Τελευταία Νέα

18/1/17

16η Aγωνιστική Super League : Aτρόμητος - Κέρκυρα 1-4

Η Κέρκυρα επιβλήθηκε με 4-1 του Ατρομήτου μέσα στο Περιστέρι για την 16η αγωνιστική της Super League, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις δύο (επιπόλαιες) αποβολές των γηπεδούχων.
H Kέρκυρα ήταν πιο ουσιαστική, βασίστηκε στο γρήγορο γκολ του Ντένις Έπσταϊν από το 4ο λεπτό και όταν ο Πολ Κεϊτά της έκανε... δώρο την αποβολή του στο 1ο ημίχρονο, ο Ατρόμητος (που εν τέλει έμεινε με εννέα παίκτες) δεν είχε καμία τύχη να αποφύγει την ήττα με 4-1 για την πρεμιέρα του 2ου γύρου της Super League.
Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την ήττα με 2-1 από τον Πανιώνιο στο ίδιο γήπεδο και θα έμενε ακόμα πιο πίσω στη μάχη των ευρωπαϊκών θέσεων από την 8η θέση όπου βρισκόταν, εάν "στραβοπατούσε" ξανά". Στον αντίποδα, η Κέρκυρα έψαχνε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο και την πρώτη νίκη επίσης στο πρωτάθλημα σε αυτήν την έδρα στην ιστορία της (πέντε ήττες μέχρι στιγμής), διότι απείχε μόλις δύο βαθμούς από την προτελευταία Βέροια.
Ο Γιώργος Κορακάκης παρέταξε τον Ατρόμητο με αλλαγές και τον Σπύρο Γκουγκούδη να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με τους Περιστεριώτες, στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο 4-2-3-1 των γηπεδούχων βρήκε θέση και ο Μπρίτο, ενώ Αμπιολά Ντάουντα έμεινε στον πάγκο, περιμένοντας το ντεμπούτο του.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου προτίμησε ένα αρχικό σχήμα σε διάταξη 3-5-2, με τον Ζορντάο Ντιόγκο να παίζει κομβικό ρόλο ως αριστερό στόπερ, με δυνατότητα να ανεβαίνει κι όλας, ενώ οι Σπύρος Σπίνουλας από δεξιά και Ντένις Έπσταϊν από αριστερά κάλυπταν όλη την πλευρά.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Βασίλης Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής) Ιωάννης Κοντιζάς (Πειραιά)
4ος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Γκουγκούδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Μπρίτο (56' Ντάουντα), Τόνσο (68' Μπάγκα), Βασιλείου (46' Κυριακίδης), Λε Ταλέκ
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ιωάννου, Ζορντάο, Σπίνουλας, Γκόμες, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (72' Παμλίδης), Επστάιν (83' Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς (59' Κόντος), Ντουαλά
Γκολ: 82' Φυτανίδης / 4' Έπσταϊν, 63' αυτ. Λαζαρίδης, 79' Ντουάλα, 87' Γεωργακόπουλος
Κίτρινες κάρτες: 25' Κεϊτά, 31' Γκουγκούδης / 37' Σπίνουλας, 74' Γκόμες
Κόκκινη κάρτα: 45+2' Κεϊτά, 66' Γκουγκούδης

Ανασκόπηση αγώνα: 

Η καλή μέρα φάνηκε από το 4ο λεπτό για τους "Φαίακες", αφού μία βαθία μπαλιά του Ζορντάο Ντιόγκο και μία λάθος τοποθέτηση του Γκουγκούδη έφεραν τον Έπσταϊν σε θέση τετ α τετ με τον Αντρέι Γκορμπούνοβ για το 1-0.
Η αντίδραση των Περιστεριωτών ήταν μηδαμινή, αφού ούτε ο Χαβιέρ Ούμπιδες κατάφερε να βρει κάθετες πάσες ούτε ο Μπρίτο να απειλήσει. Μοναδική τακτική ήταν η αναζήτηση του Αντονί λε Ταλέκ, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν πολύ καλά και κυρίως πολύ γρήγορα τους χώρους, από τη στιγμή που έχαναν την μπάλα.
Κάποιες... μισές ευκαιρίες δεν προσέφεραν κάτι στον αγώνα των γηπεδούχων για την ισοφάριση, ενώ ο Πολ Κεϊτά, ο οποίος ήταν πολύ καλός οργανωτικά στο 1ο ημίχρονο, έδειξε για ακόμα μία φορά το... ασταθές του παιχνιδιού του, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στις καθυστερήσεις. 
Ο Μιχάλης Γρηγορίου γύρισε τη διάταξη σε 4-2-3-1 και παρά την είσοδο του Κυριάκου Κυριακίδη για τους γηπεδούχους, δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τους "Φαίακες". Ο Λε Ταλέκ στο 52' θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα, εάν το σουτ του από το ύψος του πέναλτι κατέληγε στην εστία, αλλά τελικά στο 63', ο Νίκος Λαζαρίδης με αυτογκόλ έβαλε "ταφόπλακα" στα όνειρα της ανατροπής.
Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Γκουγκούδη να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αχρείαστα δυνατό φάουλ στο κέντρο. Η είσοδος των Ντάουντα και Ντιμίτρι Μπάγκα από τον Κορακάκη δεν έφερε αποτέλεσμα, με τον Ντουάλα στο 79' να σημειώνει το γκολ που δικαιούτο και να αυξάνει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Ο Σωκράτης Φυτανίδης με κεφαλιά μείωσε στην επόμενη φάση, αλλά με τελείως ανοιχτή την άμυνα, ο Κώστας Γεωργακόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 4-1, που αποτελεί και την πρώτη νίκη της Κέρκυρας στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου