Τελευταία Νέα

5/4/17

27η Aγωνιστική Super League : Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0

Η Ξάνθη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιουνές και αντεπιθέσεις για σεμινάριο επιβλήθηκε με 3-0 επί του Παναιτωλικού και ανέβηκε προσωρινά στην 5η θέση της Super League.
Πριν την έναρξη του αγώνα η Ξάνθη ήταν εκείνη που είχε το μεγαλύτερο κίνητρο και αυτό αποδείχτηκε και στον αγωνιστικό χώρο του Ξάνθη Arena. Οι γηπεδούχοι είχαν ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι τους με τον Λουτσέσκου να δίνει εντολή για πίεση ψηλά και κόντρα επιθέσεις.
Η εκτελεστική δεινότητα του Χαμζά Γιουνές ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά. Ο Τυνήσιος ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών στην Ξάνθη. Από τη μία ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς μετά την αντίδρασή του κατά την αλλαγή του στο ματς με τον ΠΑΣ που έφερε την ανακοίνωση του Χρήστου Πανόπουλου και την τιμωρία του παίκτη. Από την άλλη, όμως, ο Γιουνές ήταν εξαιρετικός στο ματς με τον Παναιτωλικό σημείωσε δύο τέρματα και κυνηγά τον Μάρκους Μπεργκ για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (20 γκολ ο Σουηδός και 17 ο Τυνήσιος).
Γενικότερα οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι με την τριάδα των Βασιλακάκη, Πιτσέλι και Λάζιτς να "κεντάει" πίσω από τον Γιουνές. Με αυτό το τρίποντο οι Ακρίτες έφτασαν στους 44 βαθμούς, έναν πάνω από την ΑΕΚ που βρίσκεται πλέον στην έκτη θέση και αύριο (06/04) κοντράρεται με τον Πλατανιά σε ένα σημαντικό ματς για τα playoffs.
Στην αντίπερα όχθη ο Παναιτωλικός πήγε αδιάφορος στην Ξάνθη αφού δεν κυνηγά τίποτα, είχε τις ευκαιρίες του, αλλά η επιθετική του δυστοκία, αλλά και ο Ζίβκοβιτς δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το ματς.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Ξάνθη Arena
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Ι. Κοντιζάς (Πειραιά), Α. Χουσκόγλου (Θράκης)
 Συνθέσεις:
Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Γουάλας, Ντε Λούκας (62' Καμαρά), Λουσέρο, Πιτσέλι (71' Τριάδης), Βασιλακάκης, Λάζιτς, Γιουνές
Παναιτωλικός (Χάβος): Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης (64' Ρότσα), Μάκος (64' Μπράβο), Πάουλο, Λόπες, Ρέι, Ρόσα (46' Κλέσιο), Μαρκόβσκι
Γκολ:  3', 38' (πεν) Γιουνές, 59' Βασιλακάκης
Κάρτες:  Καμαρά, Γουάλας / Ροντρίγκες, Μάκος, Παπάζογλου, Λόπες

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Από τα πρώτα του λεπτά το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό. Μόλις στο 3' οι παίκτες του Παναιτωλικού έκαναν λάθος στο χώρο του κέντρου και η Ξάνθη με δύο πάσες έφτασε στο γκολ. Ο Πιτσέλι που έκλεψε πέταξε στον ανοικτό χώρο για τον Βασιλακάκη, εκείνος γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Γιουνές με τον επιθετικό της Ξάνθης να νικά με ωραίο πλασέ τον Κυριακίδη και να κάνει εύκολα το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε νέα κακή αντίδραση της άμυνας του Παναιτωλικού η μπάλα έφτασε στον Γουάλας που έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Κυριακίδη να κάνει μία μεγάλη απόκρουση. Για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους έπρεπε να φτάσουμε στο 15' όταν ο Πάουλο από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.
Στο 21' είχαμε φάση καρμπόν με αυτή του γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Πιτσέλι και Βασιλακάκης συνδυάστηκαν ο δεύτερος γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Γιουνές, όμως το τακουνάκι του δεύτερου κατέληξε στην αγκαλιά του Κυριακίδη. Μετά από αυτή τη φάση ο Παναιτωλικός άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός. Στο 28' μετά από ωραία πάσα του Ρέι στον Πάουλο, ο Βραζιλιάνος μέσος απέφυγε τον Φλίσκα και σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Ζίβκοβιτς να πέφτει και να μπλοκάρει.
Έξι λεπτά αργότερα έπειτα από εξαιρετική ενέργεια από τον Ρόσα ο οποίος απέφυγε τον Καρασαλίδη, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον επερχόμενο Πάουλο ο οποίος έκανε το σουτ με το Ζίβκοβιτς να διώχνει αρχικά και πριν ο Μαρκόβσκι στείλει την μπάλα στην άδεια εστία ο Φλίσκας παραχώρησε κόρνερ.
Αυτή η φάση ξύπνησε την Ξάνθη η οποία άρχισε και πάλι να πιέζει ψηλά. Αυτό έφερε και πάλι λάθη από τους φιλοξενούμενους. Σε ένα από αυτά έπειτα από σέντρα του Πιτσέλι ο Παπάζογλου φαίνεται να σπρώχνει τον Γιουνές με τον Αρετόπουλο να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο Τυνήσιος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 για την Ξάνθη στο 38'.
Το πρώτο ημίχρονο έκρυβε ακόμα δύο καλές στιγμές. Στο 45' έπειτα από νέα αντεπίθεση για την Ξάνθη ο Γιουνές έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τσοκάνης έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει με τις γροθιές.
ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ!
Με την έναρξη του δευτέρου ο Χάβος έριξε στο γήπεδο τον Κλέσιο αντί του Ρόσα και έφερε λίγο πιο πίσω τον Πάουλο σε μία προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Μάλιστα, ο Παναιτωλικός λίγος έλειψε στο 58΄να μειώσει με έναν τυχερό τρόπο.
Μετά από σέντρα του Λόπες η μπάλα βρήκε στον Παπαγεωργίου και κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Ότι δεν έκαναν οι παίκτες του Χάβου το έκαναν στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι. Με αντεπίθεση για σεμινάριο για την Ξάνθη ο Πιτσέλι έδωσει στον Λουσέρο εκείνος με την μία στον Γιουνές. Ο Κυριακίδης απέκρουσε το πλασέ του Τυνήσιου επιθετικού, αλλά ο επερχόμενος Βασιλακάκης έστειλε την μπάλα στην άδεια εστία κάνοντας το 3-0.
Από εκεί και πέρα πέρα ο ρυθμός του αγώνα άρχισε σταδιακά να πέφτει αφού ουσιαστικά ο αγώνα είχε κριθεί και οι καλές στιγμές στο διάστημα που ακολούθησε ήταν ελάχιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου