Τελευταία Νέα

14/12/16

3η Aγωνιστική 1ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : Πανελευσινιακός - ΠΑΟΚ 0-7

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε στο απόλυτο τον στόχο του για το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας με το εμφατικό 7-0 του Πανελευσινιακού.
Mε τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" διέσυρε με 7-0 τον Πανελευσινιακό εκτός έδρας και πήρε την πρόκριση ως πρώτος του ομίλου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι και τα επτά γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος και μάλιστα από έξι διαφορετικούς σκόρερ (Αθανασιάδης, Περέιρα, Σάχοβ, Μυστακίδης, Κουλούρης, ενώ ο Πέλκας σημείωσε δύο).
Το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής αφού ήταν ένας συνεχής μονόλογος για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς. Αν υπάρχει κάποιο κέρδος ακόμη από την άνετη νίκη είναι ότι ο Αθανασιάδης πέτυχε το πρώτο γκολ του φέτος εντός συνόρων (είχε να σκοράρει από τις 26 Μαΐου, όταν είχε σημειώσει δύο γκολ στα πλέι οφ επί του Πανιωνίου). Κι ακόμη, η εμφάνιση του νεαρού Δεληγιαννίδη, ως αριστερού αρχικά και στη συνέχεια δεξιού οπισθοφύλακα, που έκανε την τελική πάσα στα τρία από τα επτά γκολ.
Ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε ροτέισον δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αγωνίζονται συχνά, ωστόσο κράτησε και ορισμένους από τους βασικούς στην ενδεκάδα. Για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο παιχνίδι επέλεξε τον Βελλίδη στην εστία, ενώ επίσης για πρώτη φορά σε φετινό επίσημο ματς αγωνίστηκε και ο νεαρός Δεληγιαννίδης, στο αριστερό άκρο της άμυνας. Βαρέλα και Μαλεζάς ήταν στο κέντρο της άμυνας, με τον Κίτσιου δεξιά, ενώ στο 4-2-3-1 του Σέρβου τεχνικού, Χαρίσης και Σάκχοφ ήταν στη μεσαία γραμμή με τον Πέλκα σε ρόλο επιτελικού μέσου. Δεξιά ξεκίνησε ο Περέιρα και αριστερά ο Μυστακίδης, με τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Θανάσης Δημόπουλος παρέταξε τον Πανελευσινιακό με σχηματισμό 3-5-2 που στο παιχνίδι βέβαια ήταν αρκετά συμπαγές αμυντικά. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στεργιώτης, στην άμυνα Κορομηλάς, Καμπούρης και Τσούπρος, δεξιά ο Παλαιολόγος, παίζοντας κυρίως ως ακραίος αμυντικός, όπως και ο Τσίγκρος από αριστερά, Ο Γραικός έπαιζε ουσιαστικά σε ρόλο λίμπερο μπροστά από τα στόπερ με τους Σταματάκη και Κασναίτση στο κέντρο, ενώ πιο προωθημένοι βοηθώντας όμως αρκετά στην αμυντική λειτουργία με οπισθοχωρήσεις, οι Ναούμ και Κωστόπουλος.
Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και είχε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο πολιορκώντας τους γηπεδούχους που έπαιζαν πολύ αμυντικά.. Αρχικά ο "Δικέφαλος" απείλησε με κεφαλιά του Μαλεζά που πέρασε άουτ στο 10΄ και σουτ του Χαρίση που απέκρουσε ο Στεργιώτης στο 11΄. Στο 18΄ ο Πέλκας είχε σπουδαία ευκαιρία σουτάροντας με το εξωτερικό λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι και στο 21΄ ο ίδιος παίκτης πλάσαρε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Στο 32', ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη στιγμή του για το πρώτο μέρος, με τον Περέιρα να εκτελεί κόρνερ από δεξιά, τον Σάκχοφ να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Μυστακίδη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με προβολή από το μισό μέτρο. Στο 37΄ ο Στεργιώτης απέκρουσε σουτ του Σάκχοφ και στο 42' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε νέα εξαιρετική επέμβαση σε φαλτσαριστό σουτ του Πέλκα. Το πρώτο 45λεπτο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί απόλυτα δημιουργώντας αρκετές φάσεις, αλλά λόγω αστοχίας και εξαιρετικής εμφάνισης του Στεργιώτη να μένει στο μηδέν. Χαρακτηριστικό της υπεροχής του Δικεφάλου οι τελικές προσπάθειες (1-15) και η κατοχή της μπάλας (20%-80%).
Τα γκολ ήρθαν για την ομάδα του Ίβιτς στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο αποτέλεσε επίσης επιθετικό μονόλογο για τους φιλοξενούμενους. Στο 48' ο Δεληγιαννίδης έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Γραικός βρήκε την μπάλα αλλάζοντάς της πορεία, με τον Αθανασιάδη να την στέλνει στα δίχτυα με ωραία κεφαλιά-ψαράκι από κοντά, ανοίγοντας το σκορ. Στο 51' και πάλι ο Δεληγιαννίδης έκανε σέντρα απ' τα αριστερά, ύστερα από όμορφη συνεργασία με τον Μυστακίδη κι ο Περέιρα με κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 2-0. Οι "ασπρόμαυροι" ουσιαστικά "καθάρισαν" τη νίκη και την πρόκριση, εξακολουθώντας να... κάνουν ό,τι θέλουν στο ματς, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν.
Στο 57' διαγώνιο σουτ του Κουλούρη πέρασε λίγο άουτ και στο 58΄ έγινε το 0-3. Ο Στεργιώτης απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Πέλκα, αλλά ο Σάχοβ πήρε το... ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 63ο λεπτό ο Κουλούρης είχε νέα καλή στιγμή, με το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο 70΄ ο Μυστακίδης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Σάχοβ επιχείρησε το σουτ μέσα απ' την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Δημόπουλο και κατέληξε στον Μυστακίδη, ο οποίος με κοντινό πλασέ σκόραρε.
Στο 75ο λεπτό ο Κουλούρης πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ γράφοντας το 5-0. Ο Δεληγιαννίδης σέντραρε απ' τα δεξιά, ο Μυστακίδης πήρε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Στεργιώτη, με τον Κουλούρη να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 77' ο Πέλκας κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το 6-0. Στο 86΄ απείλησε ο Σάχοβ με σουτ που έφυγε άουτ και στο 89΄ ο Μαλεζάς πήρε μία κεφαλιά που πέρασε άουτ. Στο 90' ο Πέλκας με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 0-7, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Ο "Δικέφαλος" ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε 7 γκολ με 6 διαφορετικούς σκόρερ (2 ο Πέλκας), ενώ είχε και πολλές ακόμη ευκαιρίες φτάνοντας με μεγάλη ευκολία στην αντίπαλη εστία.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Στεργιώτης, Κορομηλάς (61΄ Μουντοκαλάκης), Καμπούρης, Τσούπρος, Τσίγκρος, Κωστόπουλος (46΄ Δημόπουλος), Σταματάκης, Κασναίτσης, Γραικός, Ναούμ, Παλαιολόγος (69΄ Ορφανίδης).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Βαρέλα (64΄ Πούγγουρας), Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης, Κίτσιου (64΄ Κοροβέσης), Χαρίσης, Πέλκας, Σάχοβ, Μυστακίδης, Περέιρα, Αθανασιάδης (54΄ Κουλούρης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ:

1. ΠΑΟΚ 7 (9-0)
2. Τρίκαλα 7 (6-0)
3. ΑΕΛ 3 (2-4)
4. Πανελευσινιακός 0 (1-14)
*Με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου