Τελευταία Νέα

2/4/17

26η Aγωνιστική Super League : AEK - Παναθηναϊκός 2-3

O Mπέργκ πέτυχε δυο γκολ στο ΟΑΚΑ και απέναντι στην ΑΕΚ και έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Ήταν ένα ματς που οι δυο αντίπαλοι κράτησαν για… πάρτι τους από ένα ολόκληρο 45άλεπτο. Όμως στο τέλος μίλησε ο Μάρκους Μπέεργκ. Η Σουηδός επιθετικός σκόραρε στο 90’ το δεύτερο γκολ του και έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 3-2 απέναντι στην ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ, που είχε επιστρέψει από την… κόλαση του 0-2, στην ισοπαλία με 2-2 και έψαχνε για την ολική ανατροπή. Βεβαίως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε καθαρίσει τη νίκη ήδη από το πρώτο ημίχρονο, όταν ήταν απόλυτος κυρίαρχος και όταν πέτυχε δυο γκολ και έχασε ευκαιρίες για τουλάχιστον άλλα δυο. Όμως η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο το είχε όλο δικό της. Αλλά ο Μπέργκ μίλησε στο φινάλε.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (63' Μπακασέτας), Αϊντάρεβιτς (46' Πέκχαρτ), Ροντρίγκες (46' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο.
Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (85' Μπουμάλ), Εμποκού (68' Λουντ), Κλωναρίδης (68' Λέτο), Μπέεργκ.
Γκολ: 62' πεν. Χριστοδουλόπουλος, 77' Πέκχαρτ / 24' Κλωναρίδης, 27' & 90' Μπέεργκ
Κάρτες: 21' Λαμπρόπουλος, 35' Σιμόες, 38' Βράνιες / 12' Βιγιαφάνιες, 48' Ζέκα, 70' Ο. Βλαχοδήμος, 79' Λέτο
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Με το όπλο που είχε κτυπήσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ, κτύπησε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Και από το ξεκίνημα. Οι πράσινοι έβαλαν από την αρχή του ματς «πρέσινγκ» χαμηλά στην άμυνα των «κιτρινόμαυρων» και όχι μόνο τους βραχυκύκλωσαν, αλλά τους πήραν από την αρχή και τον ρόλο του αφεντικού στο ματς. Ο Παναθηναϊκός έκλεβε μπάλα, έβγαζε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Και μπορεί θεωρητικά η ΑΕΚ να είχε λόγω… σχήματος περισσότερους παίκτες στη μεσαία γραμμή (τριάδα με Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες), όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την κυριαρχία με τον Κουρμπέλη και τον Ζέκα.
Από το 6 λεπτό κιόλας, άρχισε να δίνει ο Παναθηναϊκός στίγμα του πάρτι που θα έστηνε στο ΟΑΚΑ σ’ ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο. Ο Χουλτ βρέθηκε μόνος του στην αριστερή πλευρά της ΑΕΚ, έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ντίντακ πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο σουτ εξ επαφής του Βιγιαφάνες. Περίπου ίδια φάση έγινε από την αντίθετη πτέρυγα στο 8’, με τον Ντίντακ να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή πάλι τον Βιγιαφάνες, πριν εκτελέσει. Ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε σ’ αυτές τις δυο φάσεις, αλλά την ΑΕΚ εξακολουθούσε να την κρατά στο δικό της μισό του γηπέδου. Αλλά και να της ανοίγει την άμυνα, με χαρακτηριστική ευκολία. Και στο 25’ έγινε αυτό που φαινόταν πως θα γίνει, με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός τρύπησε και πάλι κάθετα την άμυνα της ΑΕΚ, με τον Μπέργκ να μπαίνει στην περιοχή και να γυρίζει παράλληλη σέντρα. Ο Βράνιες στην προσπάθεια του να διώξει στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Κλωναρίδης σκοράρει σε άδειο τέρμα.
Πριν καν προλάβει η ΑΕΚ να συνέλθει από το πρώτο γκολ που δέχθηκε στο ΟΑΚΑ επί εποχής Χιμένεθ, ήρθε και το δεύτερο «πράσινο» κτύπημα». Ο Βράνιες έκανε λάθος και έχασε την μπάλα, ενώ ο Γιόχανσον έχασε τον Εμποκού. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού μπήκε στην περιοχή, άδειασε τον Λαμπρόπουλο και έστρωσε στον Μπέργκ που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπάρκα για το 0-2.  Οι «πράσινοι» είχαν αξιοποιήσει σε απόλυτο βαθμό την κυριαρχία τους στο γήπεδο, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολευόντουσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ έκανε το πρώτο σουτ της στο 41’ και αυτό ήταν πολύ άστοχο από τον Αϊντάρεβιτς. Ενώ ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι πως το ημίχρονο έκλεισε με ευκαιρία του Παναθηναϊκού για τρίτο γκολ. Με την γνωστή συνταγή. Οι φιλοξενούμενοι «τρύπησαν» κάθετα την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά αυτή την φορά ο Μπάρκας σταμάτησε τον Βιγιαφάνες.
Η ΑΕΚ την ανατροπή, ο Παναθηναϊκός τη νίκη!
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου, ο Χιμένεθ έκανε αμέσως παρέμβαση στο παιχνίδι με δυο αλλαγές. Έβαλε στο γήπεδο και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Τόμας Πέκχαρτ. Και μ’ αυτές τις αλλαγές, κατάφερε να αλλάξει και την εικόνα του αγώνα. Σ’ αυτό βέβαια, βοήθησε και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον ίδιο ρυθμό στο πρέσινγκ του και στην λειτουργία του, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ απείλησε στο 55’ μ’ ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου, το οποίο απέκρουσε ο Βλαχοδήμος σε κόρνερ. Και στο 59’ όταν ο Αραούχο σούταρε δυνατά, ο Βλαχοδήμος έδιωξε, ο Λάζαρος πήρε το… ριμπάουντ, αλλά δεν σημάδεψε σωστά. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 61’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Βιγιαφάνες, με τον Χριστοδουλόπουλο να ευστοχεί και να μειώνει σε 2-1. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Μπακασέτα, παίρνοντας πλέον όλα τα ρίσκα, καθώς ο δεύτερος χαφ δίπλα στον Γιόχανσον ήταν ο Μάνταλος. Ο Ουζουνίδης απάντησε με τον Λουντ και τον Λέτο. Όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που συνέχιζε να πιέζει και κυρίως συνέχιζε να βρίσκει τρόπους να απειλεί από τα δυο άκρα. Ειδικά από το δεξί που ήταν ο Λάζαρος. Στο 66 λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, αλλά αντί να σουτάρει έψαξε τον Πέκχαρτ, που λανθασμένα κόπηκε ως οφσαιντ. Αλλά στο 77’ ο Λάζαρος πλαγιοκόπησε από δεξιά, έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Πέκχαρτ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Κάπου εκεί φαινόταν να στέκεται η… μπίλια, διότι η ΑΕΚ δεν φαινόταν να έχει άλλη ορμή για ολική ανατροπή και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κάνει διαχείριση για να κρατήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Όμως στο τελευταίο λεπτό όλα άλλαξαν. Οι «πράσινοι» έκτισαν σωστά μια επίθεση, εκμεταλλεύτηκαν την κακή κιτρινόμαυρη αμυντική λειτουργία και έφτασαν στο γκολ που έδωσε το… τρίποντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου