Τελευταία Νέα

5/4/17

27η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα. Επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι και θύμισε μετά από καιρό τον καλό εαυτό του. 

Με 2-0 είχε νικήσει την ΑΕΛ την περασμένη Κυριακή ο ΠΑΟΚ, με 2-0 πέρασε και κόντρα στον Ατρόμητο την Τετάρτη (5/4). Η διαφορά στην απόδοση όμως ήταν εμφανέστατη, με τον Δικέφαλο να θυμίζει στο Περιστέρι την ομάδα που είχε προκαλέσει τον θαυμασμό όλης της Ελλάδας μέχρι πριν από 1,5 μήνα. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έβγαλε μπόλικη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και σ' αυτό έπαιξε ρόλο η χρησιμοποίηση των Κάτσε, Κίτσιου και Κουλούρη στην αρχική ενδεκάδα, όπως και η επιστροφή του Γκόικο Τσίμιροτ.
Βοηθήθηκε και από το γρήγορο, φανταστικό, γκολ του Μπίσεσβαρ στο 2' και εκτός από το τέρμα του Κουλούρη με οποίο έγινε το 2-0, είχε και άλλες ευκαιρίες και δοκάρι στο πρώτο μέρος. Ο Ατρόμητος δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ, όμως είχε πολλά κενά στα μετόπισθεν. Ο ΠΑΟΚ σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας κι αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τον Πανιώνιο, θα μείνει μόνος εκεί μετά την ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής.
Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε στο παιχνίδι ο Ατρόμητος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκορμπούνοβ, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Φυτανίδης και Ζησόπουλος, αριστερά ο Κατράνης και δεξιά ο Κιβρακίδης. Αμυντικοί χαφ ήταν ο Μανιάτης με τον Ούμπιδες και μπροστά τους ως επιτελικός μέσος ο Τόνσο. Δεξιός χαφ ο Κυριακίδης, αριστερός ο Ντιγκινί και στην κορυφή της επίθεσης ο Λε Ταλέκ. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με σχηματισμό 4-3-3, με τον Ίβιτς να επιλέγει ξανά τον Μπρκιτς στην εστία (όπως και με την ΑΕΛ), τους Κρέσπο και Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, τον Κίτσιου σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Λέοβατς αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Κάνιας ως "εξάρι", έχοντας δίπλα του τους Κάτσε (δεξιά) και Τσίμιροτ (αριστερά) ως εσωτερικούς χαφ. Στα πλάγια ήταν ο Μπίσεσβαρ από αριστερά και ο Κάμπος από δεξιά και στη θέση του σέντερ φορ ο Κουλούρης.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)
Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (ΕΠΣ Αχαΐας) & Παναγιώτης Σταθόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)
4ος διαιτητής: Γιάννης Νεοφυτιάδης (ΕΠΣ Κορινθίας)
Συνθέσεις: 
Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοβ, Μανιάτης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Τόνσο, Κατράνης (83΄ Κοντοές), Ούμπιδες, Κυριακίδης, Κιβρακίδης (39΄ Λημνιός), Λε Ταλέκ, Ντιγκινί (77΄ Πλατέλλας).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Λέοβατς, Κάτσε (69΄ Σάχοφ), Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (83΄ Μάτος), Μπίσεσβαρ (77΄ Ουάρντα), Κουλούρης.
Γκολ: 2΄ Μπίσεσβαρ, 38΄ Κουλούρης
Κάρτες: 88' Λε Ταλέκ / 69' Κάτσε
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άνοιξε το σκορ με το καλησπέρα, με ένα εκπληκτικό γκολ... από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ πήρε κάθετη πάσα από τον Λέοβατς και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αποφεύγοντας τον Φυτανίδη και πλασάροντας άψογα με το δεξί στην απέναντι γωνία, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου" αφιέρωσαν το γκολ στον συμπαίκτη τους, Γιάννη Μυστακίδη που τραυματίστηκε σοβαρά και θα μείνει εκτός για έξι μήνες.
Ο Ατρόμητος φάνηκε να αιφνιδιάζεται από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε και δεν πατούσε καλά στα πρώτα λεπτά. Για πρώτη φορά προσπάθησε να απειλήσει στο 11΄, όταν σε γύρισμα του Κατράνη από αριστερά στην περιοχή ο Λε Ταλέκ δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και το αδύναμο πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρκιτς. Όσο κυλούσαν τα λεπτά πάντως οι γηπεδούχοι ισορροπούσαν και πίεζαν τους "ασπρόμαυρους", θέλοντας να φέρουν το ματς στα ίσα.
Στο 21΄ ο ΠΑΟΚ είχε διπλή ευκαιρία και δοκάρι. Αρχικά σούταρε ο Κουλούρης έξω από την περιοχή με τον Γκορμπούνοβ να αποκρούει δύσκολα και την μπάλα να στρώνεται στον Λέοβατς που πλάσαρε στην κίνηση με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή φάση, όταν σε σέντρα του Μπίσεσβαρ στην περιοχή ο Φυτανίδης λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ με κεφαλιά προς τα πίσω, με τον Γκορμπούνοβ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μπίσεσβαρ έπιασε ένα πολύ καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοβ. Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης μετά το ισορροπημένο πρώτο 20 λεπτό.
Στο 35΄ ο Ατρόμητος βρήκε δίχτυα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λε Ταλέκ μετά από φάουλ του Ούμπιδες που "κρέμασε" τον Μπρκιτς, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο Γάλος επιθετικός ήταν εκτεθειμένος. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε σε δεύτερο γκολ στο 38ο λεπτό. Ο Κουλούρης ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Ίβιτς, πλασάροντας στην κίνηση μετά από ασίστ του Κίτσιου με σέντρα από τα δεξιά και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, κάτω από τα πόδια του Γκορμπούνοβ.
Στο 39΄ ο Σα Πίντο έκανε την πρώτη του αλλαγή, την οποία ετοίμαζε πριν το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, για λόγους τακτικής. Στη θέση του Κιβρακίδη έβαλε τον Λημνιό, φέρνοντας τον Κυριακίδη σε ρόλο δεξιού μπακ, με τον Λημνιό να παίζει ως δεξί χαφ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 0-2 υπέρ του ΠΑΟΚ, που κυριάρχησε στα πρώτα 45λεπτα της αναμέτρησης ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό και έχοντας δίκαια το προβάδισμα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Στα πρώτα δευτερόλεπτα κιόλας ο Κουλούρης έπιασε ένα καλό μακρινό σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 48΄ απάντησε ο Ατρόμητος με κεφαλιά του Ντιγκινί που απέκρουσε ο Μπρκιτς πέφτοντας στη γωνία του. Ο Ατρόμητος πίεζε στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου θέλοντας να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο ματς. Στο 52΄ ακυρώθηκε σωστά και δεύτερο γκολ για τους Περιστεριώτες, που ήταν ξανά οφσάιντ. Ο Ντιγκινί βρήκε δίχτυα αυτή τη φορά με κοντινό σουτ, όμως ήταν εκτεθειμένος όταν του έκανε κοντινή πάσα ο Λε Ταλέκ. Στο 58΄ ο Μαλεζάς παραλίγο να "κρεμάσει" τον Μπρκιτς και να βάλει αυτογκόλ, σε κακή προσπάθεια για απομάκρυνση μετά από σέντρα του Κυριακίδη στην περιοχή του ΠΑΟΚ.
Μετά το πιεστικό ξεκίνημα του Ατρόμητου στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και ανέβασε και πάλι στροφές. Στο 73΄ μάλιστα έχασε σπουδαία ευκαιρία για τρίτο γκολ, με σουτ του Κουλούρη στην κίνηση μετά από σέντρα του Κίτσιου, που κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Ο Ατρόμητος βέβαια απάντησε στο 75΄ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία, με άστοχη κεφαλιά του Φυτανίδη από πολύ κοντά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρκιτς.  Ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή φάση στο 77΄ , με τον Ουάρντα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μόλις μπήκε στο ματς ως αλλαγή στη θέση του Ουάρντα, να πιάνει ένα εντυπωσιακό σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Γκορμπούνοβ στην κλειστή του γωνία.Στο 82΄ ο Κάνιας λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο γκολ της καριέρας του. Ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σέντρα, όμως η κοντινή κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Γκορμπούνοβ. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έψαχνε και τρίτο γκολ προσπαθώντας να δημιουργήσει φάσεις, ενώ ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να απειλήσει. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 0-2 στο Περιστέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου