Τελευταία Νέα

17/12/16

15η Aγωνιστική Super League : Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-5

Διαγωνισμό θεάματος και όμορφων γκολ έκανε ο ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα και σημείωσε πέντε γκολ εκτός έδρας μετά από 18 χρόνια. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν από το 1’ με το αυτογκόλ του Ανδρεόπουλου!!!
Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Κέρκυρα και πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του στο νησί των Φαιάκων, πιάνοντας μετά από 18 χρόνια το 0-5 με το οποίο είχε κερδίσει στις 17 Μαΐου 1998 στον Βύρωνα, τον Αθηναϊκό.  
Κεντούσε από τη μέση και μπροστά.
Το αυτογκόλ (εντυπωσιακό ομολογουμένως) του Ανδρεόπουλου μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα, σίγουρα έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων, όμως οι παίκτες του Ίβιτς ήταν πολύ κεφάτοι και ορμητικοί και αποφασισμένοι να μην δώσουν κανένα δικαίωμα να χαλάσουν την καλή εικόνα με την οποία πάνε στο τέλος του 2016.
Με οργανωτή της.. ορχήστρας τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και πολύ καλούς όλους τους παίκτες από τη μέση και μπροστά έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα της Κέρκυρας και πέτυχαν πανέμορφα γκολ.
Μόνα αρνητικό σημείο, τα προβλήματα τραυματισμών με τα οποία έφυγαν από το γήπεδο οι Βαρέλα και Λέοβατς

Το φιλμ του αγώνα:

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Γήπεδο:  Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), Ελευθέριος Καραλής (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)
Συνθέσεις:
Κέρκυρα (Μ. Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (65΄ Γεωργακόπουλος), Σπινούλας, Κόντος, Ανδρεόπουλος (78΄ Αντιλέου), Σιόντης, Ιωάννου, Γεωργίου (78΄ Γκόμες), Ζαραδούκας, Τουράμ.
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα (46΄ Μαλεζάς), Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς (62΄ Κίτσιου), Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες (73΄ Περέιρα), Αθανασιάδης 
Γκολ: 1' Ανδρεόπουλος (αυτογκόλ), 23΄ Μπίσεσβαρ, 33΄, 58΄ Κάμπος, 61΄ Μάτος
Κίτρινες: 36΄ Ανδρεόπουλος/ 83΄ Κίτσιου

Ανασκόπηση αγώνα: 

Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν άλλαξε το κλασικό 4-2-3-1 που προτιμά σε κάθε παιχνίδι, επιλέγοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Βαρέλα-Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας και τους Μάτος και Λέοβατς στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν το δίδυμο Τσίμιροτ-Κάνιας με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους ως επιτελικό μέσο, δεξιά ο Κάμπος, αριστερά ο Ροντρίγκες και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την Κέρκυρα επίσης με 4-2-3-1, όπως δηλαδή ξεκίνησε και ο ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουτζαβασίλης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ιωάννου-Βενέτης, δεξί μπακ Σπίνουλας, αριστερό ο Ζαραδούκας. Δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σιόντης και Ανδρεόπουλος, μπροστά τους ως "δεκάρι" ο Ζορμπάς, δεξιά ο Κόντος, αριστερά ο Γεωργίου και μοναδικός προωθημένος ο Τουράμ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ και τον χειρότερο για την Κέρκυρα. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, μόλις 48 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, οι "ασπρόμαυροι" πήραν προβάδισμα με αυτογκόλ του Ανδρεόπουλου. Ο Κάμπος σέντραρε από δεξιά και ο Ανδρεόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έπιασε ένα... ασύλληπτο σουτ αφήνοντας "άγαλμα" τον Κουτζαβασίλη και στέλνοντάς την στα δίχτυα της ομάδας του. Φυσικά το γρήγορο αυτογκόλ που άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στην πρώτη φάση του ματς, άλλαξε από νωρίς τα δεδομένα.
Απειλούσε συνεχώς ο ΠΑΟΚ.
Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο και απείλησε ξανά με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, όταν ο Ροντρίγκες μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή και ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε το κοντινό πλασέ του. Οι γηπεδούχοι έδειχναν σαφώς επηρεασμένοι από το απρόσμενο αυτογκόλ που τους έφερε ψυχρολουσία και τους ανάγκασε να κυνηγούν το σκορ από το πρώτο λεπτό. Στο 11' ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή φάση με κεφαλιά του Αθανασιάδη να περνάει άουτ, έπειτα από σέντρα του Λέοβατς από αριστερά. Οι παίκτες του Ίβιτς εξακολουθούσαν να ελέγχουν απόλυτο τον ρυθμό και με καλή ψυχολογία. Στο 15΄είχαν νέα σπουδαία ευκαιρία, με τον Μάτος κάνει εξαιρετική πάσα στον Τσίμιροτ, αυτός να "σπάει" την μπάλα συρτά και παράλληλα στην περιοχή, όμως ο Κάμπος να αστοχεί από το ένα μέτρο στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η απόλυτη υπεροχή του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε και σε δεύτερο γκολ στο 23ο λεπτό, το οποίο μάλιστα ήταν καταπληκτικό σε εκτέλεση. Ο Μπίσεσβαρ ήταν ο σκόρερ, βρίσκοντας χώρο και πιάνοντας ένα υπέροχο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.
Στο 29΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάμπος παραλίγο να έχουμε δεύτερο αυτογκόλ, με τον Κουτζαβασίλη να αποκρούει. Οι "ασπρόμαυροι" συνέχισαν να έχουν κατοχή της μπάλας σε συντριπτικά ποσοστά. Στο 31΄λίγο έλειψε να πετύχουν ένα φοβερό γκολ έπειτα από μία εξαιρετική ομαδική φάση όπου κυκλοφόρησαν άψογα την μπάλα, όμως ο τελικός αποδέκτης Κάμπος πλάσαρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι, μέσα από την περιοχή.
Στο 32΄ο Μπίσεσβαρ είχε δοκάρι με σουτ μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια της φάσης ο Ροντρίγκες κέρδισε πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα που δέχτηκε μέσα στην περιοχή. Ο Αθανασιάδης ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Κουτζαβασίλη να πέφτει στη σωστή γωνία και να αποκρούει, όμως ο Κάμπος που ακολούθησε τη φάση πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του γκολκίπερ της Κέρκυρας αυξάνοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Τζάλμα Κάμπος στο πρωτάθλημα της Super League (μέχρι τώρα είχε σκοράρει μόνο με Άγιαξ και Φιορεντίνα).
Ο Ροντρίγκες είχε δύο νέες καλές ευκαιρίες στο 37΄ και στο 40', όντας άστοχος στις τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή. Το παιχνίδι ήταν επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο και το 3-0 ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα.

Δυο γκολ ακόμα στο δεύτερο 45λεπτο

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μαλεζάς πήρε τη θέση του Βαρέλα που ένιωσε σφίξιμο στη γάμπα και γι αυτό αντικαταστάθηκε. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Βενέτης ξέχασε να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στις αρχές του β΄ μέρους. Η Κέρκυρα είχε την πρώτη της αξιόλογη φάση στον αγώνα στο 52ο λεπτό, με σουτ του Τουράμ που μπλόκαρε ο Γλύκος με διπλή προσπάθεια.
Στο 58΄ ο ΠΑΟΚ πέτυχε άλλο ένα εκπληκτικό γκολ, με τον Κάμπος να διπλασιάζει τα τέρματά του στο ματς. Ο Ροντρίγκες πάσαρε στον Κλάους, αυτός γύρισε εξαιρετικά την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Μπίσεβαρ την άφησε για τον Κάμπος με έξυπνη προσποίηση και ο Ανγκολέζος έπιασε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.
Ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε καμία διάθεση για να κατεβάσει στροφές και έφτασε σε πέμπτο γκολ τρία λεπτά μετά. Σκόρερ του 5-0 ήταν ο Μάτος με κεφαλιά (η μπάλα κόντραρε και στον Ιωάννου) έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ροντρίγκες από αριστερά. Ο Βραζιλιάνος μπακ βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά τα δύο γκολ κόντρα στον Πλατανιά.
Από κει και έπειτα ο ΠΑΟΚ άρχισε να πατάει φρένο και ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Φυσικά τα λεπτά που απέμεναν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Στο 76΄ ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε σουτ του Αθανασιάδης. Ο Κάμπος "άγγιξε" το χατ-τρικ στο 82΄ με ωραίο σουτ έπειτα από συνεργασία με τον Περέιρα στην περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Η Κέρκυρα προσπάθησε για το γκολ της τιμής δίχως όμως να καταφέρει να το πετύχει ενώ δεν δημιούργησε και κάποια κλασική ευκαιρία για να σκοράρει. Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μία ευκαιρία με τον Κουτζαβασίλη να σταματάει από κοντά τον Περέιρα. Το σκορ δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να περνάει με μεγάλη άνεση από το νησί των Φαιάκων επικρατώντας με το εμφατικό 5-0. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου