Τελευταία Νέα

4/11/16

4η Aγωνιστική Europa League 7ος όμιλος : Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 0-3

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πιο βαριά εντός έδρας ήττα στο Europa League, χάνοντας 0-3 από την Σταντάρ Λιέγης στην Λεωφόρο. Το τριφύλλι αποδοκιμάστηκε έντονα στο τέλος.
Toν πιο βαριά εντός έδρας ήττα του σε ομίλους του Europa League γνώρισε την Πέμπτη το βράδυ ο Παναθηναϊκός χάνοντας από την Σταντάρ Λιέγης με σκορ 0-3, με τον κόσμο των πράσινων στο τέλος του ματς να γιουχάρει τους πράσινους με το σύνθημα: "Νικήστε τον Ολυμπιακό, αλλιώς μην ξαναμπείτε στο γήπεδο αυτό".
Το τελικό 0-3 αδικεί τους πράσινους, οι οποίοι κατέρρευσαν μετά το 0-1. Πέταξαν "λευκή" πετσέτα, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η ήττα πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Στα αρνητικά για τους πράσινους φυσικά και ο τραυματισμός του Μπεργκ που είναι αμφίβολος για το ντέρμπι ενώ το τριφύλλι διαμαρτύρεται και πάλι για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα. Βέβαια λόγους να διαμαρτύρονται έχουν και οι Βέλγοι καθώς ο Ουκρανός διαιτητής δεν είδε καθαρό χέρι του Κουτρουμπή στο 60'. Ενώ ο Παναθηναϊκός σωστά έμεινε με δέκα παίκτες από το 77' λόγω αποβολής του Εμποκού.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Ο Παναθηναϊκός που είχε να αντιμετωπίσει ένα σωρό προβλήματα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον Αντρέα Στραματσόνι και τον άμεσο συνεργάτη του Ρομπέρτο Μούτσι, ο οποίος είχε την καθοδήγηση των πράσινων στο ματς με την Σταντάρ να παρατάσσουν ότι πιο έμπειρο είχαν στη διάθεση τους.
Σε ένα καθαρό 4-4-2 με τις γραμμές στην ευθεία ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Μέστο και αριστερά ο Χουχούμης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Ιβανόφ, Μολέντο. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Κουτρουμπής, Εμποκού. Σαν δεξί χαφ έπαιξε ο Κουλιμπαλί και σαν αριστερό ο Λουντ. Ενώ το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Ιμπάρμπο, Μπεργκ.
Από την άλλη η Σταντάρ παρατάχθηκε με ένα 4-3-3 με τον Χούμπερτ κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά έπαιξε ο Φέ και αριστερά ο Αντράντε με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να αποτελείται από τους Σολτς και Λαΐφη. Στην τριάδα των χαφ ήταν οι Τρεμπέλ, Ραμάν και Σισέ ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Ορλάντο Σα, Μπελφοντίλ και Εντμίλσον Ζούνιορ.
  Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"
Διαιτητής: Serhiy Boiko (UKR)
Βοηθοί: Oleksandr Korniyko (UKR), Volodymyr Volodin (UKR)
Επιπρόσθετοι Βοηθοί: Anatolly Abdula (UKR), Anatolli Zhabchenko (UKR)
4ος: Igor Alokhin (UKR)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρομπέρτο Μούτσι): Στιλ, Μέστο (77' Χατζηγιοβάννης), Μολέντο, Ιβανόφ, Χουχουμής, Κουτρουμπής,Εμποκού, Λουντ, Κουλιμπαλί, Μπεργκ (29' Λέτο), Ιμπάρμπο (86' Ρινάλντι).
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Αλεξάντρ Γιάνκοβιτς): Χούμπερτ, Φε, Σολτς, Λαΐφης, Αντράντε (46' Φιόρε), Τρεμπέλ, Ραμάν (62' Μπαντιμπαγκά), Σισέ, Εντμίλσον Ζούνιορ (89' Μπενζά), Ορλάντο Σα, Μπελφοντίλ.
Γκολ: 61' Σισέ, 75'-90' Μπελφοντίλ
Κίτρινες: 47' Εμποκού, 65' Ιβανόφ, 67' Μολέντο/ 67' Ορλάντο Σα
Κόκκινες: 75' Εμποκού
Η βαθμολογία του ομίλου:
1. Άγιαξ 10

2. Θέλτα 5

3. Σταντάρ 5

4.
Παναθηναϊκός 1

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ο Κουλιμπαλί στο 4' βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Σταντάρ από τα δεξιά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 10' ο  Κουλιμπαλί έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπεργκ έπιασε το δυνατό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Σολτς, στο χέρι του το οποίο ήταν κολλημένο στο σώμα του, και να φεύγει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ οι παίκτες του τριφυλλιού διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι υποστηρίζοντας ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λαΐφη.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους Βέλγους ήρθε στο 26' της αναμέτρησης όταν ο Μπελφοντίλ έκανε την κάθετη πάσα προς τον Ορλάντο Σα αλλά ο Στιλ είχε βγει με τα πόδια και έδιωξε την μπάλα. Οι πράσινοι προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά στο 29' το σουτ του Εμποκού έξω από την περιοχή ήταν αρκετά άστοχο. Στο 36΄η Σταντάρ βγήκε όμορφα στην αντεπίθεση αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού κατάφερε να βγάλει οφσάιντ τον Ορλάντο Σα. Η τελευταία ευκαιρία για την Σταντάρ χάθηκε στο 39' όταν ο Εντμίλσον χτύπησε το κόρνερ, ο Σολτς με το κεφάλι έδωσε στον Ραμάν, ο οποίος με σουτ από το δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

ΕΙΧΕ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΚΟΥ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας το γκολ που θα του έδινε τη νίκη και είχε ως αιχμή του δόρατος τον Εμποκού ο οποίος έφτιαξε τρεις φάσεις. Αρχικά στο 47' άφησε ωραία την μπάλα κάτω από τα πόδια του για τον Λέτο, αυτός του έδωσε με την μία την μπάλα ο άσος των πράσινων μπήκε στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι αλλά ο Ουκρανός διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι και κίτρινη για θέατρο στον άσο του τριφυλλιού.
Δυο λεπτά αργότερα ο Εμποκού έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, συνέκλινε προς τα μέσα και έπιασε έναν κεραυνό με τον Χούμπερτ να διώχνει ενστικτωδώς με τον ώμο. Μάλιστα η μπάλα πήγε πάλι στον άσο του τριφυλλιού στη συνέχεια της φάσης με τους πράσινους να κερδίζουν φάουλ σε καλή θέση.
Ο Εμποκού ανέλαβε την εκτέλεση του στο 50' και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω στη μεγαλύτερη ευκαιρία των πράσινων στο παιχνίδι που είχε μια πολύ καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ και να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟΥΣ ΒΕΛΓΟΥΣ, ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ ΣΙΣΕ!

Η Σταντάρ που δεν είχε μπει καλά στο δεύτερο 45λεπτο άρχισε να απειλεί στο 52΄με τον Μπελφοντίλ να σουτάρει και τον Στιλ να αποκρούει. Στο 60' ο Ουκρανός διαιτητής δεν είδε καθαρό χέρι του Κουτρουμπή μέσα στην περιοχή. Ο αμυντικός των πράσινων έβαλε το δεξί του χέρι σε μια φάση που έγινε γρήγορα και παραχώρησε το κόρνερ. Πέναλτι για την Σταντάρ το οποίο δεν δόθηκε από τον ρέφερι της αναμέτρησης.
Ένα λεπτό αργότερα όμως η Σταντάρ άνοιξε το σκορ. Ο Σισέ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, ήταν ανενόχλητος, ζύγισε το πόδι του και έπιασε έναν τρομερό κεραυνό με το δεξί νικώντας τον Στιλ που δεν μπορούσε να αντιδράσει ότι και αν έκανε.
Το γκολ των Βέλγων επηρέασε τους πράσινους που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά και είναι χαρακτηριστικό ότι πέρασαν 12' λεπτά μέχρι να απειλήσουν ξανά στο 73' λεπτό με το σουτ του Λέτο μέσα από την περιοχή το οποίο όμως ήταν αρκετά άστοχο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ Η ΣΤΑΝΤΑΡ, ΜΕ ΔΕΚΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει φάση και δέχτηκε ένα ακόμη γκολ στο 75' της αναμέτρησης. Ο γκολκίπερ της Σταντάρ έκανε βολέ, ο Σα με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μολέντο στον "αέρα", βρήκε τον Μπελφοντίλ, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή νίκησε τον Στιλ, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία.
Δυο λεπτά αργότερα ο Εμποκού χρησιμοποίησε τον αγκώνα του για να απωθήσει τον Ορλάντο Σα, είδε την κίτρινη κάρτα και άφησε τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες.
Οι πράσινοι απείλησαν μόνο μια φορά έκτοτε στο 79' όταν ο Χατζηγιοβάνης ο οποίος είχε περάσει στο ματς αντί του Μέστο, έδωσε στον Κουλιμπαλί, αυτός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιμπάρμπο έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.
Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα οι πράσινοι δέχτηκαν και τρίτο γκολ όταν ο Μπαντιμπανγκά από αριστερά πρόλαβε και έκανε το γύρισμα προτού η μπάλα βγει άουτ, ο Μπελφοντίλ με αστείρευτες δυνάμεις πρόλαβε τον Χουχούμη, πέρασε και τον Στιλ και πλάσαρε προ κενής εστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου