Τελευταία Νέα

12/7/16

ΑΕΚ - Βίγκρι Σουβάλκι 1-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Μπακασέτας
Η ΑΕΚ βελτίωσε ριζικά την εικόνα της στο β' μέρος του φιλικού με τη Βίγκρι Σουβάλκι και νίκησε 1-0. Σκόρερ, όπως και στο τεστ με τη Μπάνικ Οστράβα, ο Λαμπρόπουλος (88'). 
Με την Βίγκρι Σουβάλκι τέθηκε αντιμέτωπη το απόγευμα της Τρίτης (12/7) η ΑΕΚ, σε ένα ακόμα φιλικό τεστ στην Πολωνία. Η Ένωση επικράτησε 1-0 χάρη σε γκολ του Λαμπρόπουλου στο 88'. Κακή η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκε πολύ στο δεύτερο 45λεπτο και άξιζε να φτάσει σε ένα τέρμα.
Αυτή για τον Δικέφαλο ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμα φιλικά στην Πολωνία.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Βούρα κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Μπακάκης, αριστερά ο Ζόριτς, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σβάρνας - Λαμπρόπουλος. Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τζανετόπουλος και Σιμόες, η μεσοεπιθετική τριάδα απαρτιζόταν από Μπακασέτα (δεξιά), Μάνταλο (μέση) και Βάργκας (αριστερά), ενώ στην κορυφή ήταν ο Αραβίδης.
Δεν ήταν καλό το πρώτο ημίχρονο, αλλά ούτε και η εμφάνιση που έκανε η Ένωση. Οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια μπήκαν με διάθεση και όρεξη, αλλά πολύ γρήγορα έπεσε αισθητά η απόδοσή τους, με αποτέλεσμα οι Πολωνοί να φέρουν το φιλικό στα μέτρα τους. Στο 12' το σουτ του Μπακασέτα εξουδετερώθηκε από τον Τσοχ. Αυτή επί της ουσίας ήταν η μοναδική φάση κατά την οποία απειλήθηκε η εστία του γκολκίπερ της Βίγκρι. Οι Πολωνοί είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία τους, ενώ εκείνοι για πρώτη φορά απείλησαν στο 23', όταν το σουτ του Άνταμεκ έφυγε εκτός εστίας. Στο 26' Κουάμε έστρωσε στον Κάζντιορ, αλλά το σουτ του δεύτερου πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 38' ο Μάνταλος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα το επιθυμούσε. Ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου, ο οποίος ενώ ήταν αφύλαχτος, απέτυχε να σουτάρει σωστά και να ανοίξει το σκορ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου που έφυγε άουτ και το μακρινό σουτ του Κόζακ το οποίο μπλόκαρε ο Βούρας. Αν είχε ένα ελαφρυντικό η ΑΕΚ για την απόδοσή της, ήταν ότι παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, κυρίως αμυντικά ωστόσο, αφού από τη μέση και μπροστά χρησιμοποιήθηκαν οι βασικοί.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε για την Ένωση με πέντε αλλαγές και με μια έκπληξη, από τη στιγμή που ο Πέκχαρτ φερόταν να έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου. Αποδείχθηκε όμως ότι ο υψηλόσωμος φορ της ΑΕΚ δεν αντιμετώπιζε κάτι σοβαρό, αφού ο Κετσπάγια τον έριξε στο ματς στο δεύτερο 45λεπτο. Στον σχηματισμό δεν άλλαξε το παραμικρό και ο Δικέφαλος συνέχισε με το 4-2-3-1 και τον Μπακασέτα σταθερά δεξιά στην μεσοεπιθετική γραμμή (οι γηπεδούχοι έπαιζαν το 4-3-3). Στο 57' ο Μπαρμπόζα επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Τσοχ. Στο 60' η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου, όταν ο Γιόχανσον γύρισε στον Πέκχαρτ, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ.
Η ΑΕΚ, η οποία έφτασε σε τελική στο 68'. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ, ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Βίγκρι Σουβάλκι. Ήταν πάντως σκληρό το φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, εξ ου και οι κίτρινες που δόθηκαν σε Μπαρτόφσκι (43'), Μπακασέτα (63'), Ζαπόλνικ (68') και Καρανκίεβιτς (71'). Η καλύτερη φάση για τους "κιτρινόμαυρους" χάθηκε στο 72'. Ο Γιόχανσον έπιασε ένα εξαιρετικό γυριστό στην κίνηση, ύστερα από κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσοχ. Ελλείψει Πλατέλλα, ο Κετσπάγια αποφάσισε να περάσει στη θέση του δεξιού εξτρέμ τον Βασιλαντωνόπουλο, με τον Μπακασέτα, που έδωσε αρκετές μάχες, να γίνεται αλλαγή. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερη κατοχή μπάλας είχε η ΑΕΚ, χωρίς όμως να φτάνει με μεγάλη ευκολία στα καρέ των Πολωνών.
Στο 81' ο Γαλανόπουλος, που μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι, σούταρε από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Κινητικός ήταν και ο Ανάκογλου, που μπήκε στο 61' αντί του Μάνταλου. Προσπαθούσε αυτός να φτιάξει παιχνίδι και να περάσει κάθετη πάσα, ώστε να "ανοίξει" την πολωνική άμυνα. Αυτός που είχε την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία ήταν πάλι ο Γιόχανσον. Ο αμυντικός μέσος της ΑΕΚ έπιασε καρφωτή κεφαλιά στο 87' και ο Τσοχ απομάκρυνε πολύ δύσκολα πάνω στη γραμμή. Εντέλει το γκολ ήρθε από τον Λαμπρόπουλο στο 88'. Ο Μπαρμπόζα εκτέλεσε κόρνερ από τη δεξιά πλευρά και ο Έλληνας αμυντικός με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Θα μπορούσε η ΑΕΚ να κάνει το 2-0 στο 90ό λεπτό, αλλά ο Πέκχαρτ είδε τον γκολκίπερ της Βίγκρι να αποκρούσει το πέναλτι που εκτέλεσε. Ο Ντίντακ κρατήθηκε από τη φανέλα, ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι, αλλά ο Τσέχος φορ είδε τον Τσοχ να πέφτει στην δεξιά γωνία και να μπλοκάρει. Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι τέλους και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 1-0.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΒΙΓΚΡΙ: Τσοχ, Μπαρτόφσκι, Βιχτόφσκι, Γιαρζεμπόφσκι, Κουάμε, Αουγκουστίνιακ, Γκάσκα, Ραντέτσκι, Κάζντιορ, Κόζακ, Ανταμεκ.
ΑΕΚ: Βούρας (46' Ντούνης), Μπακάκης (61' Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Σβάρνας (46' Τσιγκρίνσκι), Ζόριτς (55' Ντίντακ), Σιμόες (52' Σιμόες), Τζανετόπουλος (46' Γιόχανσον), Βάργκας (46' Μπαρμπόζα), Μπακασέτας (73' Βασιλαντωνόπουλος), Μάνταλος (61' Ανάκογλου), Αραβίδης (46' Πέκχαρτ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου