Τελευταία Νέα

18/1/17

16η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα χάρη σε ένα γκολ του Μιχαήλ στο 18' επιβλήθηκε με 1-0 εντός έδρας επί του Πανιώνιου και σταμάτησε το αήττητο σερί των κυανέρυθρων. "Πάλεψαν" με τη λάσπη οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
O ΠΑΣ Γιάννινα σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη στην κεφαλιά του Μιχαήλ στο 18'. Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά οι προσπάθειες τους σταματούσαν κατά κύριο λόγο στο βούρκο των "Ζωσιμάδων".
Ο Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με ένα 3-5-2 το οποίο άλλαζε σε 4-3-3, ενώ από την άλλη ο Μιλιβόγεβιτς κράτησε το 4-2-3-1. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές καλές φάσεις, κρίθηκε στο γρήγορο γκολ του ΠΑΣ με τους παίκτες των δύο ομάδων να παίζουν με πάθος, να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες δεν τους ευνοούσαν.
Με αυτή τη νίκη της η ομάδα του Πετράκη έβαλε τέλος σε δύο σερί του Πανιώνιου. Το πρώτο αφορούσε το αήττητο σερί που έτρεχαν οι κυανέρυθροι από τις 29 Οκτωβρίου και την ήττα τους με τη Λάρισα, ενώ το δεύτερο αφορούσε τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Ο Πανιώνιος ήταν αήττητος από τη σεζόν 1992-93 από τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Αντώνιος Καρατζίκας
 Συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Καρανίκας, Κούτρης, Ναδάλες (57' Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Ακόστα, Ζάιρο (94' Μουκουβάλας), Κόντε  (95' Γιάκος)
Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης (88' Καθάριος), Μασούρας (73' Ταπόκο), Μασούντ, Φούντας (61' Σαββίδης), Μπεν
Γκολ: 18' Μιχαήλ
Κάρτες: Κόντε, Γαρουφαλιάς, Γαρουφαλιάς, Ζαίρο / Μασούντ, Ταπόκο

Ανασκόπηση αγώνα: 

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά τις αναμέτρησης με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11' για τον ΠΑΣ όταν με ατομική ενέργεια ο Ζαΐρο μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ του ήταν άστοχο.
Στη δεύτερη επίσκεψη τους στα καρέ του Πανιώνιου οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κοζορώνης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Μιχαήλ πήρε την σκαστή κεφαλιά η πορεία την μπάλας μπέρδεψε τον Γιαννιώτη και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενούμενων κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ στο 18'.
Το τέρμα των γηπεδούχων έφερε νεύρα στους παίκτες των δύο ομάδων με τα δυνατά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου και τα πολλά λάθη να είναι το κυρίαρχο συστατικό του αγώνα. Για να δούμε μία καλή τελική προσπάθεια έπρεπε να φτάσουμε στο 33' όταν ο Ζάιρο έπειτα από πάσα του Ναδάλες μπήκε στην περιοχή, βγήκε απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιώνιου έκλεισε σωστά το οπτικό πεδίο του μεσοεπιθετικού του ΠΑΣ και απέκρουσε.
Από το 35' και μετά ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να ανεβάσουν πιο ψηλά τις γραμμές τους και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να γίνουν πιο απειλητικοί. Έτσι, είχαν δύο καλές στιγμές με τον Μπεν να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά να αστοχεί στο 37', ενώ 40' η απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φούντα πέρασε περίπου ένα μέτρο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.
"Πάλεψαν" με τον βούρκο.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Το γήπεδο είχε γίνει βούρκος σε πολλά του σημεία με τους παίκτες να αδυνατούν να κάνουν κοντρόλ.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Σε μία από αυτές ο ΠΑΣ άγγιξε το 2-0 στο 59' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κοζορώνη ο Τζημόπουλος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Γιαννιώτης με δυσκολία απομάκρυνε την μπάλα.
Τα λεπτά κυλούσαν, ο Πανιώνιος είχε πάρει την κατοχή της μπάλας, ωστόσο αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Η πιο σημαντική από αυτές ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στο 93' ο Ρισβάνης έξω από την περιοχή και εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ πήγε να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου