Τελευταία Νέα

9/4/17

28η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής 1-2

Ο Ηρακλής παίζοντας με πάθος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επιβλήθηκε με 2-1 επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα και συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή του στη Superleague.

Οι παίκτες του Ηρακλή πέτυχαν ακόμα ένα μικρό "θαύμα" και έδειξαν για μία ακόμα φορά ότι θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητές τους για παραμονή στη Superleague. Ο "γηραιός" χάρη στα τέρματα των Μπαστακού και Δώνη έφυγε νικητής από τα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ με 2-1 (σ.σ. το γκολ των γηπεδούχων ο Βιντάλ) και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο.
Οι δύο προπονητές έριξαν το βάρος του στην εξουδετέρωση των ατού των δύο ομάδων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα να μη δούμε καλό ποδόσφαιρο.
Εκείνο που μέτρησε ήταν η ευστοχία των παικτών του Ηρακλή. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ένα εντυπωσιακό γκολ στην πρώτη τους τελική με τον Μπαστακό στο 11', ενώ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου στην πρώτη τους επίθεση ευτύχησαν να κάνουν το 2-0 με το τρίτο συνεχόμενο γκολ του Δώνη.
Ο Πετράκης προχώρησε σε αλλαγές συστήματος και προσώπων για να αλλάξει τη νωθρή εικόνα της ομάδας του, ειδικά ο Βιντάλ πέρα από το γκολ βελτίωσε γενικότερα την εικόνα των γηπεδούχων, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δ. Αττικής)
Βοηθοί:  Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
Συνθέσεις: 
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (68' Κοροβέσης), Ναδάλες (61' Βιντάλ), Ακόστα, Ζαϊρο, Γιάκος (71' Μαμπουλού)
Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Καραγκούνης, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Ιντζόγλου, Μοντέιρο (82' Πασάς), Λεοζίνιο (94' Βοσνακίδης), Γροντής (68' Αγγελόπουλος), Μπαστακός
Γκολ:  84' Βιντάλ / 11' Μπαστακός, 47' Δώνης
Κίτρινες:  Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Μπέριος / Σαραμαντάς, Δώνης, Λεοζίνιο, Καραγκούνης, Αγγελόπουλος
Κόκκινες: 96' Δώνης (δεύτερη κίτρινη)

Η ανασκόπηση του αγώνα:
Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά με πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, αλλά και με μία φάση η οποία θα συζητηθεί. Στο 6' ο Γροντής σε μονομαχία με τον Καρανίκα μέσα στην περιοχή έπεσε με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Ηρακλής ωστόσο ήταν αυτός ο οποίος άνοιξε το σκορ. Στο 11' ο Κοζορώνης έκανε λάθος πάσα με τον Ιντζόγλου να κλέβει και να δίνει με τη μία στον Μπαστακό, ο επιθετικός του Ηρακλή είδε τον Πασχαλάκη εκτός θέσης και με ένα εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Το γκολ δεν άλλαξε ιδιαίτερα την εικόνα του αγώνα. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να κάνουν πάρα πολλά λάθη με τις αξιοσημείωτες στιγμές να είναι ελάχιστες. Στο 24' μετά από κόρνερ Κοζορώνη πήρε την κεφαλιά ο Μπέριος με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση ήρθε 18 λεπτά αργότερα όταν μετά από σέντρα του Λεοζίνιο ο Τζανετόπουλος νίκησε στον αέρα τον Μιχαήλ, αλλά ήταν άστοχος.
Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο είναι το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν από τρεις τελικές προσπάθειες με τη μοναδική που βρήκε εστία να είναι το γκολ του Μπαστακού.
ΤΡΙΤΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΩΝΗ, ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΒΙΝΤΑΛ!
Παρά το υπέρ του 1-0 ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο μετά την σέντρα ευτύχισε να κάνει το 2-0. Στο 47' ο Μοντέιρο εκτέλεσε το κόρνερ, Γαρουφαλιάς και Μπαστακός μονομάχησαν, η μπάλα στρώθηκε στον Δώνη στο ύψος της μικρής περιοχής και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για τον Ηρακλή. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο γκολ για τον μέσο του Ηρακλή ο οποίος είχε σκοράρει και στα ματς με την Κέρκυρα και τον Λεβαδειακός.
Μετά το 2-0 ο ΠΑΣ Γιάννενα ανέβηκε ψηλά να πιέσει και προσπάθησε να δημιουργήσει καλές στιγμές. Η καλύτερη και πιο κλασική ευκαιρία του ήρθε στο 58'. Μετά από ενέργεια του Κούτρη η μπάλα στρώθηκε στον Γιάκο ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Χουάντερσον, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή κράτησε το 2-0 για την ομάδα του.
Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει χωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες, ενώ την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν κενούς χώρους στην κόντρα, αλλά ήταν απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι αύξαναν την επιθετικότητά τους και στο 80' έφτασαν κοντά στο 2-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά, όμως ο Χουάντερσον έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση ο Μαμπουλού βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό με τους αμυντικούς του Ηρακλή να διώχνουν.
Ότι δεν κατάφεραν οι Μιχαήλ και Μαμπουλού το έκανε ο Βιντάλ σε μία ανύποπτη φάση. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, χτύπησε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουάντερσον και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.
Η μείωση του σκορ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι βγήκαν όλοι μπροστά και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Ηρακλή να αδυνατεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του ΠΑΣ να χάσουν μία μεγάλη ευκαιρία στο 93'. Μετά από σέντρα του Βιντάλ ο Κοροβέσης πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ματς με τον Ηρακλή να φεύγει με ένα σπουδαίο διπλό από τους "Ζωσιμάδες" στη μάχη που δίνει για παραμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου