Τελευταία Νέα

13/7/16

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 2-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Με τον Αντρέα Στραματόνι να δοκιμάζει ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας και γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Φενέρμπαχτσε στο πιο δυνατό του φιλικό έως τώρα.
Στο πιο δυνατό φιλικό της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού κόντρα στην Φενέρμπαχτσε ο Αντρέα Στραματσόνι θέλησε να μετρήσει δυνάμεις και δοκίμασε ένα διαφορετικό σύστημα, ένα σύστημα το οποίο δεν χρησιμοποιήσει ούτε στις προπονήσεις των πράσινων έως τώρα θέλοντας να δει πως θα ανταποκριθούν οι παίκτες του. Αυτό όμως οδήγησε στην ήττα το τριφύλλι με 2-1 με τους πράσινους να παρουσιάζουν πολλά αμυντικά κενά.
Συγκεκριμένα ο Ιταλός παρέταξε το τριφύλλι με ένα 3-4-3 χρησιμοποιώντας τρία στόπερ μπροστά από τον Στιλ. Αρχικά στην τριάδα έπαιξαν οι Κουτρουμπής δεξιά, Ιβανόφ αριστερά και Μολέντο στο κέντρο της άμυνας ενώ η τετράδα μπροστά αποτελούνταν από τους Ζέκα, Λεντέσμα ως αμυντικά χαφ με τον Μέστο στα δεξιά και τον Χουλτ αριστερά. Όσο για την τριάδα της επίθεσης την αποτελούσαν ο Ιμπάρμπο στα δεξιά, ο Λουντ στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ.
Η αλλαγή του συστήματος έδειξε να βγάζει την άμυνα του Παναθηναϊκού έξω από τα νερά της και μάλιστα στο πρώτο τέταρτο το τριφύλλι δέχθηκε πολλές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του και πολύ γρήγορα το τριφύλλι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση του και με "μαέστρο" τον Λεντέσμα ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και αρκετά καλούς συνδυασμούς στην επίθεση έβγαλε όμορφες φάσεις και θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα τέρματα.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν πατούσε καλά στο γήπεδο ενώ μετά το 73' λεπτό ο Ιταλός τεχνικός και έχοντας πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, σύστημα με το οποίο το τριφύλλι έχει παίξει ξανά στα προηγούμενα ματς.

Πολλές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας.

Ήταν το 3' της αναμέτρησης όταν οι Τούρκοι έκλεψαν την μπάλα στην άμυνα τους και με δυο μπαλιές βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Εμενίκε να ξεκινάει το σπριντ πίσω από τον Ιβανόφ να περνάει τον Βούλγαρο αμυντικό και να πλασάρει στην κλειστή γωνία του Στιλ ο οποίος όμως έπεσε από την άλλη πλευρά.
Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι παίκτες της Φενέρ χτύπησαν στην πλάτη της άμυνας, αυτή τη φορά του Χουλτ, με την σέντρα να γίνεται από τα αριστερά και τον Φερναντάο από το ύψος της μικρής περιοχής να πλασάρει άστοχα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι στο 15' όταν ο Φερναντάο βρέθηκε πλάγια αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά κάτω από τα πόδια του Ιβανόφ και ο Ουτσάν έπιασε το σουτ για να διώξει με τα πόδια ο Στιλ.
Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα και απείλησε για πρώτη φορά στο 16' όταν ο Ιμπάρμπο με μια εξαιρετική ντρίμπλα πέρασε τον αντίπαλο του πάνω στην γραμμή και την κατάλληλη στιγμή είδε την κίνηση του Λουντ και του πέρασε την μπάλα αλλά ο Φαμπιάνο έπιασε το πλασέ του Φιλανδού.
Σε μια εξαιρετική επίθεση του όμως το τριφύλλι έφερε το ματς στα ίσια όταν ο Ζέκα στο χώρο του κέντρου έδωσε εξαιρετική πάσα στον Μέστο ο οποίος την κατάλληλη στιγμή και σωστά έκανε την μπαλιά προς τον Μπεργκ ο οποίος με μια προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
Μάλιστα οι πράσινοι που είχαν ανεβάσει την απόδοση τους θα μπορούσαν να φτάσουν στην ανατροπή στο 28' όταν ο Λεντέσμα έδωσε με την μια στον Λουντ και αυτος αμέσως στον Μπεργκ αλλά ο Τσακιράν που είχε περάσει αντί του Φαμπιάνο στο ματς έπιασε την μπάλα.

Άλλαξε τις θέσεις Μολέντο, Ιβάνοφ ο Στραματσόνι.

Ο Αντρέα Στραματσόνι βλέποντας ότι οι Τούρκοι έπαιζαν κυρίως από την δεξιά πλευρά της επίθεσης τους εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα τους άλλαξε τις θέσεις τον στόπερ του τριφυλλιού καθώς έδωσε εντολή να παίξει ο Μολέντο στο αριστερό άκρο και ο Ιβανόφ στο κέντρο. Επίσης ο Ιταλός ζητούσε από τους παίκτες του όταν γινόντουσαν κάτοχοι της μπάλας να αλλάζουν με την μία την μπάλα κάτι που το κατάφεραν στον μέγιστο βαθμό με πρώτο και καλύτερο τον Λεντέσμα ο οποίος σπάνια κρατούσε παραπάνω απ' όσο έπρεπε την μπάλα.
Στο τελευταίο ημίωρο του πρώτου μέρους έλειψαν οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και αυτό που ξεχώρισε ήταν η αλλαγή σε θέσεων των Λουντ και Ιμπάρμπο με τον Φιλανδό να παίζει στα δεξιά και τον Κολομβιανό στα αριστερά με ανάποδα πόδια.

Φάση στην πλάτη και γκολ για τους Τούρκους.

Όπως το συνηθίζει ο Αντρέα Στραματσόνι δεν έκανε αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν καινούρια πρόσωπα στη σύνθεση τους και ήταν καλύτεροι μεσοεπιθετικά. Οι Τούρκοι μάλιστα ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων όπως και στο πρώτο 45λεπτο ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε με το 3-4-3 και τους Λουντ, Ιμπάρμπο να παίζουν με ανάποδα πόδια στις δυο πλευρές της επίθεσης.
Οι Τούρκοι κατάφεραν να φτάσουν στο 2-1 στο 54' όταν βγήκαν όμορφα στην επίθεση από τα δεξιά με τον Φερναντάο να δίνει στον Καλντιρίμ και αυτός προ κενής εστίας στον Εμενίκε ο οποίος αν και καθυστέρησε χαρακτηριστικά με πλασέ και αφού πριν με μια όμορφη προσποίηση είχε ξαπλώσει τους Στιλ και Ιβάνοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Παναθηναϊκός σε μια επίθεση δουλεμένη στις προπονήσεις έβγαλε μια παρόμοια φάση όπως στο ματς με την Οσμάνιλσπορ με τον Ιμπάρμπο να γίνεται κάτοχος της μπάλας στα αριστερά και να γυρνάει προς τον Λουντ ο οποίος πλάσαρε αλλά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

Αλλαγή σε παίκτες και σε σύστημα.

Στο 64' της αναμέτρησης ο Στραματσόνι πέρασε τον Μπουμάλ στο ματς αντί του Λουντ και άλλαξε την τριάδα της επίθεσης με τον Ιμπάρμπο στην κορυφή και τον Μπεργκ στα δεξιά με τον Καμερουνέζο στα αριστερά.
Οι δυο ομάδες όμως έδειξαν επηρεασμένες από την κούραση της προετοιμασίας και την τρομερή υγρασία την ώρα του αγώνα και αναλώθηκαν σε μονομαχίες κατά μήκους του αγωνιστικού χώρου και όχι σε ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες. Η κούραση μάλιστα ήταν εμφανής και σε παίκτες όπως ο Λεντέσμα που του λείπει ο ρυθμός με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάσει αρκετή από τη δύναμη του στην μεσαία γραμμή.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού άλλαξε το σύστημα των πράσινων σε 4-2-3-1 στο 73' όταν έριξε στο ματς τον Βιγιαφάνιες αντί του Κουτρουμπή. Έτσι οι πράσινοι μέχρι το τέλος του αγώνα έπαιζαν με τον Μέστο δεξιά, τον Χουλτ αριστερά και τους Μολέντο, Ιβανόφ στα στόπερ. Μπροστά τους ήταν οι Ζέκα, Λεντέσμα και στην τριάδα μπροστά οι Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ και στην κορυφή ο Μπεργκ. Και όταν στο 77' ο Λεντέσμα άφησε την θέση του στον Κλωναρίδη έπαιξε ως οχτάρι ο Βιγιαφάνιες.

Μπορούσε να ισοφαρίσει με Κλωναρίδη.

Με τις πολλές αλλαγές και των δυο ομάδων να έχουν χαλάσει τον ρυθμό ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια στο 84' όταν μετά από ένα ωραίο ένα δυο του Μπεργκ με τον Κλωναρίδη ο Έλληνας επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Τασκιράν ο οποίος έδιωξε το πλασέ με το δεξί του πόδι.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο φιλικό των δυο ομάδων με τον Αντρέα Στραματσόνι να βλέπει πολλά θετικά και πολλά αρνητικά στοιχεία από την ομάδα του.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Φαμπιάνο (25' Τασκιράν), Χακάν Τσιν Εμρέ, Κιερ (76' Κανέιρ), Νοϊστέντερ (86' Τσιλμπάσι), Οζάν Τουφάν (86' Πολάτ), Σενέρ Εζμπαϊρακλί (46' Σόουζα), Καλντιρίμ (76' Τσιβελέκ), Σαλίχ Ουτσάν (46' Αλμπέρτ Ποτού), Σαεσού (46' Φαν Ντερ Βιλ), Εμενίκε (68' Στοχ), Φερναντάο (81' Κουτάν).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Mέστο (81' Ρέις), Mολέδο, Iβάνοφ, Xουλτ (84' Νάνο), Kουτρουμπή (73' Βιγιαφάνιες), Zέκα, Λουντ (64' Μπουμάλ), Λεντέσμα (77' Κλωναρίδης), Iμπάρμπο (87' Π. Βλαχοδήμος), Mπέργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου