Τελευταία Νέα

20/7/16

Παναθηναϊκός - Τσβόλε 4-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Άρεσε ο Παναθηναϊκός στην "πρόβα τζενεράλε" πριν τα ματς της Ευρώπης με τους πράσινους να επικρατούν με 4-0 της Τσβόλε με το τριφύλλι να είναι πάρα πολύ καλό από τη μέση και μπροστά και την ποιότητα των Λεντέσμα, Ιμπάρμπο και Γουακάσο να ξεχωρίζει.
Απόλυτα ικανοποιημένους άφησε ο Παναθηναϊκός τους φιλάθλους του στην "πρόβα τζενεράλε" ενόψει των Ευρωπαϊκών αναμετρήσεων καθώς το τριφύλλι στο τελευταίο του ματς πριν τα παιχνίδια του 3ου προκριματικού επικράτησε με 4-0 της Τσβόλε αλλά το σκορ μικρή σημασία έχει μπροστά στην εικόνα που έδειξαν οι πράσινοι.
Ιδίως μεσοεπιθετικά όπου το τριφύλλι πετούσε φωτιές και έβγαζε ωραίους συνδυασμούς και φάσεις που μετουσιώθηκαν σε τέσσερα πανέμορφα γκολ. Δυο από τους νεοαποκτηθέντες Λεντέσμα και Γουακάσο, ένα από τον πρώτο σκόρερ στα φιλικά και αναγεννημένο φέτος Ρόμπιν Λουντ και φυσικά ένα από τον συνήθης ύποπτο Μάρκους Μπεργκ. 
Ο Παναθηναϊκός κόντρα σε μια ομάδα πιο αδύναμη αλλά πιο έτοιμη καθώς σε δυο εβδομάδες ξεκινάει το πρωτάθλημα Ολλανδίας ήταν πολύ καλός μεσοεπιθετικά και πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι αυτό ήταν το πρώτο ματς του Γουακάσο ενώ και οι Λεντέσμα, Ιμπάρμπο ματς με ματς θα γίνονται όλο και καλύτεροι.
Το μόνο πρόβλημα του τριφυλλιού, παρά το γεγονός ότι δεν δέχτηκε φάσεις, ήταν στο κέντρο της άμυνας με τον Ιβανόφ να μην δείχνει ότι πατάει καλά και να κάνει κάποια επιπόλαια λάθη που όμως δεν στοίχισαν στους πράσινους αφού οι επιθετικοί της Τσβόλε δεν μπόρεσαν να τα αξιοποιήσουν.

Με 4-2-3-1 και τον Ιμπάρμπο στη μέση.

Ο Αντρέα Στραματόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τον τέρμα τον Στιλ και στην τετράδα της άμυνας τους Μέστο, Κουτρουμπή, Ιβανόφ και Χουλτ. Το δίδυ,ο τς μεσαίας γραμμής ήταν οι Λεντέσμα και Ζέκα ενώ η τριάδα μπροστά αποτελούνταν από τους Λουντ στα δεξιά, Γουακάσο αριστερά και τον Ιμπάρμπο πίσω από τον προωθημένο Μπεργκ.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3' απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση όταν ο Γουακάσο μετά από βαθιά μπαλιά του Λουντ κατέβασε όμορφα, ξεπέρασε τον αντίπαλο του και σούταρε από καλή θέση με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει έξω αλλά ο διαιτητής του αγώνα έδειξε κόρνερ. Οι πράσινοι απείλησαν και στο 16' με τον Μέστο να βγάζει την σέντρα και τον Μπεργκ να παίρνει την κεφαλιά όχι όμως όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ τον Ολλανδών να μπλοκάρει.

Γκολάρα από Λεντέσμα.

Το 1-0 για το τριφύλλι ήρθε μετά από πανέμορφο γκολ του Λεντέσμα. Στο 27' της αναμέτρηση οι παίκτες της Τσβόλε δεν απομάκρυναν σωστά με την μπάλα να φτάνει στον Αργεντινό άσο ο οποίος έστρωσε την μπάλα και έπιασε έναν κεραυνό νικώντας τον γκολκίπερ της Τσβόλε.
Το γκολ απελευθέρωσε τους πράσινους που αύξησαν την πίεση τους και σε τρία λεπτά έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 33' ο Ζέκα πίεσε και έκλεψε την μπάλα και την γύρισε στο ύψος του πέναλτι προς τον Μπεργκ ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά ο Βαν ντερ Χαρτ έδιωξε σε κόρνερ. Ο Λεντέσμα ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά με τον Μπεργκ να παίρνει την κεφαλιά και τον γκολκίπερ της Τσβόλε να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ. Πάλι ο Αργεντινός ανάλαβε να εκτελέσει το κόρνερ με τον Ιμπάρμπο να παίρνει την κεφαλιά και τον Βαν ντερ Χάρτ να μπλοκάρει σταθερά.

Πανέμορφη επίθεση και γκολ από τον Λουντ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 μετά από μια πανέμορφη επίθεση και πολύ ωραίο γκολ του Λουντ που σκόραρε σε ένα ακόμη φιλικό. Στο 37' Ο Φιλανδός μάλιστα ήταν αυτός που ξεκίνησε τη φάση με βαθιά μπαλιά από τα δεξιά στην απέναντι πλευρά στον Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός έδωσε στον Χουλτ ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε στο ύψος του πέναλτι όπου βρέθηκε ο επερχόμενος Λουντ και με πλασέ έκανε το 2-0 ικανοποιώντας απόλυτα τον Στραματσόνι.
Δυο λεπτά αργότερα το τριφύλλι βρέθηκε κοντά σε ένα ακόμη γκολ μετά από μια ωραία ενέργεια του Ιμπάρμπο που άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στην πάσα του Ζέκα με αποτέλεσμα ο Μπεργκ να βγει τετ α τετ αλλά το πλασέ του Σουηδού έφυγε μόλις έξω.

Συστήθηκε με... γκολάρα και ο Γουακάσο.

Το τριφύλλι έφτασε και σε τρίτο γκολ με ένα πανέμορφο τέρμα από τον Γουακάσο ο οποίος συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα των Ολλανδών δεν έδιωξε καλά με την μπάλα να φτάνει έξω από την περιοχή στον Γκανεέζο μέσο ο οποίος έκανε μια ωραία προσποίηση αποφεύγοντας έναν αντίπαλο και με ένα πολύ όμορφο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βαν ντερ Χάρτ.
Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο που βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει πολύ καλή απόδοση και να πετυχαίνει τρία τέρματα αρκετά όμορφα ικανοποιώντας τον Ιταλό τεχνικό.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα και στην έναρξη του δευτέρου μέρος με τον Στραματσόνι να αλλάζει λίγο το σχήμα βάζοντας τον Ιμπάρμπο πιο μπροστά με το τριφύλλι να παίζει με 4-4-2 και τους Γουκάσο, Λουντ στις δυο πλευρές. Όπως ήταν λογικό οι πράσινοι έριξαν το ρυθμό τους και δεν ήταν τόσο απειλητικοί όσο στο πρώτο ημίχρονο ενώ στην διάρκεια του δεύτερου 45λεπτου ο Ιταλός πραγματοποίησε και αρκετές αλλαγές.
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι Ολλανδοί είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να απειλήσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα την εστία του Στιλ. Το τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του μετά το 60' και την είσοδο των Μπουμάλ, Βιγαφάνιες με τον Αργεντινό να μπαίνει ορεξάτος στο ματς.

Μπήκε με κέφια ο Βιγιαφάνιες.

Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα ο "Βίγια" με μια τρομερή κάθετη πάσα κοιτώντας αλλού έβγαλε τον Μπεργκ τετ α τετ με τον γκολκίπερ των Ολλανδών και ο Σουηγός στάικερ δεν δυσκολεύτηκε αυτή τη φορά να πλασάρει εύστοχα για το 4-0.
Οι πράσινοι θα μπορούσαν να ανεβάσουν και άλλο τον δείκτη του σκορ όταν στο 72' ο Βιγιαφάνιες έδωσε όμορφα στον Μπεργκ που βγήκε τετ α τετ αλλά ο φορ του τριφυλλιού επέλεξε αντί να πλασάρει να δώσει στον Μπουμάλ που ήταν φάτσα με το κενό τέρμα αλλά η πάσα του Μπεργκ κόπηκε από την άμυνα των Ολλανδών.
Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης άνηκε και πάλι στον Παναθηναϊκό όταν ο Μπουμάλ έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Ολλανδού γκολκίπερ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ (83' Ο. Βλαχοδήμος), Μέστο (73' Ρέις), Κουτρουμπής (64' Μολέντο), Ιβανόφ, Χουλτ (73' Νάνο), Ζέκα (73' Στάικος), Λεντέσμα (78' Π. Βλαχοδήμος), Γουακάσο (64' Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (64' Βιγιαφάνιες), Λουντ, Μπεργκ
ΤΣΒΟΛΕ: Βαν ντερ Χαρτ, Βαν Πόλεν (78' Εβρίκ), Βαν ντε Πάβερτ, Μαρσελίς, Σαϊμάκ, Μόκχαρτ, Ακχαμπάρ, Μένινγκ (75' Τόμας), Μπράμα (81' Κβίντα), Εζίζμπουε, Βάρμερνταμ (61' Σιέγκενβελντ).
Έπαιξαν και οι : Καραγκούνης, Φαν Λούι, Μαστούρ και Σάντλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου