Τελευταία Νέα

10/8/16

UEFA Super Cup 2016 : Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 2-2 (3-2 Πάρ.)

Σε ένα ματς με τρομερή εξέλιξη, δύο ανατροπές και γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ρεάλ Μαδρίτης στο 119' της παράτασης σκόραρε για το τελικό υπέρ της 3-2 κόντρα στη Σεβίλλη και κατέκτησε το UEFA Super Cup.
Στο "Lerkendal Stadion" του Trondheim της Νορβηγίας φιλοξενήθηκε η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Σεβίλλη για το UEFA Super Cup.
Οι "μερένχες" κατέκτησαν πέρσι το Champions League, οι Ανδαλουσιάνοι με τη σειρά τους το Europa League και έτσι το τρόπαιο του... υπερπρωταθλητή Ευρώπης ήταν ισπανική υπόθεση.
Με ένα εκπληκτικό τέρμα του Ασένσιο στο 21ο λεπτό, η Ρεάλ άνοιξε το σκορ. Το σουτ του 20χρονου μεσοεπιθετικού με το αριστερό εκτός περιοχής κατέληξε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Ρίκο, που απλά παρακολούθησε την πορεία της μπάλας μέχρι τα δίχτυα.
Με τον Φράνκο Βάσκες να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την Σεβίλλη σε επίσημο ματς, οι Ανδαλουσιάνοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 41ο λεπτό. Με το σκορ στο 1-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.
Στην επανάληψη η Σεβίλλη ήταν καλύτερη και ο Χόρχε Σαμπαόλι στο πρώτο του παιχνίδι ως τεχνικός επί ευρωπαϊκού εδάφους ήταν έτοιμος να σηκώσει τρόπαιο, καθώς με πέναλτι - γκολ του Κονοπλιάνκα στο 72' οι Ανδαλουσιάνοι προηγούνταν στο σκορ με 2-1 και το ρολόι να σημαδεύει το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Πριν όμως συμπληρωθεί ο έξτρα χρόνος, ήρθε ο Σέρχιο Ράμος να λυτρώσει τους "μερένγκες" ισοφαρίζοντας το ματς (2-2) με εξ επαφής κεφαλιά μετά από σέντρα του Βάθκεθ από δεξιά.
Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, όπου το ξεκίνημα ήταν... καταστροφικό για τη Σεβίλλη. Ο Κολοντζιετσάκ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 93' (φάουλ στον Βάθκεθ) με συνέπεια να αποβληθεί και οι Ανδαλουσιάνοι να έχουν αριθμητικό μειονέκτημα στο υπόλοιπο του αγώνα.
Ο Ρίκο κρατούσε όρθια την ομάδα του με καθοριστικές επεμβάσεις, όμως και αυτός λύγισε στο τέλος. Ο Καρβαχάλ έκανε μια εκπληκτική ενέργεια στο 119' και χάρισε το τρόπαιο στην Ρεάλ Μαδρίτης. Έκλεψε την μπάλα από τον Κονοπλιάνκα, ξεκίνησε μια τρομερή κούρσα από δεξιά και την ολοκλήρωσε νικώντας τον αντίπαλο γκολκίπερ με εξαιρετικό πλασέ με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού.
Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με το τελικό 3-2 της Σεβίλλης, κατακτώντας για 3η φορά στην ιστορία της το UEFA Super Cup.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΡΕΑΛ Μ. (Ζιντάν): Κασίγια, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς, Λούκας Βάθκεθ, Μοράτα (62' Μπενζεμά), Ίσκο (66' Μόντριτς), Ασένσιο.
ΣΕΒΙΛΛΗ (Σαμπαόλι): Ρίκο, Κολοτζιετσάκ, Ντανιέλ Καρίσο (51' Ραμί), Ιμπόρα, Βιέτο (67' Βιέτο), Κιγιοτάκε, Ενζονζί, Βιτόλο, Παρέχα, Βάσκες, Μαριάνο Φερέιρα.
* κόκκινη κάρτα ο Κολοτζιετσάκ στο 93'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου