Τελευταία Νέα

17/12/16

15η Aγωνιστική Super League : Βέροια - Ξάνθη 0-4

Εκπληκτική η Ξάνθη, νίκησε με 4-0 εκτός έδρας τη Βέροια χάρη σε χατ-τρικ του Γιουνές (δύο γκολ με εκτέλεση πέναλτι) κι ένα γκολ του Λισγάρα. Τέταρτη σερί νίκη για τους "ακρίτες", αήττητοι από τις 17 Σεπτέμβρη.
H Ξάνθη πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από τη Βέροια, νικώντας την τοπική ομάδα με 4-0 για τη 15η αγωνιστική της Super League. Οι "ακρίτες" άνοιξαν το σκορ με τον Λισγάρα και μετά ανέλαβε δράση ο Γιουνές, με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι και χατ-τρικ. Έτσι έφθασαν τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στη Super League και ανέβηκαν - έστω και προσωρινά - στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
Αήττητη για δέκα διαδοχικές αγωνιστικές στη Super League η Ξάνθη, η οποία από τις δύο διαδοχικές ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές (από ΑΕΚ εκτός έδρας και Πανιώνιο εντός) μετρά έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Δεν έχει ηττηθεί μακριά από τη Ξάνθη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ (ήττα 4-1 από την Ένωση). Αντίθετα, η Βέροια παρέμεινε καθηλωμένη στην προτελευταία (15η) θέση της συνολικής κατάταξης με 8 βαθμούς. Ενδεχομένως να περάσει και στην τελευταία, σε περίπτωση που ο Ηρακλής νικήσει την Κυριακή στο "Καυτανζόγλειο" τον Αστέρα.
Η Βέροια έχει να νικήσει στην τρέχουσα σεζόν της Super League από τις 24 Σεπτέμβρη και την εκτός έδρας νίκη (1-2) επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η μοναδική νίκη της ομάδας από την Ημαθία στο φετινό πρωτάθλημα.
Έκτοτε μετρά εννιά ματς, χωρίς νίκη. Στα τέσσερα εξ' αυτών μετρά ήττες, στα πέντε ισοπαλίες. Σε κάθε περίπτωση, δεν ατενίζει το μέλλον της και με τη μεγαλύτερη δυνατή αισιοδοξία.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος
Βοηθοί:  Γεώργιος Καλφόγλου, Πέτρος Πάτρας
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας):  Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος (46' Βίτι), Μαλόν, Καλί, Χαροντάκης,Λινάρδος, Μπαλάφας, Σισίνιο (46' Τόνι Κάλβο), Άρσε, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης,Λισγάρας, Γουάλας, Ντε Λούκας (78' Νιέτο), Καμαρά, Τριάδης (74' Σολτάνι), Βασιλακάκης (81' Ράνος), Λουσέρο, Γιουνές.
Γκολ: 19' Λισγάρας, 58' πεν., 61', 66' πεν. Γιουνές
Κάρτες: 66' Λόπεθ / 40' Βασιλακάκης, 52' Μπαξεβανίδης, 68' Τριάδης
Ανασκόπηση αγώνα: 
Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Άρσε εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπαλάφας - ο οποίος ήταν στην περιοχή - έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά αυτή ήταν αδύναμη και σίγουρα όχι ικανή να απειλήσει τον Ζίβκοβιτς.
Ύστερα από οκτώ λεπτά (12') ο Σαρπόνγκ κινήθηκε από τα αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο, έκανε και το σουτ με το αντίθετο πόδι (δεξί), αλλά ούτε αυτό απείλησε τον Σέρβο γκολκίπερ της Ξάνθης. Η Ξάνθη απείλησε για πρώτη φορά στο 19ο λεπτό, ικανή όμως για να ανοίξει το σκορ.
Ο Ντε Λούκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λισγάρας σηκώθηκε μόνος του στην περιοχή και χωρίς αντίπαλο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Λόπεθ, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Θράκης. Στο 22ο λεπτό, ο Χαροντάκης έκανε την ίδια κίνηση με αυτή του Σαρπόνγκ - πριν από δέκα λεπτά - αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε εκ νέου την μπάλα.
Από αυτό το χρονικό σημείο μέχρι και το πέρας του πρώτου ημιχρόνου, η Ξάνθη προσπάθησε με βάση την ορθόδοξη ανάπτυξη να φθάσει στην εστίας του Λόπεθ, αλλά πότε ο Λινάρδος και πότε ο Μαλόν αποτέλεσαν ανυπέρβλητα εμπόδια για τους "ακρίτες". 
Η Βέροια μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και τις δύο αλλαγές που πραγματοποίησε ο Θωμάς Γράφας. Πάμπλο Βίτι και - κυρίως - Τόνι Κάλβο έδωσαν επιθετική νότα στην ομάδα της Ημαθίας, αλλά όχι το γκολ. Στο 48ο λεπτό, ο Κάλβο έκανε ωραία κίνηση, έκανε και τη σέντρα, με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 56ο λεπτό, ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίτι ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Γιουνές, πήρε την κεφαλιά, η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία της Ξάνθης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (57'), η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι μετά το χέρι του Καλί σε σέντρα που επιχείρησε ο Βασιλακάκης. Οι δύο παίκτες ήταν πολύ κοντά, σχεδόν εξ' επαφής, με τον Δημήτρη Θάνο πιθανώς να θεώρησε ότι ο αμυντικός της Βέροιας είχε προεκτείνει τα χέρια του.
Ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση και το έκανε εύστοχα, διαμορφώνοντας το 0-2. Στο 61' ο Λινάρδος έκανε το λάθος, ο Βασιλακάκης μπήκε από τα αριστερά, έβγαλε από την άλλη πλευρά με παράλληλη μπαλιά στον Γιουνές κι ο Τυνήσιος έκανε το 0-3.
Η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν ασταμάτητη και το 0-4 δεν άργησε να έρθει. Στο 66ο λεπτό, ο Λόπεθ ανέτρεψε τον Τριάδη, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Γιουνές εκτέλεσε εύστοχα και το δεύτερο πέναλτι που ανέλαβε, φθάνοντας σε χατ-τρικ.
Στο 80ό λεπτό, η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-5. Ο Σολτάνι έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, αλλά ο Νιέτο ανενόχλητος απ' το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου