Τελευταία Νέα

4/8/16

3ος προκριματικός γύρος Europa League : ΠΑΣ Γιάννινα - Άλκμααρ 1-2 (0-1).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποκλείστηκε από τα playoffs του Europa League. Ηττήθηκε 2-1 στο Περιστέρι από την Άλκμααρ και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου ματς αποχαιρέτησε την Ευρώπη. Προηγήθηκαν με Κόντε οι Ηπειρώτες, αλλά δέχτηκαν δύο γκολ σε οκτώ λεπτά.
Το πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΣ Γιάννινα έλαβε τέλος. Η ομάδα της Ηπείρου αποκλείστηκε από τα playoffs του θεσμού από μια ποιοτικότερη ομάδα, την Άλκμααρ, η οποία κατόρθωσε μέσα σε οκτώ λεπτά να σημειώσει δύο γκολ στο Περιστέρι και να βάλει τέλος στις ελπίδες των παικτών του Γιάννη Πετράκη για μια δεύτερη πρόκριση.
Παρότι ο Κόντε άνοιξε το σκορ στο 9', η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον "Άγιαξ της Ηπείρου", που πλήρωσε την αδράνεια από το 29' μέχρι το 36'. Η πορεία του ΠΑΣ εκτός των συνόρων έλαβε τέλος και η αλήθεια είναι πως η αποστολή τους απέναντι στους Ολλανδούς ήταν εξ αρχής δύσκολη.
Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο από τους Γιαννιώτες, που κοίταξαν στα ίσια έναν ανώτερο και πιο έμπειρο αντίπαλο.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Robert Schörgenhofer (Αυστρία)
Βοηθοί: Maximilian Kolbitsch, Roland Riedel (Αυστρία)
4ος: Rene Eisner (Αυστρία)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (46' Σκόνδρας), Κοζορώνης (77' Δώνης), Ναδάλες, Καρανίκας, Ακόστα, Γιάκος (51' Μαμπουλού), Κόντε.
ΑΛΚΜΑΑΡ (Τζον Φαν ντεν Μπρομ): Ροτσέτ, Λούκασεν, Φαν Άιντεν, Φλάαρ, Χαπς, Βούιτενς, Φαν Όφεριμ (71' Τιλ), Χένρικσεν, Ζαχανμπάχς, Ντάμπνεϊ Σόουζα (79' Γκαρσία), Βέχορστ.
Γκολ: 9' Κόντε - 29' Σόουζα, 36' Λούκασεν
Κάρτες: 18' Κοζορώνης, 60' Μπέριος, 62' Λίλα - 45'+2' Φαν Όφεριμ

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε το ματς με διάθεση να πρεσάρει τους Ολλανδούς και να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ. Και τα κατάφερε σκορπώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς του. Στο 9' λοιπόν ο Ναδάλες έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με τον Κόντε με κοντινή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ και να ισοφαρίζει αυτό του πρώτου αγώνα. Τραγικό λάθος βέβαια από τον Ροτσέτ, ο οποίος στην κλειστή του γωνία έκανε κακό υπολογισμό και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του (1-0). Μέχρι το 20ό λεπτό οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν στα καρέ του Πασχαλάκη και ενώ οι Ηπειρώτες ήταν σοβαροί και πολύ προσεκτικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα.
Στα λεπτά που ακολούθησαν, όμως, ήρθαν τα πάνω, κάτω. Στο 29' ο Λούκασεν έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ντάνμπνεϊ Σόουζα με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1 προ κενής εστίας, αφού ο γκολκίπερ του ΠΑΣ ήταν εξουδετερωμένος. Η υπόθεση πρόκριση δυσκόλεψε εξαιρετικά για τους Ηπειρώτες, ενώ ακόμα χειρότερα έγιναν τα δεδομένα όταν στο 36' η Άλκμααρ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Ο Λούκασεν μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ και έγραψε το 2-1. Οι Ολλανδοί με δύο ευκαιρίες είχαν καταφέρει να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα. Αποσβολωμένοι οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την εξέλιξη που πήρε το ματς.
Φυσικά και η Άλκμααρ είναι πιο ποιοτική ομάδα, αλλά τίποτα δεν προμύνηε την εξέλιξη αυτή. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως το πρώτο. Με δύναμη και με διάθεση για γκολ. Για να κατάφερνε το θαύμα της πρόκρισης στα playoffs του Europa League, θα έπρεπε να σημειώσει τρία τέρματα. Ο Μαμπουλού απείλησε στο 55', λίγο μετά την είσοδό του. Ο σέντερ φορ της ομάδας των Ιωαννίνων εξαπέλυσε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, περνώντας ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Στο 61' χάθηκε μια ακόμα μοναδική ευκαιρία για το 2-2. Ο Μαμπουλού σε διπλή προσπάθεια από κοντά απέτυχε να σκοράρει, ακολούθησε κοντινή κεφαλιά του Μιχαήλ, ο γκολκίπερ της Άλκμααρ έδιωξε ενστικτωδώς.
Το πάλευε όσο μπορούσε ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι σε μια ομάδα που γνώριζε ότι έστα τα βασικά αν έκανε θα έπαιρνε την πρόκριση. Είναι χαρακτηριστικό πως και ο προπονητής της Άλκμααρ, Τζον Φαν ντεν Μπρομ, παρακολούθησε πολύ ήρεμος το παιχνίδι,... αραχτός στον πάγκο, απαλλαγμένος από το άγχος. Οι τυπικά γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν την υπεροχή και να πιέζουν, με τον Ακόστα στο 65' να πιάνει το ψαλιδάκι, αλλά δεν έβαλε δύναμη και ο Ροτσέτ μπλόκαρε. Η πρώτη ευκαιρία των Ολλανδών στο β' μέρος καταγράφτηκε στο 69'. Ένα φοβερό πλασέ του Φαν Όφεριμ έξω από την περιοχή, αλλά και μια τρομερή απόκρουση του Πασχαλάκη με το ένα χέρι, που έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ.
Στο 86' ο πολύ κινητικός Ακόστα επιχείρησε το δυνατό σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή, αλλά ο Ουρουγουανός κίπερ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα. Τελευταία φάση άξια αναφοράς το σουτ του Βέχορστ στο 92' με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, λίγο πάνω από το δοκάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου