Τελευταία Νέα

2/4/17

26η Aγωνιστική Super League : Κέρκυρα - Hρακλής 0-3

Με MVP τον Λεοζίνιο που πέτυχε ένα γκολ και είχε μια ασίστ ο Ηρακλής επικράτησε με 3-0 εκτός έδρας της Κέρκυρας όντας καλύτερος σε όλη την αναμέτρηση και πάει τώρα στον "τελικό των τελικών" κόντρα στον Λεβαδειακό.
O Hρακλής καιγόταν περισσότερο, το ήθελε περισσότερο και το πήρε το ματς με την Κέρκυρα επικρατώντας με 3-0 εκτός έδρας έχοντας ως κορυφαίο τον Λεοζίνιο που άνοιξε το σκορ ενώ είχε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ του "Γηραιού".
Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στις νίκες μετά από εννιά αναμετρήσεις και πήραν ένα τρίποντο που αναπτερώνει τις ελπίδες τους για παραμονή ενώ την Τετάρτη έχουν έναν ακόμα "τελικό παραμονής" καθώς υποδέχονται τον Λεβαδειακό και με νίκη θα βγουν για πρώτη φορά εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.
Καθάρισε τη νίκη σε πέντε λεπτά ο Ηρακλής.
Ο Ηρακλής αν και ξεκίνησε νωθρά την αναμέτρηση λόγω του άγχους και του "πρέπει" που είχε για την κατάκτηση των τριών βαθμών κατάφερε να βάλει τις βάσεις για το τρίποντο μέσα σε πέντε λεπτά και μετά από δυο γκολ των Λεοζίνιο, Δώνη στο 34' και 39' του πρώτου μέρους.
Βέβαια ο "Γηραιός" βρήκε μπροστά του μια αδιάφορη Κέρκυρα η οποία δεν μπήκε ουσιαστικά ποτέ στο παιχνίδι και έκανε τον Μιχάλη Γρηγορίου να μιλάει μετά το τέλος του ματς για μια ντροπιαστική εικόνα από πλευράς της ομάδας του τόσο στο παιχνίδι με την Βέροια όσο και σε αυτό με τον Ηρακλή.
Ο Ηρακλής έφτασε μια εύκολη νίκη και ένα σκορ μεγάλο σε έκταση το οποίο δεν περίμενε ούτε ο προπονητής του, Σάββας Παντελίδης, ο οποίος βρήκε και την ευκαιρία να ξεκουράσει τους Λεοζίνιο, Περόνε ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό την Τετάρτη.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "ΕΑΚ Κέρκυρας"
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Ι. Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Θ. Νταλούκας (Τρικάλων)
4ος:  Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκόμες, Ιωάννου, Βενέτης, Ζορντάο Ντιόγκο (61' Κόντος), Σιόντης, Νίκιτς (73' Ζορμπάς), Γεωργίου, Κέβιν Ντιόγκο (77' Γεωργακόπουλος), Επστάιν, Τουράμ.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς,Ιντζόγλου, Δώνης, Μοντέιρο (84' Ζιαμπάρης), Λεοζίνιο (66' Γροντής), Κούρος, Περόνε (71' Μπαστακός).
Γκολ: 35' Λεοζίνιο, 39' Δώνης, 76' Κούρος
Κίτρινες: 12' Νίκιτς, 52' Κέβιν Ντιόγκο/74' Αργυρόπουλος
ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:
Ο Μιχάλης Γρηγορίου πριν από το παιχνίδι γνώριζε ότι δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Κουτζαβασίλη και τον τραυματία Ντιμιτρόφσκι καθώς φυσικά και τον Κεϊτά που δεν υπολογίζεται. Έτσι παρέταξε την ομάδα του με τον Αραμπατζή κάτω από την εστία και τους Γκόμες, Βενέτη, Ιωάννου, Ντιόγκο στην άμυνα. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Σιόντης, Νίκητς με τους Γεωργίου, Κέβιν Ντιόγκο και Επστάιν να παίζουν μπροστά τους ενώ μοναδικός προωθημένος σε αυτό το 4-2-3-1 ήταν ο Τουράμ.
Από την άλλη πλευρά ο Σάββας Παντελίδης δεν είχε στη διάθεση του τους Καραγκούνη, Ρούσο, Λουκίνα, Κυνηγόπουλο και Βοσνακίδη και στο 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Χουάντερσον με τους Αργυρόπουλο, Στάμου, Τζανετόπουλο, Σαραμαντά να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν ο Δώνης, Ιντζόγλου. Η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Μοντέιρο, Λεοζίνιο και Κούρο και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Περόνε.
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Το παιχνίδι είχε αποκτήσει χαρακτήρα "τελικού" για τον Ηρακλή ενώ η Κέρκυρα ουσιαστικά ήταν αδιάφορη. Αυτό φάνηκε και στις κινήσεις των παικτών στο πρώτο 45λεπτο αλλά και στο πάθος με το οποίο διεκδικούσαν τις μονομαχίες εκατέρωθεν. Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων ενώ οι γηπεδούχοι περίμεναν για να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Ο "Γηραιός" όμως έχοντας στο μυαλό του το "πρέπει" για τη νίκη δεν μπορούσε παρά την κατοχή που είχε να δημιουργήσει καλές φάσεις.
Στο 14' είχαμε το πρώτο σουτ στην αναμέτρηση από τον Λεοζίνιο το οποίο ήταν άστοχο και εν συνεχεία χρειάστηκε να περάσουν είκοσι λεπτά για να έχουμε την επόμενη καλή στιγμή για τον Ηρακλή που μάλιστα έδωσε και το προβάδισμα στην ομάδα του Πεντελίδη.
ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ!
Ήταν το 34' όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Αραμπατζής προσπάθησε να διώξει με το δεξί χέρι αλλά βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έστειλε πάνω στο σώμα του Λεοζίνιο που είχε ακολουθήσει την φάση. Η μπάλα κόντραρε και πήρε τροχιά προς την εστία της Κέρκυρας για το 1-0 υπέρ του Ηρακλή.
Φυσικά το 1-0 υπέρ του Ηρακλή έδωσε στους παίκτες του Παντελίδη αυτοπεποίθηση που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το αγωνιστικό τους μομέντουμ και έψαξαν και ένα δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 39' όταν σε φάση διαρκείας αρχικά ο Λεοζίνιο ύστερα από πάσα του Κούρο βρέθηκε σε θέση βολής, το σουτ που επιχείρησε έδιωξε ο Γκόμες πάνω στην γραμμή. Η μπάλα έφτασε και πάλι στον Λεοζίνιο καθώς ο Αραμπατζής δεν μπόρεσε να την μπλοκάρει με τον Βραζιλιάνο να βλέπει τον Δώνη ανενόχλητο, του πέρασε τη μπάλα και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 45λεπτο η Κέρκυρα απείλησε για πρώτη φορά στο 43' με ένα μακρινό σουτ του Βενέτη το οποίο πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Χουάντερσον.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με τον Ηρακλή και πάλι να έχει την υπεροχή στο ματς. Οι παίκτες του Παντελίδη κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και έψαξαν και άλλο γκολ. Μάλιστα στο 51' ο "Γηραιός" είχε μια πολύ καλή στιγμή για να κάνει το 3-0. Ο Μοντέιρο εκτέλεσε το κόρνερ ο Περόνε έβαλε την προβολή, ο Αραμπατζής βρήκε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα και αυτή πήρε παράλληλη τροχιά με την εστία του και απομακρύνθηκε.
Από την πλευρά της η Κέρκυρα προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική μετά το 60' της αναμέτρησης με τον Γρηγορίου να βγάζει τον Ζορντάο Ντιόγκο από το ματς και να περνάει στην θέση του τον Κόντο. Μάλιστα στο 64' οι "Φαίακες" είχαν τη καλύτερη τους στιγμή στο ματς όταν στο πρώτο κόρνερ που κέρδισαν. Ο Κέβιν Ντιόγκο ανέλαβε την εκτέλεησ του από τα αριστερά ο Ιωάννου πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα έξω.
ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ!
Ο Ηρακλής απείλησε και πάλι στο 69' με τον Περόνε να περνάει ωραία κάθετη στον Μοντέιρο ο οποίος μπήκε από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Αραμπατζή να διώχνει με το ένα χέρι.
Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και ένα τρίτο γκολ στο 76' όταν ο Μπαστακός που είχε μπει στη θέση του Περόνε πήρε την κεφαλιά προς τον Γροντή ο οποίος άνοιξε όμορφα αριστερά στον Κούρο που μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σιόντη που έκανε το τάκλιν για να διώξει, πήρε περίεργη τροχιά, πέρασε πάνω από τον Αραμπατζή και κατέληξε στα δίχτυα της Κέρκυρας.
Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου μπόρεσαν να πετύχουν ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Όταν ο Γεωργίου, πέρασε στον Γεωργακόπουλος αυτός σούταρε ο Χουάντερσον έδιωξε με το πόδι και ο Κοντός από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ του Κοντού ο οποίος όμως ήταν στο ξεκίνημα της φάσης και όχι στη συνέχεια και μετά την απόκρουση του Χουάντερσον.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα με τους παίκτες του Ηρακλή να παίρνουν μια σημαντική νίκη και στο τέλος να πανηγυρίζουν μπροστά από τους 100 φίλους του "Γηραιού" που βρέθηκαν στην Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου