Τελευταία Νέα

17/12/16

15η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - Ατρόμητος 3-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, ο Πλατανιάς επικράτησε με 3-0 του Ατρομήτου στα Περιβόλια και επέστρεψε στις νίκες ύστερα από 9 αγωνιστικές!
Χρειάστηκε να περάσουν 9(!) ολόκληρες αγωνιστικές, αλλά τελικά ο Πλατανιάς επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 του Ατρομήτου στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.
 Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν ένα εξαιρετικό 5λεπτο απ' το 66' έως το 70', πέτυχαν δύο γκολ και έφτασαν εν τέλει σε μία εύκολη επικράτηση, παρότι μέχρι εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες δεν είχαν θέλξει με την απόδοσή τους.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Χανιώτες, ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, με το δεύτερο να διεκδικεί επάξια τον τίτλο για το καλύτερο τέρμα της αγωνιστικής. Όσον αφορά στον Ατρόμητο, ήταν φανερό πως ο Γιώργος Κορακάκης παρέταξε την ομάδα του με στόχο την ισοπαλία, αλλά δυστυχώς για τους φίλους του Ατρομήτου δεν δικαιώθηκε για την απόφασή του.

Με οδηγό τον Γιακουμάκη.

Ο Γιώργος Παράσχος, παρά την ήττα με 3-0 απ' τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική, παρέταξε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με το παιχνίδι κόντρα στον "Δικέφαλο", με μοναδική αλλαγή τον Γιάννη Κάργα στη θέση του τραυματία Γιαγιά Μπανανά. Ο έμπειρος τεχνικός χρησιμοποίησε το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τους Αποστολόπουλο, Μανούσο και Γουνδουλάκη να κινούνται πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Γιώργο Γιακουμάκη.
Στον αντίποδα, ο Γιώργος Κορακάκης έδωσε φανέλα βασικού στους Πολ Κεϊτά και Δημήτρη Παπαδόπουλου αντί του ανέτοιμου Χαβιέρ Ουμπίδες και του τραυματία Αντονί Λε Ταλέκ, παρατάσσοντας τους Περιστεριώτες με διάταξη 4-2-3-1. Ο Ντμίτρι Μπάγκα ανέλαβε το ρόλο του αντί-Ουμπίδες, βοηθώντας και στον επιθετικό τομέα κι έχοντας μπροστά του τον φορμαρισμένο Μάρτιν Τόνσο.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Περιβόλια
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας)
Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου), Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)
4ος: Άγγελος Ζαραβίνος (Αθηνών)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας, Καρυπίδης, Βάντερσον, Γκνιάτιτς (22' Μενδρινός), Μουνάφο, Αποστολόπουλος (67' Ντίνας), Γουνδουλάκης, Μανούσος, Γιακουμάκης (85' Πριντέτα).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Μπάγκα, Κεϊτά (59' Ζησόπουλος), Μπρίτο (71' Βασιλείου), Λημνιός (82' Μπαστακός), Τόνσο, Δ. Παπαδόπουλος.
Γκολ:  68' Καρυπίδης, 70', 84' Γιακουμάκης
Κάρτες: 45' Βάντερσον, 66' Μενδρινός - 42' Μπρίτο, 56' Κεϊτά, 62' Δ. Παπαδόπουλος, 67' Λημνιός

Ανασκόπηση αγώνα: 

Ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία. Ο Γιάννης Στάθης μπήκε με φόρα μέσα στην μεγάλη περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε λίγα μέτρα έξω απ' την εστία του Γκορμπούνοφ. Οι Χανιώτες έδειξαν διάθεση να αναλάβουν τα ηνία του αγώνα, ενώ στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους Δημήτρη Λημνιό και Εντουάρντο Μπρίτο.
Μετά πρώτα 10 λεπτά, οι παίκτες του Ατρόμητου ισορρόπησαν το παιχνίδι, ενώ παράλληλα η αναγκαστική αλλαγή του Όγκνιεν Γκνιάτιτς, λόγω προβλήματος τραυματισμού, αποσυντόνισε τους γηπεδούχους, με συνέπεια οι ευκαιρίες να έρχονται με το... σταγονόμετρο. Τα λάθη κι οι δυνατές μονομαχίες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να αναπτυχθούν ορθολογικά. Αποτέλεσμα, η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία να είναι μία σέντρα-σουτ(!) του Τόνσο στο 43ο λεπτό του αγώνα που κατέληξε στην αγκαλιά του Σωτηρίου.
Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό και βρέθηκε μία "ανάσα" απ' το 1-0, όμως ο Γκορμπούνοφ αρνήθηκε το γκολ στον Φανούρη Γουνδουλάκη με εξαιρετική απόκρουση με τα πόδια. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο 33χρονος μεσοεπιθετικός είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απ' το ύψος της μικρής περιοχής, κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Ατρομήτου. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έβρισκαν χώρους προς την εστία του Ατρομήτου, με αποτέλεσμα να επιχειρούν μακρινά σουτ, όπως του Χουάν Μουνάφο στο 62', που δεν ανησύχησε το Γκορμπούνοφ.
Ο Γιώργος Παράσχος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Θανάση Ντίνα αντί του Αποστολόπουλου προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, αλλά τελικά ένας αμυντικός ήταν αυτός που έδωσε τη λύση. Στο 68ο λεπτό, ο Γιώργος Μανούσος πήρε την πρώτη κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να καταλήγει στον αμαρκάριστο Χρήστο Καρυπίδη, ο οποίος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά (και παρά την προσπάθεια του Μπάγκα) την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Οι Χανιώτες εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και έφτασαν σε δεύτερο γκολ, δύο λεπτά αργότερα, με κοντινό πλασέ του Γιώργου Γιακουμάκη.
Παρά την προσπάθεια των παικτών του Ατρομητού να φτάσουν στην μείωση του σκορ, ο Πλατανιάς "χτύπησε" στις αντεπιθέσεις, σημειώνοντας τρίτο γκολ στο 84ο λεπτό με υπέροχο γυριστό του Γιακουμάκη, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκορμπούνοφ. Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Χανιώτες να επιστρέφουν στις νίκες, οι οποίες επαναφέρουν την ηρεμία στο στρατόπεδο της ομάδας, ύστερα από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου