Τελευταία Νέα

18/8/17

Τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων των Playoffs του Europa League!

Η Μίλαν συνέτριψε με 6-0 τη Σκεντίγια και είναι ήδη στους ομίλους του Europa League. Νίκη και ελαφρύ προβάδισμα για Απόλλωνα Λεμεσού, ήττα στο Πλζεν για ΑΕΚ Λάρνακας. Θύματα εκπλήξεων Φενέρμπαχτσε και Άγιαξ.
O Απόλλων Λεμεσού έκανε τα εύκολα δύσκολα στην "ΑΕΚ Αρένα" καθώς προηγήθηκε δύο φορές επί της Μίντιλαντ, αλλά είδε τον Σόρλοτ να ισοφαρίζει ισάριθμες. Ο Πίττας δεν είχε πει, όμως, την τελευταία του κουβέντα. Την είπε στο 90ό λεπτό κι έδωσε τη νίκη στον Απόλλωνα Λεμεσού και το ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της Δανίας.
Με ευκαιρίες ξεκίνησε η αναμέτρηση της "ΑΕΚ Αρένα" με τον Σκέμπρι να χάνει την πρώτη ευκαιρία για τον Απόλλωνα και τον Μπόρινγκ να απαντά για τη Μίντιλαντ.
Η ομάδα της Λεμεσού άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό με τον Χάμπο Κυριάκου, το σουτ του οποίου χτύπησε πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Χάνσεν κι έπειτα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Δανού.
Η Μίντιλαντ, ωστόσο, βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση στο 38' με τον Σόρλοτ. Ο Απόλλων προσπάθησε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να πάρει ξανά το προβάδισμα και το κατάφερε στο 69ο λεπτό, όταν ο Ζάντερ από θέση μέσα αριστερά πήρε την ασίστ από τον Σκέμπρι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αλλά και πάλι στο Σόρλοτ (74') νίκησε τον Μπρούνο Βάλε κι έφερε την ισοφάριση. Στο 90ό λεπτό, ο Πίττας (είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 81ο λεπτό) έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Λεμεσού.
Στο Πλζεν, η ΑΕΚ Λάρνακας ηττήθηκε από τη Βικτόρια και θα χρειαστεί να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στη ρεβάνς της Κύπρου για να προκριθεί. Κι όμως, η ομάδα από την Κύπρο άνοιξε το σκορ οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης όταν μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ο Λαρένα πέρασε κάθετη στον Τρισκόφσκι, το πλασέ του αποκρούστηκε και ο Ακοράν σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 29ο λεπτό μετά από ωραία συνεργασία των Τσέχων, ο Μπάκος ισοφάρισε για τη γηπεδούχο ομάδα κι αφού η ΑΕΚ Λάρνακας πέταξε τρεις ευκαιρίες να σκοράρει στα σκουπίδια, ήρθε ο Κόλαρ με δυνατό σουτ να κάνει το 2-1.
Το τελικό 3-1 ήρθε στο 74ο λεπτό, με τον Μπάκος να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Λαμπάν.
Πέντε γκολ επιφύλασσε η αναμέτρηση του "Kuban Stadium". Η Κρασνοντάρ άνοιξε το σκορ με τον Ιγκνάτιεβ στο 20ό λεπτό και ο Κλάεσον διεύρυνε το προβάδισμα των Ρώσων (2-0) με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είδε τους παίκτες του να μειώνει σε 2-1 με τον Σρνιτς, αλλά ο Πετρόβ στο 66' έκανε το 3-1 για την Κρασνοντάρ. Ο πρώην μέσος του ΟΦΗ, Αλεκσάνταρ Πέσιτς, μείωσε σε 3-2 για τον Ερυθρό Αστέρα κι έδωσε ελπίδες ενόψει της ρεβάνς του Βελιγραδίου.
Στο Μπορίσοβ, η ΜΠΑΤΕ άνοιξε το σκορ οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Ίβανιτς, αλλά η Ολεξαντρίγια ισοφάρισε με τον Μπαναντά στο 19ο λεπτό. Αυτό (1-1) έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα με τους Λευκορώσους να πηγαίνουν στην Ουκρανία με ελαφρύ μειονέκτημα στην προσπάθειά τους να προκριθούν στους ομίλους του Europa League.
Στο Ζάγκρεμπ η Σκεντέρμπεου άνοιξε το σκορ με τον Λατίφι στο 37ο λεπτό κι ενώ ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, ο Άνχελο Ενρίκες ισοφάρισε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων για την Ντινάμο. Ακόμη κι έτσι, η ομάδα της γειτονικής χώρας έχει το προβάδισμα για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς της Αλβανίας.
Μπορεί η Χαφνάρφιορντουρ να προηγήθηκε, αλλά η εμπειρία της Μπράγκα έδωσε τη νίκη με 2-1 στους "μινιότος" επί ισλανδικού εδάφους και πλέον οι Πορτογάλοι βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Europa League.
Στα Σκόπια, η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε (2-0) από τη Βαρντάρ. Μπορεί η ομάδα της Πόλης να έκανε μεταγραφικές κινήσεις εκατομμυρίων, αλλά Βαρντάρ πήρε τη νίκη με 2-0. Πλέον οι Τούρκοι πρέπει να βρουν τον εαυτό τους στη ρεβάνς και για να μην ακολουθήσουν τη... Γαλατάσαράι και βρεθούν εκτός Ευρώπης πρόωρα.
Στην Αυστρία, η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε την Άλταχ με 1-0 με το γκολ του Κιάρτανσον και ορίζει τη μοίρα της. Το ίδιο και για τη Λουντογκόρετς, η οποία επικράτησε στη Βουλγαρία (2-0) της λιθουανικής, Σουντούβα.
Στους ομίλους βρίσκεται σίγουρα η Μίλαν, καθώς συνέτριψε με 6-0 τη Σκεντίγια και ανάγει τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία. Οι Μοντολίβο και Αντρέ Σίλβα σκόραραν δύο φορές για τους "ροσονέρι", από μία οι Αντονέλι και Μπορίνι.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην κληρωτίδα θα είναι και το όνομα της Ζαλτσμπουργκ, η οποία πέρασε με 3-1 από την έδρα της Βιτόρουλ στη Ρουμανία.
Ανοικτοί λογαριασμοί στα ζευγάρια Λέγκια - Σέριφ και Ντομζάλε - Μαρσέιγ (αμφότερα έληξαν ισόπαλα 1-1) με Μολδαβούς και Γάλλους να έχουν το ελαφρύ προβάδισμα.
Έκπληξη στο Άμστερνταμ, καθώς ο φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ρόσενμποργκ κι αν δεν συνέλθει για τη ρεβάνς του Τρόντχαϊμ θα μείνει εκτός ομίλων.
Τη Ζάλτσμπουργκ θα ακολουθήσει (εκτός απροόπτου) στους ομίλους και η ομάδα της αυστριακής πρωτεύουσας, Αούστρια, η οποία νίκησε με 2-1 την Όσιγιεκ στην Κροατία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΑΤΣ ΤΩΝ PLAYOFFS:


Τετάρτη (16/8)
Ουτρέχτη - Ζενίτ 1-0 (77' Λαμπιάντ)
Πέμπτη (17/8)
Απόλλων Λεμεσού - Μίντιλαντ 3-2 (15' Κυριάκου, 69' Ζάντερ, 90' Πίττας / 38', 74' Σόρλοτ)
Κρασνοντάρ - Ερυθρός Αστέρας 3-2 (20' Ιγκνάτιεβ, 46' Κλάεσον, 66' Πετρόβ / 57' Σρνιτς, 71' Πέσιτς)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Ολεξαντρίγια 1-1 (8' Ίβανιτς / 19' Μπαναντά)
Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Σκεντέρμπεου 1-1 (90'+5' Άνχελο Ενρίκες / 37' Λατίφι)
Χαφνάρφιορντουρ - Μπράγκα 1-2 (40' Μπιόρνσον / 62' Ντίας Φερνάντες, 79' Στόιλκοβιτς)
Βαρντάρ - Φενέρμπαχτσε 2-0 (20' Μπαρσεγκιάν, 90'+2' αυτ. Τοπάλ)
ΠΑΟΚ - Έστερσουντ 3-1 (37' Μάτος, 77΄, 88' πεν. Πρίγιοβιτς / 21' πεν. Νουρί)
Πλζεν - ΑΕΚ Λάρνακας 3-1 (29', 74' πεν. Μπάκος, 36' Κόλαρ / 8' Ακοράν)
Λουντουγκόρετς - Σούντουβα 2-0 (61' Μότσι, 76' Βούρα)
Παναθηναϊκός - Μπιλμπάο 2-3 (29' Λουντ, 55' Καμπέσας - 68', 74' Αντούριθ, 71' Ντε Μάρκος)
Άλταχ - Μακαμπί Τελ Αβίβ 0-1 (68' Κιάρτανσον)
Βιτόρουλ - Ζάλτσμπουργκ 1-3 (7' Τουκουντεάν / 2' Χουάνγκ Χι-Τσαν, 29' Βολφ, 31' Ντάμπουρ)
Λέγκια - Σέριφ Τιρασπόλ 1-1 (76' Χάμαλαϊνεν / 88' Μπαγιάλα)
Μίλαν - Σκεντίγια 6-0 (13', 28' Αντρέ Σίλβα, 25', 86' Μοντολίβο, 67' Μπορίνι, 69' Αντονέλι)
Μπριζ - ΑΕΚ 0-0
Ντομζάλε - Μαρσέιγ 1-1 (12' Βέτριχ / 63' Σανσόν)
Άγιαξ - Ρόσενμποργκ 0-1 (77' Αντεγκμπένρο)
Όσιγιεκ - Αούστρια Βιέννης 1-2 (15' Εγιούπι / 26' Μόνσχαϊν, 60' Χολσχάουζερ)
Παρτίζαν - Βίντεοτον 0-0
Έβερτον - Χάιντουκ 2-0 (30' Κιν, 40' Γκέιγ)
Μαρίτιμο - Ντίναμο Κιέβου 0-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου