Τελευταία Νέα

5/4/17

27η Aγωνιστική Super League : Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-2

Μια νίκη μακριά από τον τίτλο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με σκορ 2-0 της Κέρκυρας στο ΕΑΚ, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Φορτούνη (20') και Μαρίν (77').
Την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται έως το τέλος του πρωταθλήματος για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, έψαχνε ο Ολυμπιακός στο ΕΑΚ Κέρκυρας για την 27η αγωνιστική της Super League.
Για τους βαθμολογικά αδιάφορους γηπεδούχους, ο Μιχάλης Γρηγορίου ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει στην διάθεση του πρακτικά πλήρη αποστολή. Η επιστροφή του Κουτζαβασίλη σήμανε πως ο μοναδικός παίκτης που δεν μπορούσε να υπολογίζει ο Έλληνας τεχνικός για το ματς με τους Πειραιώτες ήταν ο Ντιμιτρόφσκι.
Ο Τάκης Λεμονής δεν άλλαξε το 4-2-3-1 για τον Ολυμπιακό, αλλά έδωσε φανέλα βασικού ξανά στον Σεμπά (εξέτισε στο ματς με τον Πλατανιά), διατήρησε τον Μαρίν στην ενδεκάδα και εμπιστεύτηκε τον Καρντόσο για την κορυφή της επίθεσης. Με 20 παίκτες στην αποστολή ταξίδεψαν οι "ερυθρόλευκοι" στο νησί των Φαιάκων και με μοναδικό πρόβλημα τον ανέτοιμο Βιάνα, καθώς οι Σισοκό, Νικολάου, Παρέδες και Χουτεσιώτης έμειναν εκτός για λόγους τακτικής. Οι δύο που κόπηκαν από την 18άδα ήταν οι Μπουχαλάκης και Μανθάτης.
Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με σκόρερ τους Φορτούνη και Μαρίν, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-0 της Κέρκυρας και χρειάζεται ένα ακόμη τρίποντο στις τελευταίες τρεις στροφές της Super League για να φτάσει και στην μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, 44ου στην ιστορία του.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας), Κοσμάς Χαρίσης (ΕΠΣ Γρεβενών)
 Συνθέσεις:
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς (85' Ανδρεόπουλος), Γεωργίου, Κόντος (76' Επστάιν), Κέβιν Ντιόγκο (81' Γεωργακόπουλος), Τουράμ.
Ολυμπιακός (Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (67' Μαρτίνς), Φορτούνης, Μαρίν (82' Ντομίνγκες), Σεμπά, Καρντόσο (67' Ανσαριφάρντ).
Γκολ: - / 20' Φορτούνης, 77' Μαρίν
Κάρτες: 29' Τουράμ / 65' Σεμπά

Με το ενάμιση χέρι στο τρόπαιο!

Να βρει ένα γκολ από νωρίς ήθελε ο Ολυμπιακός στο ΕΑΚ, απέναντι σε μια ομάδα που στο ματς του Φαλήρου στον πρώτο γύρο δεν του είχε επιτρέψει να πανηγυρίσει. Αντίθετα με το αναμενόμενο, οι Πειραιώτες δεν πήγαν το ματς στα πλάγια αλλά έψαξαν ανάπτυξη και δημιουργία από τον άξονα. Οι μπακ δεν έπαιρναν μέτρα στο ξεκίνημα, ο Μαρίν ξεκινούσε από τον ασβέστη για να συγκλίνει στον άξονα και οι Καμπιάσο (περισσότερο), Ρομαό (λιγότερο) έπαιρναν μέτρα προς την επίθεση.
Δεν είναι τυχαίο ότι με τους δύο τελευταίους ο Ολυμπιακός έκανε τις πρώτες τρεις τελικές του στο ματς πριν καν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα. Την ίδια στιγμή ο Καρντόσο λειτουργούσε ως στήριγμα, προκειμένου να σπάει μπάλες στον παίκτη που ερχόταν τρέιλερ, ενώ ο Φορτούνης είχε μια ελευθερία κινήσεων κατά πλάτος της επίθεσης.
Ο Γρηγορίου είχε παράπονα από τους παίκτες του, κυρίως όταν αυτοί είχαν την μπάλα στα πόδια. Τους φώναζε να ψάξουν την ανάπτυξη από το πλάι, μακριά από την συμφόρηση στον άξονα της μεσαίας γραμμής και να μειώσουν τις αποστάσεις των γραμμών.
Από το κλέψιμο και το πείσμα του Σεμπά, που πήρε τις κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα για το 0-1 στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο τεχνικός των γηπεδούχων τα είχε με τους στόπερ του, θεωρώντας ανεπίτρεπτο τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η αποστολή της Κέρκυρας ήταν πλέον ακόμη πιο δύσκολη, αφού η 2η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας έψαχνε τουλάχιστον ένα γκολ απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.
Στο 25' η κατοχή μπάλας ήταν στο 36% - 64% για τους "ερυθρόλευκους", που είχαν τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσαν να κάνουν δύο τα τέρματα τους αν ο Φορτούνης είχε καλύτερη ισορροπία σώματος στο 28', βρίσκοντας δίχτυα και όχι το οριζόντιο δοκάρι του Κουτζαβασίλη.
Σταδιακά άρχισαν να μπαίνουν στο ματς επιθετικά και οι πτέρυγες του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα δύο σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες για τους Πειραιώτες στο 37' με τον Μαρίν (εξαιρετικό άνοιγμα του Καρντόσο στον Ντε λα Μπέγια και γύρισμα του Ισπανού στον Γερμανό) και στο 43' με τον Καμπιάσο (κεφαλιά σε σέντρα του Σεμπά, έσωσε με διπλή προσπάθεια ο Κουτζαβασίλης). Αυτή ήταν η στατιστική απεικόνιση του αγώνα μετά τα πρώτα 45 λεπτά:
Με διάθεση να διαχειριστεί το προβάδισμα του μέσω κυκλοφορίας της μπάλας ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ χωρίς πολλά ρίσκα προκειμένου να "κλειδώσει" το παιχνίδι. Η συνολική εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαζε σε σχέση με το πρώτο μέρος, καθώς οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται στην δημιουργία, μένοντας μακριά από θέσεις βολής.
Ο Κουτζαβασίλης κρατούσε στο ματς την Κέρκυρα, αντιδρώντας σωτήρια στις προσπάθειες των Σεμπά (56'), Καρντόσο (57') και Φορτούνη (69'), ενώ ο Βενέτης έσωσε τους Φαίακες στο 63' διώχνοντας πριν ο Καρντόσο αγγίξει την μπάλα για το 0-2. Ο Τουράμ είχε μια καλή στιγμή στο 67', με τους Λεμονή και Γρηγορίου να αρχίζουν τις κινήσεις τους από τον πάγκο.
Μια εξαιρετική συνεργασία των Ανσαριφάρντ - Μαρίν και το καταπληκτικό τσίμπημα του Γερμανού πάνω από τιον Κουτζαβασίλη, έφερε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο ΕΑΚ με την συμπλήρωση του 77ου λεπτού. Και από τη στιγμή που ο Ρομαό αρνήθηκε την μείωση του σκορ τρία λεπτά αργότερα, σώζοντας επάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Νίκιτς. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90', ο Κουτζαβασίλης έσωσε στο τετ-α-τετ με τον Φορτούνη, στην τελευταία σπουδαία φάση του αγώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου