Τελευταία Νέα

18/12/16

11η Αγωνιστική Α1 : Τρίκαλα - Παναθηναϊκός 77-82

Τα Τρίκαλα Aries πίεσαν μέχρις εσχάτων για να κάνουν την έκπληξη, αλλά ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τη νίκη στη θεσσαλική πόλη (82-77) για την 11η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.
Πολύ πιο δύσκολα απ ότι περίμενε πέρασε ο Παναθηναϊκός Superfoods από την έδρα των Τρικάλων Aries (82-77), σε παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.
Οι "πράσινοι" έδειξαν κουρασμένοι από το παιχνίδι που έδωσαν την Παρασκευή (16/12) με τη Φενέρμπαχτσε, δεν είχαν την ίδια ενέργεια στο παρκέ και ως εκ τούτου έδωσαν κάθε δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν σε νίκη. Στο τελευταίο πεντάλεπτο όμως, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έκαναν το καθήκον τους, εν αντιθέσει με αυτούς του Γιάννη Καστρίτη που δεν είχαν το "κάτι παραπάνω" για να ολοκληρώσουν την έκπληξη και να πάρουν τη νίκη.
Ο ΜVP:
Ο Μάικ Τζέιμς έκανε το ντεμπούτο του στην Stoiximan.gr Basket League με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods, όντας καθοριστικός για την εξέλιξη του αγώνα. Πέραν του ότι μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ των "πρασίνων" με 17 πόντους (με 3/6 δίπ., 1/3 τρίπ., 8/10 βολ.) σε 20'15'', ήταν ο παίκτης που έβαλε μαζεμένους πόντους όταν τα Τρίκαλα Aries μείωσαν στον πόντο (70-71) στο 34'23'' της αναμέτρησης.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Ο Κέλσεϊ Μπάρλοου (28π.) ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του για κάτι παραπάνω από τρία δεκάλεπτα, πριν "σιγήσει" στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Αντίθετα, οι Μάικ Τζέιμς και Κρις Σίνγκλετον δήλωσαν "παρών" στο τελευταίο πεντάλεπτο, βοηθώντας σημαντικά τον Παναθηναϊκό Superfoods να πάρει τη νίκη.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Στο α' ημίχρονο, το "τριφύλλι" εκτέλεσε 7 δίποντα και 18 τρίποντα, κυρίως γιατί η άμυνα των γηπεδούχων έδινε πολλά ελεύθερα σουτ από τα 6μ75. Στο β' μέρος αυτό άλλαξε, αφού οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ σούταραν 18 δίποντα και 11 τρίποντα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Η εκκίνηση των "πρασίνων" στο παιχνίδι έδειχνε πως θα "καθαρίσουν" πολύ εύκολα το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως ξεκίνησαν να "πυροβολούν" από την περιφέρεια, αλλά πολύ περισσότερο το γεγονός πως αμυντικά ήταν συνεπείς. Τι κι αν ο Κέλσεϊ Μπάρλοου είχε βρει ρυθμό στην επίθεση; Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν απενεργοποιήσει τους υπόλοιπους γηπεδούχους, τη στιγμή που έβλεπαν τον Τζέιμς Φελντέιν να σκοράρει με συνέπεια, αποτελώντας έναν βασικό λόγο για το +12 (32-44) του ημιχρόνου.
Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε στο γ' δεκάλεπτο, αφού τα Τρίκαλα δεν έδειχναν ικανά για να απειλήσουν επί της ουσίας το "τριφύλλι". Έριχναν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, αλλά η απόσταση των δύο σουτ που τους χώριζε ως επί το πλείστον δεν έπεφτε, με αποτέλεσμα το "τριφύλλι" να νιώθει -σταθερά- άνετα στο παρκέ.
Κάτι που δεν ίσχυσε όμως στα τελευταία μέτρα της κούρσας, αφού οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη δήλωσαν -με την εικόνα τους- πως θα παλέψουν μέχρι τέλους για την έκπληξη. Παρά το γεγονός πως ο Ντέιβιντ Χότον είχε αποβληθεί νωρίς με πέντε φάουλ, ο Κέσεϊ Μπάρλοου συνέχισε να κάνει τη δουλειά του με συνέπεια, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Βαρυτιμιάδη τον κατάλληλο... συνεργό για το -1 (70-71) του 34'23''.
Σε εκείνο το σημείο, ο Μάικ Τζέιμς δήλωσε "παρών" και μαζί με τον Κρις Σίνγκλετον διασφάλισαν το "πράσινο" προβάδισμα. Ο βραχύσωμος γκαρντ, που απόψε (18/12) έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην Stoiximan.gr Basket League με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, πέτυχε συνεχόμενους πόντους και μαζί με τον Κρις Σίνγκλετον έφεραν ακόμη μία νίκη στο "τριφύλλι".
Τα δεκάλεπτα: 16-23, 32-44, 58-66, 77-82.
ΤΡΙΚΑΛΑ ARIES (Καστρίτης): Κάφεϊ 5 (2/9 σουτ), Μπιρούτα 10 (3/11 δίπ., 1/2 τρίπ.), Τσαγκαράκης 8 (2), Μπάρλοου 28 (4/8 δίπ., 5/10 τρίπ., 5/6 βολ.), Χότον 11, Λίποβι 5 (1), Καραθανάσης, Άτιτς, Πουλιανίτης 2, Καλλές 3, Βαρυτιμιάδης 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12 (1/2 δίπ., 0/6 τρίπ., 10/12 βολ.), Φώτσης 11 (3), Φελντέιν 13 (3), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Καλάθης Ν. 7 (1 τρίπ., 10 ασ.), Νίκολς 3, Τζέιμς 17 (1), Καλάθης Π. 1, Παππάς 8 (1), Μπουρούσης 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου