Τελευταία Νέα

15/1/17

11η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός - AEK 0-0

Σε ένα παιχνίδι όπου οι δυο ομάδες έκαναν κυρίως διαγωνισμό λαθών και δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο μηδέν με τους φιλοξενούμενους να έχουν κάτω από τα γκολπόστ τον εκπληκτικό Βασίλη Μπάρκα ο οποίος με τρεις σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν στην εστία του.
Σε ένα ντέρμπι που σίγουρα δεν διεκδικεί "δάφνες ποιότητας" και ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν θα ξεχαστεί είναι οι εμφανίσεις του Βασίλη Μπάρκα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν ισόπαλοι στην Λεωφόρο με το 0-0 να αφήνει πίσω βαθμολογικά και τους δυο.
Το ενενηντάλεπτο αναλώθηκε σε ένα ματς λαθών και από τις δυο ομάδες και ελάχιστες ευκαιρίες στις οποίες όμως πρωταγωνιστής ήταν ο γκολκίπερ της ΑΕΚ ο οποίος έκανε τρεις καταπληκτικές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν στην εστία της "ένωσης".
Χαμένες είναι και οι δυο ομάδες. Ο μεν Παναθηναϊκός γιατί έπαιζε στην έδρα του και έφερε ισοπαλία σε ένα ματς όπου ήθελε τη νίκη για να παραμείνει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Ξάνθη και τον Πανιώνιο ενώ τώρα τους κυνηγάει και πάλι.
Η δε ΑΕΚ γιατί ποτέ ξανά δεν θα βρει το τριφύλλι σε αυτή την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες κατέβηκε με σύνθεση ανάγκης καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν υπολόγιζε σε οκτώ παίκτες του. Κάτι που σαφώς πριν την έναρξη του ματς έδινε ένα μίνι προβάδισμα στην ΑΕΚ που επίσης είχε προβλήματα με την απουσία των δυο στόπερ της αλλά σε κανένα σημείο οι απουσίες των πράσινων που έδεναν τα χέρια του Ουζουνίδη δεν συγκρίνονται με αυτές των φιλοξενούμενων. Για αυτό και η ΑΕΚ ήθελε πάση θυσία το τρίποντο.
ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΚΑ.
Στην διάρκεια της αναμέτρησης έγιναν πάρα πολλά λάθη και από τις δυο ομάδες και είχαμε ελάχιστες καλές στιγμές. Η μεν ΑΕΚ απείλησε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όχι από οργανωμένες επιθέσεις, αλλά μόνο από εκτελέσεις στημένων και κάποια λάθη κυρίως στο ξεκίνημα του ματς από τον άπειρο Ευαγγέλου.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός απείλησε μια φορά στο πρώτο μέρος και δυο στο δεύτερο, σε κλασικές ευκαιρίες όμως, αλλά εκεί μίλησε το δεξί χέρι και το δεξί πόδι του Βασίλη Μπάρκα ο οποίος ήταν καθοριστικός για να μείνει το μηδέν στην άμυνα της ΑΕΚ.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο:  "Απόστολος Νικολαίδης"
Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Δ. Τάτσης (Ηπείρου), Γ. Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
4ος: Α. Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Π. Βλαχοδήμος (72' Μπουμάλ), Λέτο, Μπεργκ.
ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (75' Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος (68' Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο, Πέκχαρτ (68' Αλμέιδα).
Κίτρινες: 56' Βιγιαφάνιες, 76' Λέτο, 90' Βιγιαφάνιες/55' Κολοβέτσιος, 79' Μπάρκας, 84' Μάνταλος, 90' Σιμόες
 ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.
Οι δυο προπονητές επιφύλαξαν ο καθένας από μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα των ομάδων τους καθώς ο μεν Ουζουνίδης επέλεξε ως βασικό τον Ευαγγέλου αντί του Ρέις και ο δε Μοράις τον Αϊντάρεβιτς αντί του Γιόχανσον.
Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-4-2 στην ευθεία με τον Ο. Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Μαρινάκης και αριστερά ο Χουλτ ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ευαγγέλου, Τελάντερ. Μπροστά τους τα δυο αμυντικά χαφ΄ήταν οι Κουρμπέλης, Λουντ και στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ο Βιγιαφάνιες και αριστερά ο Π. Βλαχοδήμος που πήρε την θέση στην ενδεκάδα μετά την εμφάνιση του στο ματς με τον Κισσαμικό. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι Λέτο, Μπεργκ. Μια ενδεκάδα με πέντε Έλληνες για τον Παναθηναϊκό μετά από αρκετό καιρό.
Από την άλλη η ΑΕΚ σε ένα 4-2-3-1 που δοκίμαζε τις προηγούμενες μέρες ο Μοράις είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Μπάρκα. Ως δεξιός οπισθοφύλακας έπαιξε ο Γκάλο και αριστερός ο Ντίντα ενώ τα δυο στόπερ ήταν οι Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος. Ως καθαρόαιμα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιμόες και Αϊντάρεβιτς ο οποίος πήρε τη θέση του Γιόχανσον. Στην τριάδα μπροστά τους από δεξιά έπαιξαν οι Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος και Πατίτο και μοναδικός προωθημένος ο Πέκχαρτ. Πέντε Έλληνες και στην ενδεκάδα της ΑΕΚ.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΑΘΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ.
Το ματς ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να δείχνουν θέληση να κάνει η κάθε μια το παιχνίδι της, να προσπαθούν να δημιουργήσουν, να κυκλοφορήσουν τη μπάλα σωστά και να απειλήσουν χωρίς να δίνει η μια χώρο στην άλλη. Αυτό όμως οδήγησε σε εκατέρωθεν λάθη. Τόσο οι πράσινοι όσο και οι κίτρινοι όταν ανακτούσαν την μπάλα αμέσως την έχαναν καθώς ακολουθούσε μια λανθασμένη ενέργεια.
Από ένα λάθος υπήρξε και η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς που ήταν για την ΑΕΚ. Στο 3' ο άπειρος Ευαγγέλου προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα προς τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο αλλά δεν υπολόγισε σωστά και έβαλε λιγότερη δύναμη στην μπάλα. Με αποτέλεσμα ο Μάνταλος να γίνει αποδέκτης της μπάλας να μπει στην περιοχή από τα αριστερά και να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Η ΑΕΚ είχε μια ελαφρά υπεροχή στην αρχή του αγώνα και κυκλοφορούσε λίγο καλύτερα την μπάλα. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αναπτυχθεί μόνο με βαθιές μπαλιές από τα μπακ του και χωρίς η μπάλα να περνάει από τους Κουρμπέλη, Λουντ. Και πάλι όμως καμία ομάδα δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά και τα λάθη ήταν αυτά που είχαν τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΚΑΣ.
Ότι δεν είδαμε σε μισή ώρα αγώνα όμως το είδαμε σε δέκα λεπτά με τις δυο ομάδες να απειλούν ουσιαστικά και τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Μπάρκα να είναι πρωταγωνιστές για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα κρατώντας το μηδέν στην εστία τους.
Αρχικά στο 31' ο Χουλτ είδε πανέμορφα την κίνηση του Μπεργκ και του πέρασε την μπάλα. Ο Σουηδός έφυγε προς την εστία της ΑΕΚ αλλά υπό την πίεση των αμυντικών των φιλοξενούμενων σούταρε με τον Μπάρκα να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Στο επόμενο λεπτό είχαμε μια πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Σε κόρνερ από τα αριστερά ο Πέκχαρτ πήδηξε με τον Κολοβέτσιο και η μπάλα από το κεφάλι του Μαρινάκη πήρε τροχιά προς την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ο οποίος σωτήρια με το ένα χέρι απομάκρυνε και εν συνεχεία ο Δανός αμυντικός έδιωξε.
Η πιο κλασική ευκαιρία στο ματς χάθηκε στο 38'. Ο Βιγιαφάνιες έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και είδε την κίνηση του Λέτο στον κενό χώρο. Ο "Βίγια" πέρασε όμορφα την πάσα στον συμπατριώτη του ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα. Ο Λέτο επιχείρησε να περάσει την μπάλα από πάνω του αλλά ο νεαρός γκολκίπερ άπλωσε τα χέρια του και έκοψε σωτήρια.
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 40' με διπλή ευκαιρία. Αρχικά στο 40' ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Λαμπρόπουλος έκανε την προβολή, αλλά ο Ευαγγέλου έδιωξε με το σώμα σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Λαμπρόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος απομάκρυνε με την μπάλα να φτάνει στον Μάνταλο που σούταρε και ο Ευαγγέλου με προβολή έδιωξε σε κόρνερ στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου.
ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΚΑ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δυο προπονητές για τις δυο ομάδες αλλά τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ μπήκαν με στόχο το γκολ που θα τους έφερνε σε θέση οδηγού στο αθηναϊκό ντέρμπι.
Αρχικά οι πράσινοι απείλησαν στο 51' όταν ο Κουρμπέλης έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μπεργκ, ο Σουηδός έκανε αρχικά λάθος κοντρόλ και έφυγε δεξιά με αποτέλεσμα να κάνει το γύρισμα, αλλά ο Γκάλο απομάκρυνε την μπάλα προτού φανεί απειλητικός ο Π. Βλαχοδήμος.
Στο 54' ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει. Ο Αϊντάρεβιτς έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Ροντρίγκες έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 56' αλλά οι πράσινοι υπολόγιζαν χωρίς το... δεξί χέρι του Μπάρκα. Ο Π. Βλαχοδήμος έκανε πολύ ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Ντίντακ γλίστρησε μόνος του και ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε ανενόχλητος με την μπάλα στα πόδια. Ο Αργεντινός επιχείρησε να πλασάρει προς την δεξιά γωνία την ώρα που η κίνηση του Μπάρκα ήταν προς τα αριστερά. Ο νεαρός γκολκίπερ όμως άπλωσε ενστικτωδώς το δεξί του χέρι και έδιωξε την μπάλα.
ΚΑΙ ΣΤΟΠΕΡ Ο ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ.
Το τριφύλλι είχε πάρει τα ηνία του αγώνα και είχε την υπεροχή του ματς την ώρα που η ΑΕΚ δεν απειλούσε με τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο 64' στο γκολ όταν ο Ντίντακ γύρισε προς τον Κολοβέτσιο, ο Λέτο παρενέβη και έκλεψε την μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα. Ο γκολκίπερ της ένωσης όμως είχε γρήγορη αντίληψη της φάσης βγήκε εκτός περιοχής και με ένα πανέμορφο τάκλιν σαν στόπερ και με το δεξί του πόδι έδιωξε σε πλάγιο.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μοράις έκανε δυο αλλαγές προσπαθώντας να τονώσει την επίθεση της ομάδας του. Ο Πορτογάλος έβγαλε τους Χριστοδουλόπουλο, Πέκχαρτ και πέρασε στο ματς τους Βάργκας, Αλμέιδα. Ο Ουζουνίδης απάντησε στο 72' βγάζοντας από το ματς τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και πέρασε στην θέση του τον Μπουμάλ. Παράλληλα έκανε και μια εσωτερική αλλαγή καθώς έστειλε τον Βιγιαφάνιες στα αριστερά και κράτησε τον Καμερουνέζο στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου