Τελευταία Νέα

24/8/17

Τουρνουα Ακρόπολις : Ελλάδα - Ιταλία 73-70 (Πάρ.) (ΦΙΛΙΚΟ).

Βελτιωμένη αμυντικά, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε της Ιταλίας στην παράταση (73-70) στη δεύτερη μέρα του "Ακρόπολις" και έκρυψε τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά της προβλήματα.
Mία μέρα μετά την ήττα από τη Γεωργία και λίγες ώρες μετά την είδηση πως οι Μπουρούσης - Παππάς είχαν έντονο επεισόδιο στο ξενοδοχείο, η Εθνική Ελλάδας συσπειρώθηκε και έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός ενόψει του Eurobasket 2017. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έκανε κάτι σπουδαίο, όμως επικράτησε στην παράταση της Ιταλίας (73-70) για τη δεύτερη μέρα του τουρνουά "Ακρόπολις", με τον Γιώργο Πρίντεζη να ηγείται και την άμυνα να κάνει τη διαφορά απέναντι στους παίκτες του Έτορε Μεσίνα που παρατάχθηκαν χωρίς τον Μάρκο Μπελινέλι στο πλευρό τους. Επόμενος και τελευταίος αντίπαλος πριν την αναχώρηση για τη Φινλανδία, η Σερβία το βράδυ της Παρασκευής (25/8, 21:00).
O MVP:
Ο Γιώργος Πρίντεζης είδε στο ΟΑΚΑ την κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης στο ΟΑΚΑ και έδωσε το σύνθημα για να παίξει η Εθνική σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες. Απέναντι στον Νικολό Μέλι ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού σκόραρε 19 πόντους σε 29 λεπτά και έδειξε για άλλη μία φορά πως σε αυτή την ομάδα που δεν έχει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή της, είναι το σημείο αναφοράς στην επιθετική της λειτουργία.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Τα 14 τρίποντα που εκτέλεσε η Ελλάδα, μία μέρα μετά την απογοητευτική της εικόνα από την περιφέρεια απέναντι στους Γεωργιανούς του Ηλία Ζούρου. Οι "κοντοί" ακούμπησαν τη μπάλα στη ρακέτα, όλοι είχαν υπομονή για να γυρίσει σωστά η μπάλα και δικαιώθηκαν στο φινάλε.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στην περισσότερη ενέργεια που είχαν οι παίκτες της Εθνικής συγκριτικά με την εικόνα τους απέναντι στη Γεωργία, αλλά και στο γεγονός ότι οι Ιταλοί έπαιξαν χωρίς τον κορυφαίο τους παίκτη (Μάρκο Μπελινέλι) και δεν είχαν το εύκολο καλάθι στο ένας εναντίον ενός. Ο Ντάνιελ Χάκετ πάντως έκανε συναρπαστική εμφάνιση (19 πόντοι σε 30 λεπτά) και λίγο έλειψε να ντυθεί αυτός Μπελινέλι σε ένα γήπεδο που του αρέσει να αγωνίζεται.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Με τους Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μπουρούση στη βασική πεντάδα, η Εθνική είχε όρεξη, είχε και ενέργεια, δεν ήταν όμως από την αρχή αποτελεσματική στην άμυνα. Ο Χάκετ έβαλε δυο τρίποντα, αλλά ο Πρίντεζης έκανε ακριβώς το ίδιο για να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ (12-13), πριν ο Μπουρούσης την βάλει μπροστά με δικό του μακρινό σουτ και μείνουν οι Ιταλοί χωρίς σκορ για πέντε λεπτά έως το φινάλε της πρώτης περιόδου (20-16). Το πρώτο μισό της δεύτερης είχε κακό μπάσκετ εκατέρωθεν, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πηγαίνει στο +6 (30-24), αλλά να μην κρατά ένα καλό προβάδισμα στο ημίχρονο (33-31) που βρήκε τους παίκτες του Μίσσα να έχουν εκτελέσει 23 δίποντα και μόλις πέντε τρίποντα, σε αντίθεση με εκείνους του Μεσίνα που είχαν 17 δίποντα και άλλα τόσα τρίποντα.
Ο Χάκετ συνέχισε να κάνει ζημιά από την περιφέρεια στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ντατόμε έκανε το ίδιο για το 37-41 και περίπου στα μέσα της τρίτης περιόδου ο Μίσσας επιστράτευσε πεντάδα... Ολυμπιακού με τους Μάντζαρη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Αγραβάνη για να κλείσει η Εθνική το δεκάλεπτο στο +5 (50-45).Ένα τρίποντο του Χάκετ κράτησε τους Ιταλούς κοντά στο σκορ (61-56), με τον νυν παίκτη της Μπάμπεργκ να μειώνει ακόμη περισσότερο (63-62) με δυο βολές στα 55" και τον Μπερνς να ισοφαρίζει (64-64) πριν η μπάλα πάει στα χέρια του Πρίντεζη που την έχασε και μας έδωσε την παράταση.
Εκεί Καλάθης και Σλούκας έβαλαν δυο μεγάλα σουτ και η Ελλάδα δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω, αν και ο Φιλόι μείωσε στον πόντο (71-70 στα 5") πριν ο Σλούκας πετύχει δυο βολές για το τελικό 73-70.
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 33-31, 50-45, 64-64 (κ.α.), 73-70.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 9(1), Μπουρούσης 12(1), Σλούκας 9(8ριμπ., 6ασ.), Λαρεντζάκης 1, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 19(2), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης 8, Παπαπέτρου 5(1), Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου.
ΙΤΑΛΙΑ (Μεσίνα): Χάκετ 19(3), Ντέλα Βάλε 5(1), Αραντόρι 6(1), Φιλόι 10(2), Μπίλιγκα 4, Μέλι 10(1), Πάσκολο 1, Κουζίν, Αμπάς 2, Μπερνς 4, Ντατόμε 9(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου