Τελευταία Νέα

15/12/16

3η Aγωνιστική 3ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 3-4

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πρόκριση θρίλερ στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης, έφτασε στην ανατροπή με 4-3.
Μετά από ένα ματς θρίλερ με ανατροπές και φάσεις εκατέρωθεν μέχρι τις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 4-3 και πήρε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος λόγω της καλύτερης επίθεσης που είχε από τον Ηρακλή καθώς οι δυο ομάδες ισοβάθμησαν στην δεύτερη θέση.
Συγκεκριμένα Παναθηναϊκός και Ηρακλής, από τη στιγμή που έχασε 2-1 στην Κρήτη, τερμάτισαν με τέσσερις πόντους στον όμιλο πίσω από τον ΟΦΗ αλλά από τη στιγμή που στο μεταξύ τους παιχνίδι δεν υπήρχε ούτε νικητής, ούτε διαφορά τερμάτων οδηγηθήκαμε στο τρίτο κριτήριο που ήταν η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του ομίλου.
Το τριφύλλι με τα 4 γκολ που έβαλε στον Απόλλων Σμύρνης είχε ένα τέρμα παραπάνω από τον Ηρακλή και πήρε την πρόκριση.
Ματσάρα με τα όλα της στην Ριζούπολη.
Το παιχνίδι στην Ριζούπολη δεν προσφερόταν για καρδιακούς καθώς ήταν ένα ματς Κυπέλλου το οποίο θύμισε Αγγλία με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα με 2-0, τον Παναθηναϊκό να κάνει την ολική ανατροπή με 4-2 και εν συνεχεία να μένει με δέκα παίκτες. Κάτι το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλων Σμύρνης να μειώσει σε 4-3 και να προσπαθεί για τη νίκη μέχρι τέλους πιέζοντας το τριφύλλι. Και την ίδια ώρα και οι δυο ομάδες είχαν στο μυαλό τους τι γίνεται και στην αναμέτρηση ΟΦΗ-Ηρακλής που διεξαγόταν στο Ηράκλειο.
Στο παιχνίδι η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο όταν και πέτυχε τα δυο γκολ με κορυφαίο τον Σιατραβάνη και ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε την είσοδο του Μάρκους Μπεργκ στο δεύτερο μέρος για να πάρει τα ηνία του αγώνα και να φτάσει στην ανατροπή με 4-2.
Από το 76' μέχρι το τέλος όμως οι πράσινοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής τους Ρέις και ο Απόλλωνας μείωσε μάλιστα το σκορ με αποτέλεσμα το τελευταίο τέταρτο του αγώνα να είναι συγκλονιστικό. Οι γηπεδούχοι με παίκτη παραπάνω πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα, πίεζαν, είχαν δοκάρι και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση.
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έφτασε να παίζει με τον Μάρκους Μπεργκ ως δεύτερο αμυντικό χαφ με τον Σουηδό να δίνει τα πάντα για να πάρει το τριφύλλι την πρόκριση.
Τα πλάνα των δυο προπονητών:

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Δημήτρης Σπανός παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 έχοντας τον Χιώτη κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Ντάσιος και αριστερά ο Βαλεριάνος ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ντάσιος, Δεληζήσης. Τα δυο αμυντικά χαφ του Απόλλωνα ήταν οι Κονέ, Τζάνης και η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Κάσο, Αλμπάνη και Σιατραβάνη ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Πετρόπουλος.
Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ατρόμητο και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει αρκετά έως τώρα. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Στιλ και στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μέστο, Τελάντερ, Ιβανόφ και Χουχούμης. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Λεντέσμα, Ρέις και μπροστά τους η τριάδα αποτελούνταν από τους Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες, Εμποκού με τους δυο εξτρέμ να παίζουν με ανάποδα πόδια. Στην κορυφή βρέθηκε μόνος του ο Λέτο.
Μπήκαν καλύτερα στο ματς οι γηπεδούχοι.
Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε μόλις στο 3'. Ο Πετρόπουλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού και προσπάθησε να κρεμάσει τον Στιλ αλλά ο Άγγλος πορτιέρο κατάλαβε τι ήθελε να κάνει ο έμπειρος επιθετικός, δεν βγήκε από την εστία του και μπλόκαρε την μπάλα.
Ότι δεν κατάφερε στο 3' το πέτυχε στο 11' ο Απόλλων Σμύρνης με τον Σιατραβάνη που άνοιξε το σκορ. Σε μια κάθετη πάσα προς το κέντρο της άμυνας ο Ιβανόφ στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα έκανε το τσαφ, η μπάλα πέρασε και ο επιθετικός των γηπεδούχων βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ και πλάσαρε εύστοχα κάτω από τα πόδια του Στιλ.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 15' της αναμέτρησης όταν ο Βιγιαφάνιες έκανε την προσποίηση, η μπάλα πέρασε προς τον Λέτο που έκανε το σουτ αλλά αυτό έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Χιώτη.
Στο 20' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-0 μετά από φάουλ του Κονέ. Ο μέσος του Απόλλωνα έκανε το φάουλ απευθείας ο Στιλ είχε φύγει αριστερά και έπεσε στα δεξιά και μπλόκαρε την μπάλα σε πρώτο χρόνο. Δυο λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία 22' για τους γηπεδούχους με τον Δεληζήση μέσα στην περιοχή να υποδέχεται την μπάλα μετά το γέμισμα του Κονέ αλλά το σουτ που έκανε έφυγε αρκετά έξω.
Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 28' της αναμέτρησης με τον Εμποκού να κάνει όμορφη ενέργεια από τα αριστερά αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω. Το τριφύλλι θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο 32' όταν ο Λεντέσμα έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Λέτο αλλά ο Αργεντινός βγήκε προς τα δεξιά και δεν μπόρεσε να πλασάρει.
Ψυχρολουσία και πάλι με Σιατραβάνη.
Ο Παναθηναϊκός που ήταν τραγικός στο πρώτο μέρος δέχτηκε ένα δεύτερο γκολ στο 44' και πάλι μετά από λάθος της άμυνας τους. Σε κόρνερ από τα δεξιά στο 44' ο Χουχούμης δεν έδιωξε σωστά η μπάλα έφτασε στον Σιατραβάνη ο οποίος έκανε το γυριστό, ο Στιλ προσπάθησε να διώξει με το ένα χέρι αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και πήγε αρχικά στο δοκάρι του Στιλ και εν συνεχεία στα δίχτυα.
Η τελευταία καλή στιγμή του τριφυλλιού στο πρώτο μέρος χάθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μπουμάλ έκανε το ένα-δυο με τον Λέτο και ο άσος από του Καμερούν έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.
Ανατροπή σε δέκα λεπτά ο Παναθηναϊκός με Μπεργκ, Λουντ στην ενδεκάδα.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε δυο αλλαγές που άλλαξαν κατά κόρον την εικόνα του Παναθηναϊκού. Ο 48χρονος τεχνικός έβγαλε τους Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες και πέρασε τους Λουντ, Μπεργκ στην θέση τους με τον Σουηδό να αναδεικνύεται ως καθοριστικός για το τριφύλλι καθώς ήταν μέσα στα τρία γκολ του Παναθηναϊκού.
Η πρώτη φάση και του δευτέρου μέρους άνηκε στον Απόλλων Σμύρνης. Ο Πάνου έκανε τη σέντρα ο Πετρόπουλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Τελάντερ και κατέληξε σε κόρνερ.
Η μείωση του σκορ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 55' από τον Μπεργκ. Ο Λέτο έδωσε πολύ όμορφη πάσα στον Σουηδό που μπήκε στην περιοχή και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-1.
Μετά το γκολ που πέτυχε το τριφύλλι πήρε την υπεροχή στο ματς και συνέχισε να πιέζει. Στο 61' οι πράσινοι έφτασαν στην ισοφάριση όταν ο Μέστο έκλεψε την μπάλα, άλλαξε όμορφα με τον Μπουμάλ, πήρε ξανά την μπάλα στα πόδια του και έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά. Η μπάλα πέρασε και έφτασε στην άλλη πλευρά στον Εμποκού ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.
Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Εμποκού έκανε ωραία πάσα προς τον Μπεργκ, με τον Λέτο να την αφήνει, ο σουηδός βγήκε τετ α τετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χιώτη.
Η ολική ανατροπή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 65' με σκόρερ τον Λέτο. Ο Εμποκού έδωσε όμορφα στον Μπεργκ ο οποίος με εξαιρετική πάσα έβγαλε τον Λέτο τετ α τετ και ο Αργεντινός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2 υπέρ του τριφυλλιού.
Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 71' είχαν μια καλή στιγμή όταν ο Σιατραβάνης υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε την προσποίηση στον Τελάντερ αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο έξω.
Γκολ και οι δυο με δέκα ο Παναθηναϊκός.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα ακόμη γκολ που έδειχνε να του δίνει τη νίκη-πρόκριση χωρίς περιπέτειες στο 74' της αναμέτρησης. Ο Μπεργκ βγήκε από τα αριστερά στην επίθεση, πέρασε και τον Χιώτη και γύρισε παράλληλα προς τον Μπουμάλ και ο επερχόμενος Ντάσιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Με την σέντρα ουσιαστικά όμως ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Ρέις ανέτρεψε τον Αλμπάνη μέσα στην περιοχή. Πέναλτι και σωστή δεύτερη κίτρινη για τον Πορτογάλο. Ο Σιατραβάνης ανέλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Στιλ για το 4-3.
Είχαν και δοκάρι οι γηπεδούχοι.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες αρχικά να πετύχει ένα ακόμη γκολ και στο 82' οι πράσινοι είχαν νέα κλασική ευκαιρία. Ο Μπεργκ πέρασε τον Βαλεριάνο από τα δεξιά, προσπάθησε να δώσει έτοιμο γκολ στον Λέτο αλλά αυτή τη φορά ο Ντάσιος έδιωξε σωστά.
Στην επόμενη φάση, στο 83', οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο σκορ με τον Κονέ. Ο μέσος των γηπεδούχων έπιασε ένα τρομερό σουτ το οποίο βρήκε το δεξί δοκάρι του Στιλ και η μπάλα έφυγε έξω.
Οι παίκτες του Σπανού συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το τέλος του ματς με τους πράσινους να παίζουν όλοι άμυνα, τον Μπεργκ να βοηθάει ως αμυντικό χαφ και τελικά το τριφύλλι άντεξε μέχρι τέλους. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα έχασε δυο καλές ευκαιρίες στο 89' και στο 91' με τον Λέτο. Μάλιστα στο 91' ο Λέτο μετά από κόρνερ έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε πίσω από την σέντρα προς την κενή εστία καθώς και ο Χιώτης είχε ανέβει για το κόρνερ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τζήλος από την Λάρισα, απέβαλε τον Ρέις σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα και δεν έκανε κάποιο λάθος στην διάρκεια της αναμέτρησης.
Συνθέσεις:
Απόλλων Σμύρνης (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Ντάσιος (85' Ρομάνο), Δεληζήσης, Κονέ, Κάσσος (85' Διαμαντόπουλος), Τζάνης (70' Τσιάρας), Σιατραβάνης, Αλμπάνης, Πετρόπουλος.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Mέστο, Xουχούμης, Iβάνοφ, Tελάντερ, Λεντέσμα (46' Λουντ), Pέις, Εμπουκού, Mπουμάλ (75' Βλαχοδήμος), Bιγιαφάνιες (46' Μπεργκ), Λέτο.
Η τελική βαθμολογία του ομίλου:
ΟΦΗ 6 (4-3)

Παναθηναϊκός 4 (5-5)

Ηρακλής 4 (4-2)

Απόλλων 3 (4-7)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου