέσεις:

Αυστραλία (Ποστέκογλου): Φεντερίτσι, Γκέρσμπαχ (66’ Σμιθ), Κέιχιλ, Μίλιγκαν, Λέκι (77’ Οικονομίδης), Ράιτ, Κρουζ (81’ Μπερνς), Μόουι (72’ Γιάννου), ΜακΓκόουαν (68’ Ντέγιενεκ), Σέινσμπουρι, Ρόγκιτς
Ελλάδα (Σκίμπε): Καπίνο, Τζαβέλας, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Μανιάτης (70’ Τζιόλης), Σάμαρης, Χολέμπας (65’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Βέλλιος (79’ Παπάζογλου).

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου