Τελευταία Νέα

8/4/17

25η Αγωνιστική Α1 : Κύμη - Απόλλωνα Πατρών 76-70

Η Κύμη Seajets πήρε τον "τελικό" με τον Απόλλωνα Πατρών Carna (76-70) και εξασφάλισε την παραμονή της στη Stoiximan.gr Basket League της νέας περιόδου. 
Στη Stoiximan.gr Basket League θα αγωνίζεται (και) την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο η Κύμη Seajets, αφού νίκησε τον Απόλλωνα Πατρών Carna στον "τελικό παραμονής" (76-70) που διεξήχθη στη Χαλκίδα. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου άντεξε στην αντεπίθεση διαρκείας των "μελανόλευκων" στα τελευταία λεπτά του αγώνα, για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα που τη διατηρεί στη μεγάλη κατηγορία για μία ακόμη χρονιά.
Από την άλλη, ο Απόλλων Πατρών Carna έχει δεύτερη ευκαιρία τη Μεγάλη Πέμπτη απέναντι στο Λαύριο. Για να μην αποχαιρετήσει τα μεγάλα σαλόνια θέλει πάση θυσία τη νίκη απέναντι στο σύνολο του Χρήστου Σερέλη και ταυτόχρονα ένα μικρό δωράκι από τον -συμπολίτη- Προμηθέα Πατρών, ο οποίος πρέπει να κερδίσει τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα.
Ο MVP:
Ο Ντάνιελ Όρτον κέρδισε πολλές μάχες κοντά στις δύο ρακέτες, κρατώντας "όρθια" την ομάδα του στην τελευταία περίοδο. Παράλληλα, εκμηδένισε την δράση του Καντάριαν Ρέινς, ενώ φόρτωσε με φάουλ τον Γιώργο Διαμαντάκο, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος να κάνει διάφορα πειράματα για να τον αντιμετωπίσει. Μέσα σε όλα αυτά, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους (6/12 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 6/8 βολές), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη και 1 τάπα σε 27'57'' συμμετοχής.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας πήρε ένα πολύ κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ στο 38'58'' για να σκοράρει με ανάποδο λέι απ (επαναφέροντας τη διαφορά το +5 για την ομάδα του), ενώ ακολούθως οι Τσαβντάρ Κοστόφ (2/2) και Δημήτρης Σταμάτης (4/4) ήταν αλάνθαστοι από την γραμμή των βολών, διατηρώντας την ομάδα τους σε απόσταση ασφαλείας.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Ο Απόλλων Πατρών επέμεινε στο περιφερειακό σουτ στη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στην τελευταία περίοδο, όμως δεν δικαιώθηκε. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου είχαν μόλις 7/28 τρίποντα (25%), με τους Άντονι Χίκεϊ (3/8) και Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ (2/8) να παίρνουν τα περισσότερα σουτ, δίχως όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση, φτάνοντας μέχρι το +10 (21-11 στο 5'27'') χάρη στον Τζέισον Καντί, ο οποίος ήταν ασταμάτητος στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι. Γρήγορα όμως ο Άντονι Χίκεϊ απάντησε και μαζί με τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ μάζεψαν τη διαφορά στον πόντο (32-31 στο 14'40''), μια διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του α' μέρους. Οι δύο γκαρντ του Απόλλωνα Πατρών μονοπωλούσαν τις επιθέσεις της ομάδας τους, είχαν 27/38 πόντους της, αλλά όσο ήταν εύστοχοι, παρέμεναν... ευλογία για τον Θανάση Σκουρτόπουλου.
Στη γ' περίοδο, οι "μπλε" βελτίωσαν αισθητά την αμυντική τους συμπεριφορά απέναντι στους δύο βασικούς πυλώνες των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να ξεφύγουν με +11 (52-41 στο 23'54''), την ώρα που ο Ντάνιελ Όρτον τελείωνε φάσεις κοντά στο καλάθι. Ο θηριώδης σέντερ αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την Κύμη, η οποία έπαιρνε παράλληλα σκορ από τους "παγκίτες" της, κάτι που δεν ίσχυε για τους φιλοξενούμενους.
Από την στιγμή όμως, που η διαφορά έπεσε στους τέσσερις (62-58 στο 33'42''), όλα ήταν "ανοιχτά". Οι παίκτες του Βασίλη Μπρατσιάκου είχαν μεν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά αδυνατούσαν να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Ακόμη κι όταν βρέθηκαν στο +7 (68-61) με 2'26'' για το τέλος, έκαναν τρία μαζεμένα λάθη, επιτρέποντας στον Απόλλωνα Πατρών να πλησιάσει σε απόσταση βολής (68-65 στο 1'21'' για το τέλος).
Δεν κατάφερε όμως κάτι παραπάνω από αυτό, αφού οι γηπεδούχοι πήραν δύο πόντους από τον Αλέξανδρο Σιγκούνα μετά από επιθετικό ριμπάουντ του ίδιου (στο 1'02'' για το φινάλε), για να ακολουθήσουν 6/6 βολές των Τσαβντάρ Κοστόφ και Δημήτρη Σταμάτη που χάρισαν τη νίκη στην Κύμη με +6 (76-70).
Τα δεκάλεπτα: 28-21, 39-38, 58-49, 76-70.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Καντί 17 (3), Τσούπκοβιτς 9 (1), Κοστόφ 13 (1), Πάμπλαντ 2, Όρτον 18, Σχίζας, Σιγκούνας 4, Σταμάτης 7, Τουντζιαράκης 6.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Σκουρτόπουλος): Χίκεϊ 23 (3), Μπαρτ 17 (2), Μπάβτσιτς 2, Καλινόσκι 8 (2), Ρέινς 6, Στόκτον, Διαμαντάκος 8 (7 ριμπ.), Σλαφτσάκης 2, Κουζέλογλου 4 (11 ριμπ.), Βεργίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου