Τελευταία Νέα

9/4/17

28η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - Βέροια 1-0

Ο αδιάφορος Παναιτωλικός εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην Super League και έστειλε τη Βέροια στην Stoiximan.gr Football League καθώς μετά το 1-0 στο Αγρίνιο, η Βασίλισσα του Βορρά δεν προλαβαίνει να καλύψει τη διαφορά.
Η Βέροια των χιλίων προβλημάτων οδηγείται και μαθηματικά πλέον στην Football League, ενώ ο Παναιτωλικός που άκουσε πολλά στα τελευταία 4 παιχνίδια όπου γνώρισε δύο ήττες και απέσπασε δύο ισοπαλίες, πήρε μία νίκη που κανείς δεν περίμενε με 1-0 και ένα γκολ για... όσκαρ. Μετά το τέλος της 28ης αγωνιστικής είναι δεδομένο πως τα "Καναρίνια" θα είναι και την επόμενη σεζόν στην Super League, ενώ η Βασίλισσα του Βορρά θα επιστρέψει στην Stoiximan.gr Football League.
Ο Μάκης Χάβος, δεν άλλαξε διάταξη και κυρίως δεν έκανε πολλές αλλαγές στην 11άδα παρά το γεγονός πως ο Παναιτωλικός ήταν βαθμολογικά αδιάφορος στην αναμέτρηση με την Βέροια. Λογική κίνηση από τον τεχνικό των Καναρινιών αφού η ομάδα του αγνοούσε τη νίκη για τέσσερις σερί αναμετρήσεις (2 ήττες, 2 ισοπαλίες). Ο Μάκης Χάβος δεν πήρε στην αποστολή τον ανέτοιμο Μάρκος Πάουλο, τον Μάκο, που ήταν βασικός με την Ξάνθη, ενώ επέστρεψαν οι Μύγας και Κουτρομάνος

Ο Ράτκο Ντόστανιτς επέλεξε την καλύτερη δυνατή σύνθεση για το πιο κρίσιμο παιχνίδι της Βέροιας τη φετινή χρονιά. Με 4-2-3-1 η "Βασίλισσα του Βορρά" και τον Βασιλαντωνόπουλο να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας, μετά την μετατόπισή του στα αριστερά, στην εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτης, εκεί όπου ο Βέροια πήρε επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ. Έκτος έμειναν οι τιμωρημένοι Λόπεθ, Σισοκό και Μπαλάφας, καθώς και ο τραυματίας Άρτσε.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Στάδιο Παναιτωλικού ΓΦΣ
ΔιαιτητήςΕμμανουήλ Σκούλας(Θεσσαλίας),
Βοηθοί: Παναγιώτης Μεσσήνης(Αχαΐας), Δημήτριος Γκαβέρας(Αχαΐας)
4ος Διαιτητής: Αγησίλαος Μπουρμασόπουλος (Λάρισας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρότσα, Μπράβο, Παπάζογλου, Ρέι, Λόπες, Ρόσα, Μαρκόβσκι
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Τομάς, Σουλέ, Στόιτσεφ, Σαρπόνγκ, Κάλβο, Καπετάνος
Γκολ: 16' Ρόσα /
Κάρτες: 33' Ρότσα  /
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Η Βέροια καιγόταν για βαθμούς ώστε να μείνει "ζωντανή" στη μάχη της παραμονής και έψαχνε ένα μεγάλο διπλό στο Αγρίνιο. Ένα όπως αυτό στη Νέα Σμύρνη στις 24 Σεπτεμβρίου, τη μοναδική εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα. Στην απέναντι πλευρά, ο αδιάφορος Παναιτωλικός προερχόταν από ήττα με 3-0 από την Ξάνθη, ενώ αγνοούσε τη νίκη, από το 2-0 επί του Λεβαδειακού στις 4/3/2017.
Το σκηνικό έμοιαζε ιδανικό για τους φιλοξενούμενους αλλά η θεωρία ποτέ μέχρι σήμερα δεν έπαιξε ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Χάβου έπαιξαν για τη νίκη και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
ΕΣΒΗΣΑΝ ΝΩΡΙΣ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ, 1-0 Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ!
Τα "καναρίνια" ξεκίνησαν δυναμικά και δημιούργησαν 3 ευκαιρίες για γκολ πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά στο παιχνίδι, με τον Ρότσα και τον Ρόσα να απειλούν τον Καντιμοίρη και τον πορτιέρε της Βέροια να αντιστέκεται, μέχρι το 16ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο 23χρονος Βραζιλιάνος (Φάρλεϊ Ρόσα), με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο τέρμα που θα είναι σίγουρα στα υποψήφια για γκολ της αγωνιστικής.
Το 1-0 των γηπεδούχων δεν ξύπνησε τη Βέροια που συνέχισε να έχει ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι, την ώρα που ο Παναιτωλικός κράτησε τον καλό ρυθμό που είχε από το πρώτο λεπτό και έφτασε με αξιώσεις 2-3 φορές κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα αλλά ο Λόπες δεν ήταν εύστοχος με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε με το 1-0 στα αποδυτήρια και την Βέροια να αισθάνεται τυχερή που ήταν θεωρητικά ακόμα μέσα στο παιχνίδι αν και η εικόνα της δεν έδινε ελπίδες για κάτι καλύτερο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μάκη Χάβου επέλεξε να κατεβάσει ρυθμό και να αλλάξει στυλ παιχνιδιού καθώς το 1-0 του πρώτου 45λεπτου επέτρεπε κάτι τέτοιο. Ο Παναιτωλικός έδωσε γήπεδο στη Βέροια και προσπάθησε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις, εξασφαλίζοντας παράλληλα πως δεν θα δεχθεί ή δεν θα δώσει ευκαιρίες στην Βασίλισσα του Βορρά να φτάσει σε απόσταση βολής από τον Κυριακίδη.
Το πλάνο του Χάβου δούλεψε εξαιρετικά, αφού από τη στιγμή που οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, η Βέροια κατάφερε να απειλήσει, μόλις δύο φορές με σουτ του Καπετάνου, τη στιγμή που ο Παναιτωλικός ήταν πιο κοντά σε ένα δεύτερο γκολ κάθε φορά που έβγαινε στην αντεπίθεση. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν να μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική την παραμονή τους στην κατηγορία και είπαν το αντίο, δύο στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου