Τελευταία Νέα

2/4/17

26η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0

Ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις βαθμούς με το πρώτο επαγγελματικό γκολ του Κάνιας στο 37΄ και ένα από τον Κίτσιου λίγο πριν το τέλος, προβλημάτισε όμως με την κάκιστη επιθετική παρουσία του ενόψει των κρίσιμων επόμενων αγώνων και κυρίως των ημιτελικών με τον Παναθηναϊκό.
O ΠΑΟΚ πέτυχε το στόχο του επιστρέφοντας με νίκη στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, ωστόσο δεν άφησε ικανοποιημένο τον κόσμο του με την απόδοσή του κόντρα στην ΑΕΛ.
Το τελικό 2-0 κόντρα στους "βυσσινί" ήρθε με ένα μακρινό σουτ του Κάνιας και το πρώτο επαγγελματικό γκολ στην καριέρα του Ισπανού στο 37΄ και τον μοναδικό όμορφο, ολοκληρωμένο συνδυασμό των γηπεδούχων που έφερε το γκολ του Κίτσιου στο 87΄ με πλασέ μέσα από την περιοχή. Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ απείλησε ελάχιστε, αφού δεν είχε δημιουργία φάσεων, φαντασία στο παιχνίδι του, ενώ ο ρυθμός που επέλεξε στο παιχνίδι η ομάδα του Ίβιτς ήταν πολύ χαμηλός. Μόνο στα τελευταία λεπτά, μετά το 2-0, έγιναν δύο-τρεις όμορφες ενέργειες.
Προφανώς πρέπει να ανεβάσει στροφές αν θέλει να είναι ανταγωνιστική στους ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό που έρχονται σε λίγες μέρες. Από την άλλη, υπήρχε μία Λάρισα η οποία ήταν αρκετά συμμαζεμένη αμυντικά ακολουθώντας τη συντηρητική τακτική του υπηρεσιακού τεχνικού Θόδωρου Βουτυρίτσα, αλλά ελάχιστα πράγματα έκανε στην επίθεση.
Το φιλμ του αγώνα:
 Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής:  Ευάγγελος Κιοτζένης (ΕΠΣ Ξάνθης)
Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας) & Σπυρίδων Βασιλόπουλος (ΕΠΣ Έβρου)
Τέταρτος διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (80΄ Κάτσε), Ενρίκε (63΄ Κίτσιου), Αθανασιάδης (56΄ Κουλούρης).
ΑΕΛ (Θοδωρής Βουτυρίτσας): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (41΄ Κόντορ), Ναβάρο (77΄ Καπός), Φατιόν, Μασαλέσα, Αβραάμ (63΄ Ικάουνιεκς), Ντέλετιτς, Βαρέλα, Ναζλίδης.
Γκολ: 37΄ Κάνιας, 87΄ Κίτσιου
Κίτρινες κάρτες: 25΄ Μυστακίδης, 51΄ Αθανασιάδης, 59΄ Λέοβατς / 28΄ Αβραάμ

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Ο Βλάνταν Ίβιτς επανέφερε τον Ζέλικο Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια αντί του Παναγιώτη Γλύκου, για πρώτη φορά μετά τις 26 Ιανουαρίου και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα (4-1). Ο Σέρβος τεχνικός διατήρησε τον σχηματισμό 4-2-3-1 που επιλέγει συνήθως, με τους Βαρέλα-Μαλεζά κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μάτος δεξιά και Λέοβατς αριστερά στην άμυνα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Κάνιας και Σάχοφ, με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους ως επιτελικό μέσο. Στην επίθεση, δεξί εξτρέμ ο Μυστακίδης, αριστερό ο Ενρίκε και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. Βέβαια, Ενρίκε και Μυστακίδης άλλαξαν πλευρές κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Για τη Λάρισα, ο υπηρεσιακός προπονητής Βουτυρίτσας, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 5-4-1. Ο Ξενοδόχοβ ήταν στην εστία, ο Αβραάμ αριστερό μπακ, οι Γκόλιας, Ρέντζας και Γιοβάνοβιτς τριάδα στην άμυνα και ο Ναβάρο δεξί μπακ. Φατιόν και Μασαλέσα ήταν τα αμυντικά χαφ και πιο μπροστά τους ο Βαρέλα σε πιο ελεύθερο ρόλο, με τον Ντέλετιτς να κινείται αριστερά, ενώ μοναδικός προωθημένος ο Ναζλίδης. Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ και την αναγκαστική αλλαγή (Κόντορ αντί Γιοβάνοβιτς) η Λάρισα έπαιξε με 4-5-1.
Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό ούτε αξιόλογες φάσεις στο ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και είχε την κατοχή σε συντριπτικά ποσοστά, όμως δεν κατάφερνε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ μπροστά στην εστία της ΑΕΛ, καθώς δεν έβρισκε ανοιχτούς διαδρόμους και κενούς χώρους. Η ομάδα της Λάρισας έδινε μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν και αμυνόταν πίσω από το κέντρο προσπαθώντας να κρατήσει το μηδέν. Οι ομάδες ήταν φανερά επηρεασμένες από τη διακοπή του πρωταθλήματος που μεσολάβησε για τα προκριματικά του Μουντιάλ και έδειχναν δυσκολία στο να βρουν ρυθμό.Στο 17΄ ήρθε η πρώτη ουσιαστικά απειλή από πλευράς Δικεφάλου, όχι όμως με κάποια ιδιαίτερα επικίνδυνη φάση, απλά ένα σουτ του Μάτος από το ύψος του πέναλτι μετά από κόρνερ έφυγε άουτ. Στο 27΄ σημειώθηκε η πρώτη σπουδαία φάση του παιχνιδιού με πρωταγωνιστή τον Ενρίκε. Ο Βραζιλιάνος έκανε ωραία ατομική ενέργεια στην περιοχή περνώντας την μπάλα πάνω από τον Αβραάμ, κατεβάζοντάς την και σουτάροντας με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, περνώντας λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 34΄ είχε την πρώτη καλή στιγμή της η ΑΕΛ με σουτ του Φατιόν μετά από γύρισμα του Ναβάρο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο Μπρκιτς.
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 37΄ με το πρώτο γκολ του Κάνιας με την ασπρόμαυρη φανέλα. Μετά από σέντρα του Ενρίκε από δεξιά και απομάκρυνση της άμυνας της ΑΕΛ, η μπάλα στρώθηκε στον Ισπανό που έπιασε ένα συρτό, ευθύβολο σουτ στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Ξενοδόχοβ και στα δίχτυα. Η τελευταία καλή φάση του πρώτο ημιχρόνου ήταν ένα δοκάρι για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε σουτ του Μάτος από δεξιά στην περιοχή. Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν επίσης υποτονικό, όπως του και του πρώτου. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 54΄ και ήταν για την ΑΕΛ, με άστοχη κεφαλιά του Φατιόν που πρόλαβε την έξοδο του Μπρκιτς στην μικρή πειροχή, μετά από κόρνερ.
Οι "βυσσινί" προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στις αρχές του β΄ 45λέπτου πάντως, ανεβάζοντας την απόδοσή τους και αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 68΄ ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Γκόλια στην περιοχή σε γύρισμα του Κίτσιου, με τον Κιοτζένη να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Στο 75΄ έχασε σπουδαία ευκαιρία η ΑΕΛ με τον Ντέλετιτς να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και να σουτάρει επικίνδυνα, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, λίγο δίπλα από το δοκάρι. Ήταν η στιγμή που ακούστηκαν οι πρώτες αποδοκιμασίες στην Τούμπα.
Στο 87΄ ο Κίτσιου διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά "σφράγισε" τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για τον "Δικέφαλο". Μετά από πάσα του Κάτσε, στον οποίο είχε πασάρει ο Κουλούρης, ο Κίτσιου βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή και πλάσαρε στα δίχτυα για το 2-0. Μετά το γκολ ο Βουτυρίτσας διαμαρτυρήθηκε στον Κιοτζένη επειδή ο Μασαλέσα ήταν πεσμένος, λέγοντας ότι έπρεπε να έχει διακόψει το παιχνίδι, και ο ρέφερι του απάντησε πως δεν τον είδε. Το ματς έκλεισε με σουτ του Κουλούρη που απέκλεισε εντυπωσιακά ο Ξενοδόοχοβ, μετά από όμορφο συνδυασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου