Τελευταία Νέα

8/8/18

3ος προκριματικός γύρος Champions League : Σέλτικ - AEK 1-1 (1ος Αγώνας).

Η ΑΕΚ έχασε τον Μπογιέ στην προθέρμανση, τον Γαλανόπουλο στο 57' με κόκκινη κάρτα, αλλά άντεξε και απέσπασε 1-1 από τη Σέλτικ στη Γλασκώβη. Το γκολ για την Ένωση ο Κλωναρίδης. 
Eξαιρετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ στη Γλασκώβη απέναντι στη Σέλτικ . Στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League η Ένωση, απέσπασε 1-1 στο Celtic Park, παίζοντας από το 57' με παίκτη λιγότερο. Απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα και με νέο αγωνιστικό απρόοπτο, ο Δικέφαλος με εξαιρετική άμυνα απέφυγε την ήττα και στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ μπορεί να πετάξει εκτός τους πρωταθλητές Σκωτίας.
Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε...

ΜΠΟΓΙΕ ΚΑΙ ΜΑΚΓΚΡΕΓΚΟΡ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΑΝ.


Την περασμένη Κυριακή ΑΕΚ έχασε τον Μάνταλο με θλάση. Στην προθέρμανση έχασε και τον Μπογιέ (ενοχλήσεις στους κοιλιακούς), ο οποίος θα ξεκινούσε στο αρχικό σχήμα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγκάστηκε να βάλει στο βασικό σχήμα τον Χουλτ και τον Αλμπάνη στην αποστολή. Ο Λόπες που θα άρχιζε στον αγώνα ως μπακ, έπαιξε χαφ και αριστερά στην άμυνα πέρασε ο Σουηδός. Η Σέλτικ μπήκε δυναμικά στο κατάμεστο ατμοσφαιρικό γήπεδό της και βρήκε γκολ στο 17'.
Ο Τίερνι έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον ΜακΓκρέγκορ ο οποίος γύρισε το σώμα προ του Λαμπρόπουλου και με σουτ από κοντά έκανε το 1-0. Θα περίμενε κανείς ότι η Ένωση θα αποσυντονιζόταν. Ούτε η αλλαγή της τελευταίας στιγμής, ούτε το τέρμα του Σκωτσέζου αποπροσανατόλισαν την ομάδα του Ουζουνίδη. Αντίθετα, οι "κιτρινόμαυροι" έπαιξαν μυαλωμένα, παρουσίασαν σωστή ανασταλτική λειτουργία και η πρώτη φάση των Σκωτσέζων μετά το γκολ τους ήρθε στο 39' με το σουτ του Φόρεστ!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ ΛΟΠΕΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ "ΚΛΩΝΑ".


Ένας από τους καλύτερους σε απόδοση παίκτες της ΑΕΚ ήταν ο Λόπες. Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που πραγματοποίησε την πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία του Δικεφάλου, με το σουτ στο 40', με το δεξί, που έδιωξε σε κόρνερ ο Γκόρντον. Με το εξαιρετικό του αριστερό πόδι στο 44' έβγαλε τρομερή σέντρα πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή, οι δύο στόπερ Χέντρι και Άγιερ έχασαν τον Κλωναρίδη, ο οποίος με πολύ δυνατό σουτ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Γκόρντον (1-1).
Παλικαρίσια εμφάνιση της Ένωσης στο 45λεπτο, στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι για εφέτος, ενώ η Σέλτικ έδινε το πέμπτο της ευρωπαϊκό ματς, το έκτο συνολικά, το τέταρτο εντός έδρας. Τι άλλο είδαμε στο πρώτο μέρος; Έναν εξαιρετικό Λιβάγια να κρατά υπέροχα τη μπάλα και να προσφέρει ηρεμία στην ομάδα του, παρότι αρκετές φορές απομονωμένος, και έναν Τίερνι να προκαλεί προβλήματα στην Ένωση από αριστερά.

ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΑΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.


Στο 50' ο Γαλανόπουλος δέχτηκε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ρόγκιτς. Στο 57' δέχτηκε αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Φόρεστ. Δύο κίτρινες μέσα σε επτά λεπτά, ο Ουζουνίδης έπρεπε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Αρχικά έδωσε εντολή στον Κλωναρίδη να γυρίσει πιο πίσω για να καλύψει το κενό του παρτενέρ του Σιμόες στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Ακολούθως στη θέση του αποβληθέντα πέρασε τον Μπακασέτα και δεξιά στη μεσαία γραμμή τον Κλωναρίδη. Στο 66' ο Μπακασέτας, που δεν του βγήκε το ματς, αντικασταστάθηκε από τον Αλέφ, που έκανε επίσημο ντεμπούτο με τα "κιτρινόμαυρα".

ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΟ "ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ".


Ο Μπρένταν Ρότζερς, προπονητής της Σέλτικ, τα έπαιξε όλα για όλα. Έπαιξε με 3-4-3, βγάζοντας χαφ (Ρόγκιτς) και ρίχνοντας Γκρίφιθς (επιθετικός). Στο 77' έβγαλε μπακ (Λούστιγκ) και έβαλε εξτρέμ (Σινκλέρ). Η ΑΕΚ με σεμιναριακή άμυνα άντεξε στο 'σφυροκόπημα" των γηπεδούχων. Όλοι οι παίκτες της λειτούργησαν εξαιρετικά. Σταθερότατος ο Μπάρκας, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Λαμπρόπουλος και Οικονόμου αντεπεξήλθαν σε κάθε φάση την οποία κλήθηκαν να "καθαρίσουν".
Μπόλικη δουλειά από τους ακραίους μπακ (Μπακάκης - Χουλτ), αθόρυβη - μεστή δουλειά από τον Σιμόες. Όσο περνούσε ο χρόνος, η Ένωση ήταν δύσκολο να 'βγάλει" φάση και ειδικά μετά την έξοδο του Λιβάγια που κουράστηκε πολύ. Στο ντεμπούτο του ο Πόνσε έτρεξε αρκετά, αλλά φάνηκε πως χρειάζεται δουλειά για να έρθει στο επιθυμητό στάδιο φυσικής κατάστασης.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: Celtic Park
Διαιτητής: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)
Βοηθοί: Αλεσάντρο Κοστάντσο, Φιλίπο Βαλεριάνι (Ιταλία)
4ος: Μάικλ Φάμπρι (Ιταλία)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΣΕΛΤΙΚ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Λούστιγκ (77' Σινκλέρ), Χέντρι, Άγιερ, Τίερνι, Μπράουν, Εντσάμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (63' Γκρίφιθς), ΜακΓκρέγκορ, Εντουάρ
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας (66' Αλέφ), Κλωναρίδης (80' Γκάλο), Μπογιέ, Λιβάγια (77' Πόνσε).
Γκολ: 17' ΜακΓκρέγκορ - 44' Κλωναρίδης
Κάρτες: 48' Άγιερ - 50' Γαλανόπουλος, 68' Οικονόμου
Κόκκινη: 57' Γαλανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου