Τελευταία Νέα

20/8/17

1η Aγωνιστική Super League : Κέρκυρα - Πανιώνιος 0-1

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε νικηφόρα στην εφετινή Super League. Με γκολ του Ντουρμισάι στο 53' η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Κέρκυρας. Από ένα χαμένο πέναλτι οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος.
Tο γκολ που σημείωσε στο 53' ο Ντουρμισάι με κεφαλιά ήταν ικανό να δώσει τρίποντο στον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας στο νησί των Φαιάκων και πήρε τους τρεις βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν φυσικά πιο έτοιμοι, με δεδομένο ότι είχαν δώσει και τέσσερα επίσημα ματς στην Ευρώπη. Η Κέρκυρα προσπάθησε, είχε χαμένο πέναλτι, όπως και η ομάδα της Πλατείας, αλλά δεν κατέστη εφικτό να φτάσει στην ισοφάριση.
Το φιλμ του αγώνα:
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΚΕΡΚΥΡΑ (Δ. Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας (77' Γκομές), Βενέτης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Ντιογκό (81' Βάργκας), Νούνες, Ζορμπάς, Επστάιν (61' Μεληκιώτης), Τουράμ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου (90'+3' Σαραμαντάς), Μασούντ, Μασούρας (81' Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (87' Ταποκό).
Γκολ: 53' Ντουρμισάι
Κάρτες: 17' Ζορμπάς, 74' Ιωάννου, 79' Γκομές - 69' Κότνικ

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Πολύ αργό τέμπι στο παιχνίδι, σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεχτικές στα μετόπισθεν και χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική για τον Πανιώνιο καταγράφηκε στο 24', όταν ο Λάμπρου έπιασε ένα αδύναμο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Γιαννακόπουλο να μπλοκάρει εύκολα. Λίγο νωρίτερα, στο 20' ο Σοϊλέδης είχε εκτελέσει κόρνερ, ο Ιωάννου είχε κάνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Από εκεί και πέρα, πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου από τις δύο ομάδες.
Από το 30' και μετά η ομάδα της Νέας Σμύρνης προσπάθησε να αυξήσει το ρυθμό της και να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Με κινητήριο μοχλό τον Μασούντ, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επιχειρούσε να "τρυπήσει" την άμυνα της "Κόμισσας". Στο 34' η συνεργασία των Ιρανών ανησύχησε τον Γιαννακόπουλο. Ο Μασούντ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Χατζισαφί, ο οποίος έπιασε το μονοκόμματο σουτ και ο Γιαννακόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.
Ώσπου φτάνουμε στο 38'. Από εκείνο το λεπτό και μετά χάθηκαν δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα. Στο 38' λοιπόν ο Μπανανά χρησιμοποίησε ξεκάθαρα το χέρι του και ο Κουτσιαύτης ορθώς υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Τουράμ ανέλαβε την εκτέλεση στο 39', αλλά ο Κότνικ έπεσε και έδιωξε, κρατώντας το 0-0. Στο 44' ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να κερδίσουν πέναλτι.
Ο Λάμπρου έπεσε στην περιοχή σε μονομαχία με τον Ιωάννου, αλλά η απόφαση του Αρτινού ρέφερι ήταν υπερβολική. Ο Γιαννακόπουλος, ωστόσο, έπεσε στην αριστερή του γωνία και αφού πρώτα ακούμπησε τη μπάλα στην εκτέλεση του Μασούντ, ακολούθως πήγε στο δοκάρι. Ο Ιρανός πήρε το ριμπάουντ, αλλά σημάδεψε πάνω από το οριζόντιο.
Λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους είχαμε και γκολ. Ήταν στο 53', όταν ο Χατζισαφί εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με το αριστερό και ο Ντουρμισάι με εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, νικώντας στον αέρα τον Σπίνουλα (0-1). Είχε μπει καλύτερα στο δεύτερο μισό η φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία βέβαια προηγήθηκε στην πρώτη της καλή ευκαιρία.
Η απάντηση ήρθε στο 56' για τους Φαίακες. Ο Ζορμπάς βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τουράμ εκείνος σούταρε από καλή θέση με τον Κότνικ να διώχνει σε κόρερ. Το γκολ που είχε σημειώσει ο Ντουρμισάι βοήθησε στην καλυτέρευση της εικόνας του αγώνα, με τους Νεοσμυρνιώτες να δίνουν χώρο και να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα. 
Άλλη μια σημαντική ευκαιρία στο 84' για την Κέρκυρα. Ο Μπανανά έδιωξε την μπάλα, όμως αυτή κόντραρε στον Μεληκιώτη και στρώθηκε στον Τουράμ ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κότνικ από το πουθενά. Ο Γκιοατά με εξαιρετικό τάκλιν πρόλαβε τον επιθετικό της Κέρκυρας πριν εκείνος προλάβει να σουτάρει. Μέχρι τέλους δεν άλλαξε κάτι και ο Πανιώνιος κράτησε παίρνοντας το τρίποντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου