Τελευταία Νέα

26/8/17

2η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - Ξάνθη 0-2

Η Ξάνθη επικράτησε εκτός έδρας του Πλατανιά (0-2) χάρη στα γκολ των Μπρίτο και Γέντρισεκ για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.
H Ξάνθη είχε να βάλει δύο γκολ εκτός έδρας στο πρώτο ημίχρονο από τις 2 Νοεμβρίου 2014, όταν ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό με 5-2. Αυτή τη φορά το σενάριο ήταν διαφορετικό, καθώς οι "ακρίτες" έφυγαν με τη νίκη από τα Περιβόλια. Τα γκολ των Μπρίτο και Γέντρισεκ έδωσαν τη νίκη στην ομάδα της Θράκης, απέναντι σε έναν Πλατανιά που πελαγοδρομούσε στο πρώτο ημίχρονο και επιχείρησε ανορθόδοξα να απειλήσει στο δεύτερο.
Από την πλευρά του γηπεδούχου, Πλατανιά, ο Γιώργος Παράσχος εγκατέλειψε την τριάδα στην άμυνα και παρέταξε τετράδα. Με τον Ομπερχάουζερ να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας από την Κρήτη, τον Στάθη να φυλάττει το δεξί αμυντικό άκρο, τον Βάντερσον το αριστερό και τους Ντικαμονά και Καρυπίδη ανάμεσά τους ως κεντρικό "δίδυμο". Η τριάδα στους χαφ αποτελείτο από τους Κρος, Αγγελόπουλο και Ντεβέσα, με τους Κοροβέση και Ενισκουλού να είναι σε θέση εξτρέμ και τον Γκζέλτσακ στην κορυφή της επίθεσης.
Η κεντρική τριάδα δεν λειτούργησε και ήταν σε μεγάλο βαθμό ο πυλώνας κατάρρευσης των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο. Γι' αυτό και η πρώτη διορθωτική κίνηση του Γιώργου Παράσχου ήταν να περάσει τον Στανισάβλιεβιτς στη θέση του Κρος.

Στην ομάδα της Θράκης, ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε ενισχυμένα άκρα. Ο Ζίβκοβιτς σταθερά στη θέση του γκολκίπερ, οι Μπαξεβανίδης και Κασάδο σε θέση δεξιού κι αριστερού μπακ (αντίστοιχα), οι Φλίσκας και Λισγάρας στο κέντρο της άμυνας. Καμαρά, Ντε Λούκας και Λουσέρο συνέθεσαν την κεντρική τριάδα (όλοι τους "παλιοί" στην ομάδα), οι Μπρίτο και Κίκε Μπουλά στα "φτερά", ο Γέντρισεκ στην κορυφή. Το "μυστικό" ήταν στα άκρα με τους δύο Αφρικανούς να κάνουν ο,τι θέλουν και να διασπούν κατά βούληση την άμυνα των γηπεδούχων. Έτσι και ο Γέντρισεκ έβρισκε πεδίο δράσης.
Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Βοηθοί: Βασίλειος Λάμπρου, Παντελής Σπυρόπουλος
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ομπερχάουζερ, Στάθης, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον, Κρος (31' Στανισάβλιεβιτς), Αγγελόπουλος (63' Μπούτνικ), Ενσικουλού, Ντεβέσα (77' Πατράλης), Κοροβέσης, Γκζέλτσακ.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):  Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Κίκε Μπουλά (61' Τριάδης), Μπρίτο (83' Κάστρο), Γέντρισεκ (76' Μεχία).
Γκολ: 18' Μπρίτο, 25' Γέντρισεκ
Κάρτες: 40' Ντικαμονά, 44' Ντίντακ, 75' Κοροβέσης, 90'+4' Μπούτνικ / 4' Καμαρά, 56' Κασάδο, 59' Κίκε Μπουλά, 62' Ντε Λούκας, 78' Μεχία
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Νωθρά ξεκίνησε η αναμέτρηση στο "Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων", χωρίς να σημειωθεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο τέταρτο του ματς. Στο 18ο λεπτό, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ. Ο Μπρίτο παρέλαβε την μπάλα στο κέντρο, κινήθηκε στα αριστερά, απέφυγε όλα τα "ερυθρόλευκα" εμπόδια (Ντικαμονά και Καρυπίδη) και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Ομπερχάουζερ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα της Θράκης.
Το σου του Κίκε Μπουλά στο 25ο λεπτό δεν ανησύχησε τον Ομπερχάουζερ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Ξάνθη διεύρυνε το προβάδισμά της. Ο Λουσέρο έδωσε στον Ντε Λούκας (ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ και κακώς δεν σταμάτησε η φάση), ο Ισπανός με τακουνάκι στον Κασάδο στα αριστερά, ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Γέντρισεκ με προβολή από κοντά νίκησε τον Ομπερχάουζερ κάνοντας το 0-2.
Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στο 0-3 στο 38', όταν Ντε Λούκας και Λουσέρο "έκρυψαν" την μπάλα, ο δεύτερος με κεφαλιά τροφοδότησε τον Γέντρισεκ, αλλά ο Ομπερχάουζερ μπλόκαρε το σουτ του τρίτου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (39'), οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να μειώσουν, όταν ο Ζίβκοβιτς εξουδετέρωσε σουτ του Γκζέλτσακ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ντικαμονά έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης αντέδρασε το ίδιο καλά και στο σουτ του Αγγελόπουλου (58'), ενώ η νέα κεφαλιά του Ντικαμονά πέρασε κι αυτή άουτ.
Ενδεικτικό είναι ότι ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε ουσιαστικά να απειλήσει την Ξάνθη στην τελευταία μισή ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης. Το παραδέχθηκε κι ο ίδιος ο βοηθός τεχνικού της ομάδας των Χανίων, ότι αυτή της Θράκης άξιζε τη νίκη, ούσα καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου