Τελευταία Νέα

17/12/16

11η Αγωνιστική Α1 : Απόλλων Πατρών - Άρης 64-79

Εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος, ο Άρης έφτασε μέχρι το +27 για να επικρατήσει του Απόλλωνα στην Πάτρα (79-64). Επέστρεψε μετά από σχεδόν δυο μήνες ο Βασίλης Καββαδάς.
Την τέταρτη φετινή του εκτός έδρας νίκη σε πέντε αγώνες πανηγύρισε ο Άρης, που επικράτησε στην Πάτρα του Απόλλωνα (79-64). Η ομάδα του coach Πρίφτη έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, έφτασε να προηγηθεί με 27 πόντους στις αρχές της τρίτης περιόδου, πριν οι γηπεδούχοι κάνουν την αντεπίθεσή τους, μαζέψουν τη διαφορά με διαδοχικά τρίποντα και τελικά μείνουν από δυνάμεις απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο που όποτε "τρόμαξε", είχε απαντήσεις για να μη βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση.
O MVP:
Δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς έναν παίκτη του Άρη από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα δώσουμε πάντως το βραβείο στον Βασίλη Ξανθόπουλο που έκανε τρομερά μυαλωμένο ματς, σκόραρε 11 πόντους με 1/1 δίποντο, 3/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 κλεψίματα και κανένα λάθος σε 31 λεπτά συμμετοχής.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Το 78% του Άρη στα δίποντα, είναι ένα ποσοστό τεράστιο! Οι κιτρινόμαυροι είχαν 23 ασίστ, την ώρα που ο Απόλλωνας έμεινε στις 10. Είχαν και τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά σίγουρα θα κρατήσουν ως γεγονός της βραδιάς την επιστροφή του Βασίλη Καββαδά μετά από σχεδόν δυο μήνες. Επτά λεπτά έπαιξε ο Έλληνας σέντερ, που θα δώσει περισσότερο βάθος στη φροντ λάιν της ομάδας του.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στη διαφορά των 27 πόντων που πήρε ο Άρης στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Ο Απόλλωνας έκανε πράγματι τρομερή προσπάθεια για να πετύχει μια φοβερή ανατροπή, όμως όσα τρίποντα κι αν έβαζαν ο Χίκι, ο Καλινόσκι, ο Κουζέλογλου κι ο Βεργίνης, οι Θεσσαλονικείς δεν θα άφηναν το παιχνίδι να γλιστρήσει από τα χέρια τους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Εξαιρετικός στο ξεκίνημα, ο Άρης βρέθηκε γρήγορα στο +8 (4-12) παίζοντας με υπομονή. Εκμεταλλεύθηκε το ταλέντο των παικτών του στο ένας εναντίον ενός, αλλά και τη νωθρότητα των γηπεδούχων με το 11-24 της πρώτης περιόδου να είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής εικόνας των κιτρινόμαυρων. Το 13-35 έφερε τον Κώστα Μέξα στα πρόθυρα του... εγκεφαλικού, καθώς δεν υπήρχε κάτι που να λειτουργεί σωστά για τον Απόλλωνα, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια με ένα ντεζαβαντάζ 22 πόντων (18-40). Οι Πατρινοί σούταραν με μόλις 25% και σε 20 λεπτά αγώνα, είχαν δώσει μόλις δυο τελικές πάσες.
Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Άρης εκτοξεύθηκε στο +27 (18-45), όμως ο Χίκι κι ο Καλινόσκι έβαλαν διαδοχικά τρίποντα για να μαζέψουν τη διαφορά στους 15 (36-51) και να ξυπνήσουν το κοινό της Πάτρας που ήθελε να δει... ματς. Ο Απόλλωνας δεν κατάφερε πάντως κάτι περισσότερο. Οι Θεσσαλονικείς έμειναν στο πλάνο τους, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +17, αλλά στο ξεκίνημα του τέταρτου είδαν τους Πατρινούς να μειώνουν στους επτά (57-64) με διαδοχικά τρίποντα για να βάλουν φωτιά στο παιχνίδι. Δεν κατάφεραν πάντως κάτι περισσότερο, καθώς ο Άρης είχε απαντήσεις σε άμυνα κι επίθεση για να μην προβληματιστεί και να πάρει την τέταρτη εκτός έδρας νίκη του σε πέντε αγώνες.
Τα δεκάλεπτα: 11-24, 18-40, 44-61, 64-79.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ CARNA (Μέξας): Χίκι 16(4), Βεργίνης 13(2), Ράσελ 2, Μπάβτσιτς 10, Κουζέλογλου 8(2), Κόμπινς 2, Ντούβνιακ, Σλαφτσάκης, Τσιάρας, Καλινόσκι 13(3).
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 4, Ξανθόπουλος 11(3), Κάμινγκς 6, Σίμτσακ 7, Ντραγκίσεβιτς 17(1), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 14, Ζάρας 9(1), Γιάνκοβιτς 10(2), Καββαδάς 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου