Τελευταία Νέα

14/12/16

9η Aγωνιστική Basketball Champions League : Ουσάκ Σπορτίφ - ΠAOK 78-77

Το μεγάλο τρίποντο του Ζάνις Πέινερς ήταν εκπρόθεσμο και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε εκτός έδρας (78-77) από την Ουσάκ Σπορτίφ για την 9η αγωνιστική του Champions League.
Δεν ήταν η βραδιά του... Ο ΠΑΟΚ έκανε σε άλλο ένα ματς μεγάλη ανατροπή, διεκδίκησε τη νίκη στο τελευταίο σουτ, όμως το εύστοχο (και με ταμπλό) τρίποντο του Ζάνις Πέινερς ήταν για χιλιοστά του δευτερολέπτου εκπρόθεσμο. Η Ουσάκ Σπορτίφ πήρε τη νίκη (78-77) στην ένατη αγωνιστική του FIBA Champions League και ο Δικέφαλος επιστρέφει από την Τουρκία με μια πικρή γεύση στο στόμα.
O MVP:
Ο Ζακ Όγκαστ λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος, με τις δυο χαμένες βολές στα 4.9", όμως τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 25 λεπτά συμμετοχής. Ο ομογενής σέντερ έκανε πολύ καλή εμφάνιση και κέρδισε τις εντυπώσεις με το πληθωρικό του παιχνίδι, αν και ένα-δυο λάθη μπορούσε να τα έχει αποφύγει.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Τα 3/9 δίποντα του Κιθ Κλάντον που για άλλη μία φορά δεν κατάφερε να τελειώσει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, είναι σίγουρα μία επίδοση που θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Κακή βραδιά και για τον Τζόρνταν Σάιμπερτ που "ξύπνησε" αργά και τελείωσε το ματς με 3/14 προσπάθειες. Αρνητικός και ο Ντάριλ Μπράιαντ με 3/11 σουτ σε 25 λεπτά.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στην αστοχία των σημαντικών παικτών του ΠΑΟΚ που δεν κατάφεραν να βγουν μπροστά (πλην του Ζάνις Πέινερς που ήταν εξαιρετικός), αλλά και στο γεγονός ότι ο Δικέφαλος βρέθηκε να κυνηγά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μία ομάδα που ήταν ξεκάθαρα στα μέτρα του. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έχουν πλέον ρεκόρ 4-5 στη διοργάνωση.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Ο ΠΑΟΚ έριξε το τέμπο του αγώνα στο ξεκίνημα, βρέθηκε στο +5 (9-14), όμως τα διαδοχικά χαμένα λέι απ του Κλάντον έδωσαν στην Ουσάκ το δικαίωμα να τρέξει ένα σερί 7-0, να περάσει μπροστά και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 21-18. Οι Θεσσαλονικείς έμειναν κοντά στο σκορ και στη δεύτερη περίοδο, με το 39-36 να είναι κολακευτικό γι' αυτούς. Βλέπετε, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έμειναν χωρίς σκορ για πέντε λεπτά και σπατάλησαν εννέα σερί επιθέσεις. Η Ουσάκ δεν το εκμεταλλεύθηκε, έκανε πολλά λάθη και το παιχνίδι δεν έχασε το ενδιαφέρον του.
Οι γηπεδούχοι κράτησαν μια σταθερή διαφορά γύρω στους δέκα πόντους σχεδόν σε όλη την τρίτη περίοδο, πριν ο Τσόχλας σκοράρει για τρεις (62-57) στο φινάλε του δεκαλέπτου και ο Σάιμπερτ μειώσει στους τρεις (64-61) στο 31'. Ο Κλάντον έβαλε μπροστά την ομάδα του (66-67) στο 34' και ο Δικέφαλος είχε γυρίσει το παιχνίδι τούμπα, ενώ όλα έδειχναν εναντίον του. Και κάπου εκεί, ο αγώνα απέκτησε χαρακτήρα θρίλερ. Ο Όγκαστ έχασε τις κρίσιμες βολές στο φινάλε, η μπάλα έφτασε στα χέρια του Πέινερς, ο οποίος έβαλε τρίποντο με ταμπλό. Μόνο που ήταν εκπρόθεσμο, με αποτέλεσμα η Ουσάκ να πάρει τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-36, 62-57, 78-77.
ΟΥΣΑΚ ΣΠΟΡΤΙΦ: Καβακλίογλου 4, Τσαντάν 4, Φρεϊμάνις 18, Σενμέζ, Ντεμιρέλ 9(2), Χάρισον 16(3), Κάιρις 7, ΜακΚίσιτς 10(1), Όγκαστ 10 (11 ριμπάουντ).
ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 3, Κόνιαρης 2, Τσόχλας 9(3), Τέιλορ 7, Μιλιένοβιτς 7, Γλυνιαδάκης 6, Σάιμπερτ 11(1), Μπράιαντ 7, Πέινερς 19, Κλάντον 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου