Τελευταία Νέα

14/1/17

11η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - Ολυμπιακός 2-2

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 στο 13', ξαφνικά... χάθηκε από το γήπεδο και αφού δέχτηκε δύο γκολ για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα, έμεινε στο 2-2 με αντίπαλο τον σκληροτράχηλο Πλατανιά στα Περιβόλια. Ιντέγε (4' & 13'), Γιακουμάκης (36') και Μανούσος (39' πεν.) τα γκολ του αγώνα.
Ο Πλατανιάς φιλοξενήσε τον Ολυμπιακό στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Super League, μετρώντας τρεις νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς εντός έδρας, κόντρα σε Ατρόμητο (3-0), Παναθηναϊκό (1-0) και ΑΕΛ (3-2).
Οι γηπεδούχοι ήταν και η ομάδα που είχε σταματήσει την ξέφρενη περσινή κούρσα των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακό μετρούσε 17 σερί νίκες μέχρι το 1-1 στα Χανιά. Ο Παράσχος προτίμησε μια διάταξη με 3 στόπερ και 5 χαφ, θέλοντας με πολυπρόσωπο κέντρο να μπλοκάρει στην μεσαία γραμμή τους Πειραιώτες, ανεβάζοντας σχετικά ψηλά την πίεση της ομάδας του.
Την ίδια στιγμή αυτό το σχήμα θεωρητικά εξυπηρετούσε τον Πλατανιά στο κράτημα της μπάλας με πολλές πάσες σε μικρές αποστάσεις. Οι τραυματίες Καρυπίδης, Γκνιάτιτς και Στανισάβλιεβιτς ήταν οι σημαντικές απουσίες των γηπεδούχων, που είχαν στην διάθεση τους κανονικά τον νεοαποκτηθέντα Μαραγκό.
Από την πλευρά τους, οι "ερυθρόλευκοι" έμπαιναν στο ματς μετρώντας 5 νίκες στη σειρά (απέναντι σε Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη), όπου σημείωσαν 13 γκολ, έφτασαν σε δύο ανατροπές και στο +12 της κορυφής μετά από 14 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Μπέντο δεν άλλαξε την αγαπημένη του διάταξη, διατήρησε το 4-2-3-1 και είχε κάμποσες απουσίες να αντιμετωπίσει.
Ο τραυματίας (και στο όριο καρτών με 6) Μποτία, οι ανέτοιμοι Ελαμπντελαουί (πιθανή η μεταγραφή του στην Αγγλία) και Ελιουνούσι, ο τιμωρημένος Σεμπά αλλά και οι Ντα Κόστα - Ρομαό που λείπουν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, δεν βρίσκονταν στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού. Με τους βασικούς στόπερ και εξτρέμ εκτός μάχης, ο Μπέντο έδωσε φανέλα βασικού σε Βιάνα - Ρέτσο και Μαρίν - Μανθάτη.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Περιβολίων
Διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Βοηθοί: Παναγιώτης Σταθόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας), Δήμος Αναστόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)
Συνθέσεις: 
Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Κάργας, Πριντέτα, Βάντερσον, Μουνάφο, Ντεβέσα (68' Γιορέντε), Μενδρινός (74' Μαραγκός), Μανούσος (86' Σίγκνεβιτς), Γιακουμάκης.
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (80' Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Μαρίν (61' Ανδρούτσος), Μανθάτης (71' Καρντόσο), Ιντέγε.
Γκολ: 36' Γιακουμάκης, 40' πεν. Μανούσος / 4' & 13' Ιντέγε
Κάρτες: 45' Μανούσος, 75' Πριντέτα, 88' Σίγκνεβιτς / 39' Λεάλι, 45" Φιγκέιρας, 64' Ρέτσος

Ανασκόπηση αγώνα: 

Εκρηκτικό και συνάμα εξόχως αποτελεσματικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Από ιδανικό γύρισμα του Φορτούνη και πλασέ εν κινήσει του Ιντέγε, οι Πειραιώτες μίολις στο 3' άγγιξαν το γκολ αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η μεταβίβαση του Μαρίν κόντραρε, Μπανανά και Σωτηρίου δεν συνεννοήθηκαν σωστά και ο στόπερ του Πλατανιά έδιωξε πάνω στον Ιντέγε που με αυτό τον τρόπο χρίστηκε σκόρερ για το 0-1 στο 4'. Τα εύσημα του Μπέντο για το γκολ εισέπραξε ο Ρέτσος, που βγήκε ψηλά και έκλεψε την μπάλα στο ξεκίνημα της φάσης.
Στο 12' μια κεφαλιά του Κάργα πέρασε δίχως συνέπειες για την εστία του Λεάλι και ένα λεπτό αργότερα ο Ιντέγε πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.
Άψογη συνεργασία Μαρίν - Ντε λα Μπέγια από αριστερά και γύρισμα "πάρε - βάλε" του Ισπανού μπακ στον Νιγηριανό φορ, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 0-2.
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ.
Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα αλλά την ίδια στιγμή έδινε δικαιώματα στους γηπεδούχους, καθώς έκανε φτηνά λάθη στον άξονα. Ο Λεάλι σταμάτησε τον Μανούσο στο 17' (από οφσάιντ του Στάθη ξεκίνησε η φάση), με τον Πλατανιά να κρατά καλύτερα την μπάλα στα πόδια του και να ανεβάζει ψηλότερα τις γραμμές του.
Δεν έπαιρνε τα μηνύματα ο Ολυμπιακός και το πλήρωσε σε δύο φάσεις που ο Βιάνα εκτέθηκε από τον Γιακουμάκη. Στο 36' από... πλάγιο άουτ, ο επιθετικός των γηπεδούχων έβαλε πλάτη τον Βραζιλιάνο πιο εύκολα από όσο απλώνεις βούτυρο στο ψωμί, τον γύρισε με κίνηση πίβοτ και εκτέλεσε τον Λεάλι από τα τρία μέτρα, μειώνοντας σε 1-2 για τον Πλατανιά.
Τρία λεπτά αργότερα ο Βιάνα έχασε τον Γιακουμάκη στην πλάτη του, που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Λεάλι, με τον Μανούσο να αναλαμβάνει την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και να ισοφαρίζει σε 2-2, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου στα Περιβόλια, αφού ο Σωτηρίου στο 45' απογειώθηκε και είπε "όχι" στην κεφαλιά του Ιντέγε.
ΚΑΚΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Η ανέπαρκεια του Βιάνα έγινε χτυπητή αφού συνοδεύτηκε από δύο γκολ του αντιπάλου, την ίδια στιγμή όμως ο Ολυμπιακός είχε συνολικά πενιχρότατη παρουσία στον άξονα. Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης και Μαρτίνς έμοιαζαν εκτός κλίματος αγώνα, αφού ούτε την μπάλα κρατούσαν, ούτε πίεζαν σωστά, άφηναν χώρους ακάλυπτους και έχαναν εύκολα την κατοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Πλατανιά να έχει μεγαλύτερη κατοχή μπάλας από τον Ολυμπιακό, που κέρδιζε 2-0 στο 13'...
Οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ στο ματς και οι Πειραιώτες τα 15 λεπτά της ανάπαυλας για να συνηδειτοποιήσουν τον λόγο που... έφυγαν από το γήπεδο μετά το 20ο λεπτό.
ΑΝΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Στο 53' ο Μανούσος έφυγε στην κόντρα αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση, με τον Πλατανιά να αφήνει την μπάλα στα πόδια του Ολυμπιακού επιλεγόντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να πελαγοδρομεί στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Ρέτσος συχνά προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα πίσω, δίνοντας ουσιαστικές λύσεις.
Ο Παράσχος γύρισε σε 3-6-1 (και αργότερα σε 5-4-1) το σύστημα της ομάδας του, ο Μπέντο πέρασε τον Ανδρούτσο στο ματς από το 61ο λεπτό και τη λύση παραλίγο να δώσει ο Μανθάτης στο 67' αλλά ο Σωτηρίου και πολύ περισσότερο το δεξί δοκάρι της εστίας του, στέρησαν το γκολ στον 20χρονο εξτρέμ των "ερυθρολεύκων".
Από το 71' ο Μπέντο πήγε σε 4-4-2, βάζοντας τον Καρντόσο στο παιχνίδι και ένα λεπτό μετά η πραγματικά κακή μέρα του Μιλιβόγεβιτς δεν στοίχισε στον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος μέσος πούλησε με παιδαριώδη τρόπο την μπάλα, ο Γιακουμάκης έφυγε με προϋποθέσεις για γκολ, κέρδισε την κόντρα με τον Βιάνα αλλά με το αριστερό σημάδεψε εκτός εστίας!
Οι Πειραιώτες είχαν ανακτήσει την κατοχή της μπάλας, δυσκολεύονταν όμως να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Οι γηπεδούχοι περίμεναν στο δικό τους μισό του αγωνιστικού χώρου, θέλοντας να κλείσουν τους χώρους και αν βρουν την ευκαιρία να απειλήσουν σε ανοιχτό γήπεδο.
ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΤΟ ΧΑΤ-ΤΡΙΚ Ο ΙΝΤΕΓΕ.
Ο Μπουχαλάκης στο 84' με καταπληκτική μεταβίβαση έβγαλε τον Ιντέγε φάτσα με το γκολ, όμως ο Νιγηριανός έκανε τραγικό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Σωτηρίου να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η κεφαλιά του Ιντέγε έφυγε χιλιοστά από το δεξί παραθυράκι της εστίας των γηπεδούχων, στην τελευταία ευκαιρία που σημειώθηκε στο ματς.
Ο Ολυμπιακός πέταξε προβάδισμα δύο τερμάτων, δέχθηκε για πρώτη φέτος δύο γκολ στο πρωτάθλημα και όπως πέρσι, έτσι και φέτος, άφησε βαθμούς στα Περιβόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου